Τι είναι ένα αρχείο TORRENT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία TORRENT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου TORRENT είναι ένα αρχείο δεδομένων BitTorrent που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης στα αρχεία μέσω του δικτύου BitTorrent P2P.

Μοιάζει με μια διεύθυνση URL , τα αρχεία TORRENT δείχνουν απλώς σε μια άλλη περιοχή του διαδικτύου όπου βρίσκεται το αρχείο και χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τοποθεσία για να ανακτήσουν τα δεδομένα. Επίσης, όπως μια διεύθυνση URL, αυτό σημαίνει ότι εάν η τοποθεσία του αρχείου δεν είναι ενεργή στο διαδίκτυο, τα δεδομένα δεν μπορούν να μεταφορτωθούν.

Πράγματα όπως ονόματα αρχείων, τοποθεσίες και μεγέθη περιλαμβάνονται σε ένα αρχείο TORRENT, αλλά όχι τα πραγματικά δεδομένα. Απαιτείται ένα torrent client για να κατεβάσετε τα ψηφιακά αρχεία που αναφέρονται από το αρχείο TORRENT.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο TORRENT

Προειδοποίηση: Προσέξτε πολύ όταν κατεβάζετε λογισμικό, μουσική ή οτιδήποτε άλλο μέσω torrents. Δεδομένου ότι πιθανότατα λαμβάνετε αρχεία από άτομα που δεν γνωρίζετε, διατρέχετε πάντα τον κίνδυνο να συμπεριληφθούν τα κακόβουλα προγράμματα με τα δεδομένα. Είναι σημαντικό να έχετε εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να εντοπίσετε οτιδήποτε δυνητικά επικίνδυνο.

Τα αρχεία TORRENT ανοίγουν σε ένα πρόγραμμα torrent όπως το uTorrent ή το Miro ή ακόμα και σε απευθείας σύνδεση μέσω ενός ιστότοπου όπως Filestream, Seedr ή Put.io. Δείτε αυτή τη λίστα με τους πελάτες Free Torrent για αρκετούς άλλους τρόπους για να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία TORRENT.

Οι σε απευθείας σύνδεση χρήστες torrent, όπως το Filestream και το ZbigZ, κατεβάζουν τα δεδομένα torrent για εσάς στους δικούς τους διακομιστές και στη συνέχεια σας δίνουν τα αρχεία που μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού όπως θα κάνατε ένα κανονικό αρχείο μη torrent.

Τα περιεχόμενα ή οι οδηγίες των αρχείων TORRENT μπορούν μερικές φορές να προβληθούν χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή κειμένου. δείτε τα αγαπημένα μας σε αυτή τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου . Ωστόσο, ακόμη και αν μπορείτε να διαβάσετε μέσω του αρχείου TORRENT ως αρχείο κειμένου , δεν υπάρχει τίποτα εκεί που μπορείτε να κατεβάσετε - πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα torrent client για να πάρετε πραγματικά τα αρχεία.

Σημείωση: Κοινή χρήση των αρχείων TORRENT αφορά τη λήψη ταινιών και μουσικής που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, η οποία θεωρείται παράνομη σε πολλές χώρες. Ορισμένες δωρεάν και απολύτως νόμιμες εναλλακτικές λύσεις μπορούν να προβληθούν σε αυτούς τους καταλόγους: Οι ιστότοποι για να παρακολουθήσετε δωρεάν τηλεοπτικές εκπομπές σε απευθείας σύνδεση , τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσετε δωρεάν ταινίες σε απευθείας σύνδεση, και δωρεάν και νόμιμες μουσικές ιστοσελίδες λήψης .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο TORRENT

Ένας ελεύθερος μετατροπέας αρχείων είναι η μέθοδος επιλογής για τη μετατροπή των περισσότερων τύπων αρχείων, όπως το DOCX , MP4 κ.λπ., αλλά τα αρχεία TORRENT αποτελούν εξαίρεση.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του αρχείου TORRENT είναι να κρατάει οδηγίες και όχι να αποθηκεύει τα ίδια τα αρχεία, ο μόνος λόγος για τη μετατροπή ενός αρχείου TORRENT είναι να το αποθηκεύσετε με μια νέα μορφή που μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει αυτές τις οδηγίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο TORRENT σε έναν μαγνητικό σύνδεσμο (παρόμοιο με το .TORRENT) με την ιστοσελίδα Torrent>> Magnet.

Κάτι που σίγουρα δεν μπορείτε να κάνετε με τα αρχεία TORRENT τα μετατρέπει σε "κανονικούς" τύπους αρχείων όπως MP4, PDF , ZIP , MP3 , EXE , MKV κλπ. Και πάλι, τα αρχεία TORRENT είναι μόνο οδηγίες για λήψη αυτών των τύπων αρχείων, , πράγμα που σημαίνει ότι καμία μετατροπή οποιουδήποτε είδους δεν θα μπορούσε ποτέ να τραβήξει αυτούς τους τύπους αρχείων από ένα αρχείο TORRENT.

Για παράδειγμα, ενώ ένα αρχείο TORRENT μπορεί να περιγράψει σε έναν πελάτη torrent πώς να κατεβάσει, ας πούμε, το λειτουργικό σύστημα Ubuntu, αλλάζοντας απλώς ή μετατρέποντας το ίδιο το αρχείο .ORRENT δεν θα σας πάρει αυτό το OS ή τίποτα πραγματικά. Αντ 'αυτού θα χρειαστεί να κατεβάσετε το αρχείο .TORRENT από την ιστοσελίδα του Ubuntu και να το χρησιμοποιήσετε με ένα torrent client, το οποίο στη συνέχεια θα κατεβάσει το αρχείο ISO που απαρτίζει το λειτουργικό σύστημα - είναι αυτό το αρχείο ISO που το αρχείο TORRENT εξηγεί στο torrent client πώς για να κατεβάσετε.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο , μετά τη λήψη του ISO, μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο ISO όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε άλλο αρχείο χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων. Δεν έχει σημασία αν το αρχείο TORRENT χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη εικόνων PNG ή αρχείων ήχου MP3 - στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετατροπέα εικόνας ή μετατροπέα ήχου για να τα μετατρέψετε σε αρχεία JPG ή WAV , για παράδειγμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία TORRENT

Αν διαβάσετε οτιδήποτε σε βάθος για τα αρχεία TORRENT θα σας οδηγήσει σε λέξεις όπως σπαρτικές μηχανές, χρήστες, ιχνηλάτες, σμήνη, κλπ. Μπορείτε να διαβάσετε λίγο περισσότερο για κάθε έναν από αυτούς τους όρους στο Γλωσσάριο των BitTorrent Όρων της Wikipedia.

Εάν δεν είστε σίγουροι πού να κατεβάσετε τα αρχεία TORRENT, σας συνιστώ να κοιτάξετε μέσα από αυτή τη λίστα των Top Torrent Sites .