Πώς να κάνετε φακέλους και εφαρμογές ομάδας στο iPhone

Οργανώστε το iPhone σας για να εξοικονομήσετε χρόνο και να αποφύγετε επιδείνωση

Η δημιουργία φακέλων στο iPhone σας είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να μειώσετε την ακαταστασία στην αρχική σας οθόνη. Η ομαδοποίηση εφαρμογών μαζί μπορεί επίσης να διευκολύνει τη χρήση του τηλεφώνου σας - εάν όλες οι μουσικές σας εφαρμογές βρίσκονται στον ίδιο χώρο, δεν θα χρειαστεί να κάνετε αναζήτηση στο φάκελο ή αναζήτηση στο τηλέφωνο όταν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε.

Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείτε φακέλους δεν είναι αμέσως προφανής, αλλά μόλις μάθετε το τέχνασμα, είναι πολύ απλό. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε φακέλους στο iPhone σας.

Κάντε φακέλους και εφαρμογές ομάδας στο iPhone

  1. Για να δημιουργήσετε ένα φάκελο, θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο εφαρμογές για να βάλετε στο φάκελο. Καταλάβετε ποιες δύο θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  2. Ακουμπήστε ελαφρά και κρατήστε μια από τις εφαρμογές μέχρι να αρχίσουν να τρέχουν όλες οι εφαρμογές στην οθόνη (Αυτή είναι η ίδια διαδικασία που χρησιμοποιείτε για την επαναρύθμιση των εφαρμογών ).
  3. Σύρετε μία από τις εφαρμογές πάνω από την άλλη. Όταν η πρώτη εφαρμογή φαίνεται να συγχωνεύεται στη δεύτερη, αφαιρέστε το δάχτυλό σας από την οθόνη. Αυτό δημιουργεί το φάκελο.
  4. Αυτό που βλέπετε στη συνέχεια διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του iOS που εκτελείτε. Στο iOS 7 και νεότερο, ο φάκελος και το προτεινόμενο όνομα του καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη. Στο iOS 4-6, θα δείτε τις δύο εφαρμογές και ένα όνομα για το φάκελο σε μια μικρή ταινία σε όλη την οθόνη
  5. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το όνομα του φακέλου πατώντας το όνομα και χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο οθόνης . Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ονόματα φακέλων στην επόμενη ενότητα.
  6. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες εφαρμογές στο φάκελο, πατήστε την ταπετσαρία για να ελαχιστοποιήσετε το φάκελο. Στη συνέχεια, σύρετε περισσότερες εφαρμογές στον νέο φάκελο.
  7. Όταν έχετε προσθέσει όλες τις εφαρμογές που θέλετε και έχετε επεξεργαστεί το όνομα, κάντε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα στο μπροστινό κέντρο του iPhone και οι αλλαγές σας θα αποθηκευτούν (όπως και κατά την αναδιάταξη εικονιδίων).
  1. Για να επεξεργαστείτε ένα υπάρχον φάκελο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το φάκελο μέχρι να αρχίσει να μετακινείται.
  2. Αγγίξτε το για δεύτερη φορά και ο φάκελος θα ανοίξει και το περιεχόμενό του θα γεμίσει την οθόνη.
  3. Επεξεργαστείτε το όνομα του φακέλου αγγίζοντας το κείμενο .
  4. Προσθέστε περισσότερες εφαρμογές, σύροντάς τους.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Πώς προτείνεται το όνομα φακέλου

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά ένα φάκελο, το iPhone εκχωρεί σε αυτό ένα προτεινόμενο όνομα. Το όνομα αυτό επιλέγεται με βάση την κατηγορία από την οποία προέρχονται οι εφαρμογές του φακέλου. Εάν, για παράδειγμα, οι εφαρμογές προέρχονται από την κατηγορία Παιχνίδια του App Store, το προτεινόμενο όνομα του φακέλου είναι Παιχνίδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προτεινόμενο όνομα ή να προσθέσετε το δικό σας χρησιμοποιώντας τις οδηγίες στο βήμα 5 παραπάνω.

Προσθήκη φακέλων στην βάση σύνδεσης iPhone

Οι τέσσερις εφαρμογές στο κάτω μέρος του iPhone ζουν σε αυτό που ονομάζεται αποβάθρα. Μπορείτε να προσθέσετε φακέλους στην αποβάθρα, αν θέλετε. Να κάνω αυτό:

  1. Μετακινήστε μία από τις εφαρμογές που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην αποβάθρα , σύροντάς την στην κύρια περιοχή της αρχικής οθόνης.
  2. Σύρετε ένα φάκελο στον κενό χώρο.
  3. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα για να αποθηκεύσετε την αλλαγή.

Κάνοντας φακέλους στο iPhone 6S, 7, 8 και X

Η δημιουργία φακέλων στις σειρές iPhone 6S και 7 , καθώς και το iPhone 8 και το iPhone X , είναι λίγο πιο δύσκολο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η οθόνη 3D αφής σε αυτές τις συσκευές ανταποκρίνεται διαφορετικά σε διαφορετικές πιέσεις στην οθόνη. Εάν έχετε ένα από αυτά τα τηλέφωνα, μην πιέζετε πάρα πολύ στο βήμα 2 παραπάνω ή δεν θα λειτουργήσει. Μόνο μια ελαφριά βρύση είναι αρκετή.

Κατάργηση των εφαρμογών από τους φακέλους

Εάν θέλετε να καταργήσετε μια εφαρμογή από ένα φάκελο στο iPhone ή στο iPod touch, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε παρατεταμένα το φάκελο από τον οποίο θέλετε να καταργήσετε την εφαρμογή.
  2. Όταν οι εφαρμογές και οι φάκελοι αρχίζουν να τρέχουν, αφαιρέστε το δάχτυλό σας από την οθόνη.
  3. Αγγίξτε το φάκελο από τον οποίο θέλετε να καταργήσετε την εφαρμογή.
  4. Μεταφέρετε την εφαρμογή από το φάκελο και στην Αρχική οθόνη.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα για να αποθηκεύσετε τη νέα ρύθμιση.

Διαγραφή φακέλου στο iPhone

Η διαγραφή ενός φακέλου είναι παρόμοια με την κατάργηση μιας εφαρμογής.

  1. Απλά μεταφέρετε όλες τις εφαρμογές από το φάκελο και στην Αρχική οθόνη.
  2. Όταν το κάνετε αυτό, ο φάκελος εξαφανίζεται.
  3. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα για να αποθηκεύσετε την αλλαγή και τελειώσατε.