Πόσες εφαρμογές και φάκελοι μπορεί να έχει ένα iPhone;

Οι φάκελοι σας επιτρέπουν να οργανώνετε τις εφαρμογές iPhone σε εύχρηστες συλλογές εξοικονόμησης χώρου. Τοποθετήστε όλες τις εφαρμογές μουσικής μαζί ή όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης στο ίδιο σημείο και είναι ευκολότερο να τις βρείτε όταν τις χρειάζεστε. Αλλά η τοποθέτηση των εφαρμογών σε φακέλους οδηγεί σε μια ερώτηση: πόσες εφαρμογές και φάκελοι μπορείτε να έχετε ένα iPhone ταυτόχρονα;

Η απάντηση εξαρτάται από την έκδοση του iOS που χρησιμοποιείτε και ποιο μοντέλο έχετε.

Μέγιστος αριθμός φακέλων, σελίδων και εφαρμογών στο iPhone

Ο συνολικός αριθμός φακέλων και εφαρμογών ενός iPhone μπορεί να εξαρτάται από το μοντέλο, το μέγεθος της οθόνης του και την έκδοση του iOS που εκτελείται. Εδώ είναι μια εύκολη κατανόηση κατανομή.

Οθόνες Φάκελοι
Ανά
Οθόνη
Φάκελοι
Σε
Προκυμαία
Σύνολο
Φάκελοι
Εφαρμογές
Ανά
Ντοσιέ
Εφαρμογές
στο
Προκυμαία
Σύνολο
Αριθμός
των εφαρμογών
IPhone 5,5 ιντσών 15 24 4 364 135 540 49,140
IPhone 4,7 ιντσών 15 24 4 364 135 540 49,140
IPhone 4 ιντσών
εκτελώντας το iOS 7+
15 20 4 304 135 540 41,040
IPhone 4 ιντσών
εκτελώντας το iOS 6 & 5
11 20 4 224 16 64 3,584
IPhone 3,5 ιντσών
τρέχοντας iOS 4
11 16 4 180 12 48 2.160

Από τεχνική άποψη, είναι δυνατή η εγκατάσταση περισσότερων εφαρμογών που μπορούν να εμφανιστούν στο iPhone σας, αλλά με τα μοντέρνα iPhones που εμφανίζονται σε περίπου 50.000 εφαρμογές, το σενάριο είναι πολύ απίθανο. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί αυτά είναι τα όρια.

Συνολικός αριθμός φακέλων σε ένα iPhone

Στις εκδόσεις iOS 7 και νεότερες εκδόσεις, το ανώτατο όριο για τους αριθμούς των εφαρμογών και των φακέλων είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι σε προηγούμενες εκδόσεις.

Είναι τόσο ψηλά που φαίνεται ότι δεν υπάρχουν όρια. Αλλά σύμφωνα με ορισμένους χρήστες, υπάρχουν.

Ο συνολικός αριθμός φακέλων που μπορείτε να έχετε στο iPhone σας εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης του iPhone σας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα iPhone με οθόνη 5,5 ιντσών όπως το iPhone 6S Plus μπορεί να εμφανίσει περισσότερους φακέλους σε μία οθόνη από το iPhone 4S 3,5 ιντσών.

Τα μοντέλα με οθόνες 3,5 ιντσών μπορούν να εμφανίζουν μέχρι και 16 φακέλους ανά σελίδα. Οι οθόνες των τεσσάρων ιντσών όπως στο iPhone 5 μπορούν να έχουν 20 φακέλους σε μια σελίδα αρχικής σελίδας. Παρά το γεγονός ότι έχουν διαφορετικά μεγέθη οθόνης, το iPhone 6 / 6S ή το 6 / 6S Plus διαθέτουν και 24 φακέλους.

Εάν λάβετε τον μέγιστο αριθμό σελίδων φακέλων για κάθε μοντέλο και πολλαπλασιάζετε αυτό με τον αριθμό των φακέλων που μπορεί να υποστηρίξει η κάθε συσκευή, λαμβάνετε τα ακόλουθα σύνολα:

Εφόσον η αποβάθρα σε κάθε iPhone μπορεί επίσης να χωρέσει έως και 4 φακέλους, προσθέστε 4 σε κάθε αριθμό παραπάνω για να πάρετε το πραγματικό σύνολο.

Συνολικός αριθμός εφαρμογών σε ένα iPhone

Οι φάκελοι στο iOS 7 και επάνω σας επιτρέπουν να προσθέσετε εφαρμογές σε "σελίδες" ή σε νέες οθόνες, όπως κάνετε με τις οθόνες . Όταν προσθέτετε μια 10η εφαρμογή σε ένα φάκελο, δημιουργείται μια δεύτερη σελίδα - εννέα εφαρμογές στην πρώτη σελίδα, μία στη δεύτερη. Στη συνέχεια, προστίθενται νέες εφαρμογές στη δεύτερη σελίδα, στη συνέχεια η τρίτη όταν υπάρχουν 19 εφαρμογές κ.λπ.

Οι φάκελοι περιορίζονται σε 15 σελίδες στο iOS 7 και πάνω (σύμφωνα με ορισμένους χρήστες, η Apple δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση γι 'αυτό) και σε 11 σελίδες σε προηγούμενες εκδόσεις.

Δεδομένου ότι μπορείτε να τοποθετήσετε 9 εφαρμογές σε μια σελίδα και μπορείτε να έχετε 15 σελίδες σε ένα φάκελο, το ανώτατο όριο στο iOS 7 και επάνω είναι 135 εφαρμογές σε ένα μόνο φάκελο (15 σελίδες x 9 εφαρμογές ανά σελίδα).

Οι παλαιότερες εκδόσεις του iOS μπορούν να περιέχουν λιγότερες εφαρμογές ανά φάκελο, όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα.

Η εύρεση του αριθμού των εφαρμογών που μπορεί να φιλοξενήσει ένα iPhone είναι απλή μαθηματική, με διαφορετικά μεγέθη οθόνης που οδηγούν σε διαφορετικά όρια:

Αλλά περίμενε! Υπάρχει ακόμα ένας χώρος όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε φακέλους: η βάση στο κάτω μέρος της οθόνης περιλαμβάνει επίσης 4 υποδοχές για φακέλους, οι οποίες προσθέτουν περισσότερες πιθανές εφαρμογές.

Έτσι, ο απόλυτος συνολικός αριθμός εφαρμογών που μπορεί να κρατήσει ένα iPhone είναι:

Αν έχετε iPad με iOS 9, ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα ακόμα υψηλότερος. Επειδή το iOS 9 σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε επιπλέον 105 εφαρμογές ανά φάκελο, για συνολικά 240 εφαρμογές ανά φάκελο.