Τι είναι ένα αρχείο M2V;

Ανοίξτε, Επεξεργαστείτε και Μετατροπή

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου M2V είναι ένα αρχείο MPEG-2 Video Stream. Αρχεία αυτού του τύπου αποθηκεύουν μόνο περιεχόμενο βίντεο, οπότε δεν υπάρχει ήχος, υπότιτλοι κ.λπ.

Τα αρχεία M2V δεν εμφανίζονται ποτέ μόνα, αφού δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκευτεί ο ήχος με το βίντεο. Αντ 'αυτού, είναι συνήθως εμφανίζονται όταν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο συγγραφής DVD, σε συνδυασμό με αρχεία ήχου όπως WAV ή AIF , μενού, σημεία κεφαλαίου κ.λπ. για να δημιουργήσετε ένα βίντεο DVD.

Ορισμένα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία DVD μπορούν να χρησιμοποιούν ένα αρχείο M2A μαζί με το αρχείο M2V, το οποίο είναι ένα αρχείο MPEG-1 Layer 2 Audio.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M2V

Τα αρχεία M2V μπορούν να ανοίξουν δωρεάν με δημοφιλείς εφαρμογές media player όπως το Windows Media Player, το VLC, το Winamp και το RealPlayer. Ωστόσο, αυτά τα προγράμματα θα σας αφήσουν μόνο να παρακολουθήσετε το αρχείο βίντεο, να μην δημιουργήσετε ένα DVD από το αρχείο M2V.

Εάν θέλετε να γράψετε το αρχείο M2V σε ένα δίσκο, για να το χρησιμοποιήσετε σαν ένα DVD, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λογισμικό όπως το DVD Flick. Αυτό το πρόγραμμα και άλλοι σαν αυτό σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τυπικά αρχεία DVD, όπως τα αρχεία VOB , IFO και BUP, σε ένα φάκελο VIDEO_TS.

Το Freemake Video Converter είναι ένα άλλο πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει αρχεία M2V με σκοπό την εγγραφή τους σε δίσκο ή τη δημιουργία εικόνας ISO (εκτός από τη μετατροπή του αρχείου M2V σε διάφορες άλλες μορφές βίντεο). Και πάλι, τα αρχεία M2V είναι αρχεία βίντεο μόνο , οπότε θα πρέπει να προσθέσετε ένα αρχείο ήχου στο Freemake Video Convert και να ενώσετε τα δύο μαζί με την ενσωματωμένη επιλογή σύνδεσης. Μια άλλη δωρεάν επιλογή είναι ο Απλός Δημιουργός DVD.

Αν και αυτά τα προγράμματα δεν είναι ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν, μπορείτε επίσης να ανοίξετε αρχεία M2V με Roxio Creator, Adobe Encore, CyberLink PowerDVD και CyberLink PowerDirector. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές θα πρέπει να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα DVD με το αρχείο M2V και ένα αρχείο ήχου, και πιθανότατα ακόμη και αρχεία υποτίτλων και οτιδήποτε άλλο θα έπρεπε να είναι μέρος του DVD.

Σημείωση: Υπάρχουν και άλλοι τύποι αρχείων που δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχεία βίντεο, αλλά μπορεί να μοιάζουν με την επέκταση αρχείου .M2V. Μερικά παραδείγματα είναι τα M4V , M2P (Maxthon 2 Browser Plugin), τα M2 (World of Warcraft Model Object), τα αρχεία M21 (AXMEDIS MPEG-21) και τα αρχεία MV_ (Movie Edit Pro Movie Backup) τρόπο που κάνουν τα αρχεία M2V.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο M2V αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία M2V, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο M2V

Οποιοσδήποτε μετατροπέας βίντεο είναι ένα παράδειγμα ενός δωρεάν προγράμματος μετατροπής βίντεο που μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο M2V σε όλα τα είδη των μορφών βίντεο, όπως MP4 , AVI , FLV και άλλα.

EncodeHD , Oxelon Media Converter και Clone2Go Free Video Converter είναι μερικές άλλες εφαρμογές που υποστηρίζουν τη μορφή M2V.

Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα αρχείο M2V, μπορείτε να το κάνετε με το δωρεάν λογισμικό Avidemux .

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία M2V

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου M2V, τα βήματα ή τα προγράμματα που έχετε δοκιμάσει ήδη και, στη συνέχεια, θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.