Τι είναι ένα αρχείο INDD;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία INDD

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου INDD είναι ένα αρχείο εγγράφου του InDesign που δημιουργείται συνήθως και χρησιμοποιείται στο Adobe InDesign. Τα αρχεία INDD αποθηκεύουν το περιεχόμενο της σελίδας, μορφοποιούν πληροφορίες, αρχεία και πολλά άλλα.

Το InDesign χρησιμοποιεί αρχεία INDD κατά την παραγωγή εφημερίδων, βιβλίων, φυλλαδίων και άλλων επαγγελματικών σχεδίων.

Ορισμένα αρχεία του εγγράφου InDesign ενδέχεται να χρησιμοποιούν μόνο τρία γράμματα στην επέκταση αρχείου ως .IND, αλλά εξακολουθούν να έχουν την ίδια μορφή.

Σημείωση: Τα αρχεία IDLK είναι αρχεία κλειδώματος του InDesign που παράγονται αυτόματα όταν τα αρχεία INDD χρησιμοποιούνται στο Adobe InDesign. Τα αρχεία INDT είναι παρόμοια με τα αρχεία INDD, αλλά προορίζονται να είναι αρχεία προτύπων Adobe InDesign, τα οποία χρησιμοποιούνται όταν θέλετε να δημιουργήσετε πολλές σελίδες με παρόμοια μορφοποίηση.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο INDD

Το Adobe InDesign είναι το κύριο λογισμικό που χρησιμοποιείται για την εργασία με αρχεία INDD. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δείτε ένα αρχείο INDD με το Adobe InCopy και το QuarkXPress (με την προσθήκη ID2Q).

Συμβουλή: Το Adobe InDesign υποστηρίζει όχι μόνο INDD και INDT, αλλά και InDesign Book (INDB), QuarkXPress (QXD και QXT), InDesign CS3 Interchange (INX) και άλλες μορφές αρχείων InDesign όπως INDP, INDL και IDAP. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο JOBOPTIONS με το InDesign.

Το WeAllEdit είναι ένας άλλος θεατής της INDD στον οποίο μπορείτε να εγγραφείτε για να δείτε και να κάνετε αλλαγές σε ένα αρχείο INDD μέσω της ιστοσελίδας του. Ωστόσο, αυτό το ανοιχτήρι INDD είναι μόνο δωρεάν κατά τη δοκιμαστική περίοδο.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο INDD

Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα προβολής ή επεξεργαστή INDD από τα παραπάνω θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε το αρχείο INDD σε μια άλλη μορφή, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω, μερικές μετατροπές απαιτούν λίγο περισσότερη δουλειά.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος αρχείου για τη μετατροπή ενός αρχείου INDD είναι το PDF . Τόσο το Adobe InDesign όσο και το WeAllEdit μπορούν να το κάνουν αυτό.

Επίσης, στο πλαίσιο του InDesign, στο μενού Αρχείο> Εξαγωγή ... , είναι η επιλογή εξαγωγής του αρχείου INDD σε JPG , EPS , EPUB , SWF , FLA, HTML , XML και IDML. Μπορείτε να επιλέξετε τη μορφή μετατροπής του αρχείου INDD, αλλάζοντας την επιλογή "Αποθήκευση ως τύπος".

Συμβουλή: Αν μετατρέπετε το INDD σε JPG, θα δείτε ότι υπάρχουν μερικές προσαρμοσμένες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, για παράδειγμα εάν θέλετε να εξάγετε μόνο μια επιλογή ή ολόκληρο το έγγραφο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την ποιότητα και την ανάλυση της εικόνας. Ανατρέξτε στον οδηγό μορφής JPEG Εξαγωγή σε μορφή JPEG για βοήθεια σχετικά με την κατανόηση των επιλογών.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το αρχείο INDD σε μορφή Microsoft Word όπως DOC ή DOCX , αλλά οι διαφορές μορφοποίησης πιθανόν να κάνουν το αποτέλεσμα να φαίνεται λίγο εκτός λειτουργίας. Ωστόσο, εάν θέλετε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει πρώτα να εξαγάγετε το INDD σε PDF (χρησιμοποιώντας το InDesign) και μετά να συνδέσετε το PDF σε μετατροπέα PDF σε Word για να ολοκληρώσετε τη μετατροπή.

Το InDesign δεν διαθέτει συγκεκριμένη επιλογή εξαγωγής INDD to PPTX για χρήση του εγγράφου με το PowerPoint. Ωστόσο, παρόμοια με αυτά που εξηγούνται παραπάνω για τον τρόπο χρήσης ενός αρχείου INDD με το Word, ξεκινήστε με την εξαγωγή του INDD σε PDF. Στη συνέχεια, ανοίξτε το αρχείο PDF με το Adobe Acrobat και χρησιμοποιήστε το μενού File> Save As Other ...> Microsoft PowerPoint Presentation για να το αποθηκεύσετε ως αρχείο PPTX.

Συμβουλή: Εάν χρειάζεστε το αρχείο PPTX να είναι σε διαφορετική μορφή MS PowerPoint όπως το PPT , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο το PowerPoint ή έναν ελεύθερο μετατροπέα εγγράφων για να μετατρέψετε το αρχείο.

Το iXentric SaveBack μετατρέπει το INDD σε IDML εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αρχείο στο InDesign CS4 και νεότερο. Τα αρχεία IDML είναι αρχεία γλώσσας Adobe InDesign Markup που έχουν συμπιεστεί με ZIP και χρησιμοποιούν αρχεία XML για την αναπαραγωγή του εγγράφου του InDesign.

Εάν βρίσκεστε σε Mac, ένα αρχείο INDD μπορεί να μετατραπεί σε PSD για χρήση στο Adobe Photoshop. Ωστόσο, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με το InDesign ή οποιοδήποτε από τα άλλα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω. Ανατρέξτε στο θέμα Τρόπος αποθήκευσης αρχείων InDesign ως αρχεία Photos Layer Layered για πληροφορίες σχετικά με ένα σενάριο Mac που μπορεί να συμβεί αυτό.

Μπορεί να είστε σε θέση να επιδιορθώσετε ένα διεφθαρμένο αρχείο INDD με Stellar Phoenix InDesign Repair. Θα πρέπει να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τυχόν στρώματα, κείμενο, αντικείμενα, σελιδοδείκτες, υπερσυνδέσεις και τα παρόμοια.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Αν κανένα από τα προγράμματα λογισμικού προβολής INDD δεν σας επιτρέπει να ανοίξετε το αρχείο που έχετε, είναι πιθανό ότι είναι σε διαφορετική μορφή και απλά μοιάζει με ένα αρχείο INDD.

Για παράδειγμα, το PDD μοιράζεται μερικά από τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων, αλλά είναι εντελώς διαφορετική μορφή αρχείου. Δεν μπορείτε να ανοίξετε αυτό το είδος αρχείου σε ένα ανοιχτήρι INDD και ούτε μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο INDD σε ένα πρόγραμμα PDD.

Πολλά άλλα παραδείγματα θα μπορούσαν να δοθούν, αλλά η ιδέα είναι η ίδια: βεβαιωθείτε ότι η επέκταση αρχείου διαβάστηκε στην πραγματικότητα ως "INDD" και όχι μόνο κάτι που μοιάζει παρόμοιο ή μοιράζεται μερικά από τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείου.

Αν δεν έχετε αρχείο INDD, αναζητήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για το αρχείο σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή του και τα προγράμματα που είναι ικανά να το ανοίξουν.