Τι είναι ένα αρχείο EPUB;

Το EPUB είναι η πιο δημοφιλής μορφή αρχείων για ψηφιακά βιβλία

Η μορφή αρχείου EPUB (σύντομη για ηλεκτρονική δημοσίευση) είναι μια μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου με την επέκταση .epub. Μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία EPUB και να τα διαβάσετε στο smartphone, στο tablet, στον ηλεκτρονικό σας αναγνώστη ή στον υπολογιστή σας. Αυτό το ελεύθερα διαθέσιμο πρότυπο ηλεκτρονικών βιβλίων υποστηρίζει περισσότερους αναγνώστες ηλεκτρονικών βιβλίων υλικού από κάθε άλλη μορφή αρχείου.

Το EPUB 3.1 είναι η τελευταία έκδοση EPUB. Υποστηρίζει ενσωματωμένη διαδραστικότητα, ήχο και βίντεο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EPUB

Τα αρχεία EPUB μπορούν να ανοίξουν στα περισσότερα προγράμματα ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, όπως το B & N Nook, το Kobo eReader και η εφαρμογή iBooks της Apple. Τα αρχεία EPUB πρέπει να μετατραπούν πριν χρησιμοποιηθούν στο Amazon Kindle.

Τα αρχεία EPUB μπορούν επίσης να ανοίξουν σε έναν υπολογιστή με πολλά δωρεάν προγράμματα, όπως το Caliber, το Adobe Digital Editions, το iBooks, το EPUB File Reader, το Stanza Desktop, το Okular, το Sumatra PDF και πολλά άλλα.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές iPhone και Android που επιτρέπουν την προβολή αρχείων EPUB. Υπάρχει ακόμη και ένα πρόσθετο του Firefox (EPUBReader) και η εφαρμογή Chrome (Simple EPUB Reader) που σας επιτρέπουν να διαβάζετε αρχεία EPUB στο πρόγραμμα περιήγησης ακριβώς όπως και άλλα έγγραφα.

Τα Βιβλία Google Play είναι ένα άλλο μέρος που μπορείτε να ανοίξετε αρχεία EPUB μεταφορτώνοντας το αρχείο EPUB στο Λογαριασμό σας Google και προβάλλοντάς το μέσω του προγράμματος-πελάτη ιστού.

Δεδομένου ότι τα αρχεία EPUB είναι δομημένα ως αρχεία ZIP, μπορείτε να μετονομάσετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο EPUB, αντικαθιστώντας το .epub με το .zip και στη συνέχεια ανοίγοντας το αρχείο με το αγαπημένο σας πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων, όπως το δωρεάν εργαλείο 7-Zip. Στο εσωτερικό θα βρείτε τα περιεχόμενα του ηλεκτρονικού βιβλίου EPUB σε μορφή HTML , καθώς και τις εικόνες και τα στυλ που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του αρχείου EPUB. Η μορφή αρχείου EPUB υποστηρίζει την ενσωμάτωση αρχείων όπως εικόνες GIF , PNG , JPG και SVG .

Σημείωση: Ορισμένα αρχεία EPUB είναι προστατευμένα με DRM, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν μόνο σε ορισμένες συσκευές που έχουν εξουσιοδοτηθεί για την προβολή του βιβλίου. Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το ηλεκτρονικό βιβλίο χρησιμοποιώντας κάποια από τα παραπάνω προγράμματα, μπορείτε να εξετάσετε εάν το βιβλίο προστατεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα πώς να το ανοίξετε.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EPUB

Επειδή οι περισσότεροι υπολογιστές δεν έχουν προεπιλεγμένο πρόγραμμα για το άνοιγμα αρχείων EPUB, δεν έχουν κάποιο που να μετατρέπει αρχεία EPUB. Οι μέθοδοι μετατροπής των αρχείων EPUB περιλαμβάνουν:

Μπορείτε να δοκιμάσετε να μετατρέψετε ένα αρχείο EPUB ανοίγοντάς το σε έναν από τους άλλους αναγνώστες ηλεκτρονικών βιβλίων και επιλέγοντας να αποθηκεύσετε ή να εξαγάγετε το ανοιχτό αρχείο ως μια άλλη μορφή αρχείου, αν και αυτό πιθανότατα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο η χρήση του Caliber ή των online μετατροπέων.

Εάν δεν λειτουργεί καμία από αυτές τις μεθόδους, ελέγξτε άλλα προγράμματα λογισμικού μετατροπής αρχείων .