Τι είναι το ασύρματο USB;

Το ασύρματο USB είναι ένας όρος που μπορεί να αναφέρεται σε οποιαδήποτε από τις πολλές τεχνολογίες που χρησιμοποιούν θύρες USB ενός υπολογιστή για ασύρματη τοπική δικτύωση.

Ασύρματο USB μέσω UWB

Το πιστοποιημένο ασύρματο USB είναι ένα βιομηχανικό πρότυπο για ασύρματη δικτύωση USB που βασίζεται σε τεχνολογία σηματοδότησης υπερβολικής ευρείας ζώνης (UWB) . Περιφερειακά υπολογιστών που διαθέτουν πιστοποιημένες ασύρματες διασυνδέσεις USB συνδέουν και επικοινωνούν ασύρματα με την τυπική θύρα USB του υπολογιστή . Το πιστοποιημένο ασύρματο USB μπορεί να υποστηρίζει ταχύτητες δεδομένων μέχρι 480 Mbps (megabits ανά δευτερόλεπτο) .
Δείτε επίσης - Ασύρματο USB από το Φόρουμ υλοποίησης USB (usb.org)

Ασύρματες προσαρμογείς USB Wi-Fi

Οι εξωτερικοί προσαρμογείς Wi-Fi συνδέονται συνήθως στη θύρα USB ενός υπολογιστή. Οι προσαρμογείς αυτοί ονομάζονται "ασύρματο USB", αν και το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για τη σηματοδότηση είναι Wi-Fi. Οι ταχύτητες δικτύου περιορίζονται ανάλογα. ένας προσαρμογέας USB για 802.11g διαχειρίζεται το μέγιστο 54 Mbps, για παράδειγμα.

Άλλες ασύρματες τεχνολογίες USB

Υπάρχουν διάφοροι ασύρματοι προσαρμογείς USB που υποστηρίζουν εναλλακτικές λύσεις Wi-Fi:

Παραδείγματα αυτών των προϊόντων περιλαμβάνουν προσαρμογείς Belkin Mini Bluetooth και διάφορες περιφερειακές συσκευές Xbox 360.