Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ σαρωτών;

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά είδη σαρωτών στον κόσμο και, όπως και με τους εκτυπωτές , αυτό που σας ταιριάζει εξαρτάται από το πώς σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι: σαρωτές επίπεδης επιφάνειας, σαρωτές σε φύλλα, σαρωτές φωτογραφιών και φορητοί σαρωτές. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στους τέσσερις διαφορετικούς τύπους και τι είναι καλό για την αγορά ενός σαρωτή .

Flatbed σαρωτές

Flatbed σαρωτές θα πάρει κάποια επιφάνεια εργασίας, αλλά παρέχουν πολύ κτύπημα για το buck. Μοιάζουν με μικρογραφικούς εκτυπωτές με κάλυμμα που προστατεύει τη γυάλινη πλάκα. Ανάλογα με το μέγεθός της, ένας επίπεδης σαρωτής μπορεί να χωρέσει σε κανονικά ή νομικά μεγέθη έγγραφα και το εύκαμπτο κάλυμμα σάς επιτρέπει να σαρώσετε μεγάλα αντικείμενα όπως βιβλία. Αυτοί οι σαρωτές είναι ιδανικοί για σάρωση του περιστασιακού άρθρου εφημερίδας, κεφαλαίου βιβλίου ή φωτογραφίας. ή για όσους μπορεί να χρειαστεί να σαρώσουν ή ογκώδη αντικείμενα όπως το εξώφυλλο ενός DVD. Οι επίπεδες σαρωτές ενσωματώνονται συχνά σε πολυλειτουργικούς εκτυπωτές (MFPs). Μπορείτε να βρείτε ένα αξιοπρεπή επίπεδη σαρωτή για $ 100 ή λιγότερο.

Φωτογραφικοί σαρωτές

Η σάρωση εγγράφων δεν απαιτεί υψηλή ανάλυση ή βάθος χρώματος . αλλά η σάρωση φωτογραφιών γίνεται. Πολλοί σαρωτές γενικής χρήσης μπορούν επίσης να σαρώσουν φωτογραφίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε ξεχωριστή συσκευή για να χειρίζεστε τις φωτογραφίες σας. Αλλά αν χρειάζεστε έναν σαρωτή κυρίως για να ψηφιοποιήσετε τα αρνητικά φιλμ ή τις διαφάνειες, ένας σαρωτής φωτογραφιών είναι μια καλύτερη λύση (ακόμα και αν είναι πολύ πιο ακριβό από ένα σαρωτή γενικής χρήσης). Οι σαρωτές φωτογραφιών περιλαμβάνουν εξειδικευμένη τεχνολογία, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν διαφάνειες και αρνητικά. έχουν επίσης ενσωματωμένο λογισμικό για τον καθαρισμό παλιών φωτογραφιών. Οι αξιοπρεπείς σαρωτές φωτογραφιών θα ξεκινούν από περίπου $ 130 (και πηγαίνουν από εκεί). Ο φωτογραφικός σαρωτής Epson Perfection V850 Pro, για παράδειγμα, είναι ένας καλός σαρωτής φωτογραφιών. Θα σας κοστίσει περισσότερο, αλλά οι σαρωτές φωτογραφιών όπως αυτές έρχονται με προσαρμογείς για σάρωση διαφανειών και αρνητικών και σαρώνουν εξαιρετικά υψηλές αναλύσεις σε σύγκριση με άλλους τύπους σαρωτών.

Φορητοί σαρωτές

Οι σαρωτές φακέλων είναι μικρότεροι από τους σαρωτές flatbed. όπως υποδηλώνει το όνομα, τροφοδοτείτε ένα έγγραφο ή μια φωτογραφία στον αυτόματο τροφοδότη εγγράφων του σαρωτή ή στον αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF), αντί να το τοποθετήσετε στην κορυφή της μιας φωτογραφίας ή εγγράφου κάθε φορά. Θα κερδίσετε πίσω κάποιες από αυτές τις επιφάνειες γραφείου με έναν σαρωτή σε φύλλα, αλλά μπορεί να θυσιάσετε κάποια ανάλυση στη διαδικασία. Αν σαρώνετε μόνο έγγραφα, ωστόσο, μπορεί να είναι ένα αξιόλογο εμπόριο, ειδικά αν έχετε πολλά από αυτά, αφού μπορείτε να τα ταΐσετε σε τσαμπιά. Με ένα σαρωτή επίπεδης επιφάνειας, θα πρέπει να σαρώσετε μία σελίδα τη φορά (εκτός εάν παρέχεται με αυτόματο τροφοδότη εγγράφων). Οι σαρωτές σε φύλλα ξεκινούν γύρω στα $ 300 και γίνονται όλο και πιο ακριβοί, ανάλογα με την ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι σαρωτές σε φύλλα αυτές τις μέρες είναι αρκετά γρήγοροι και φορτώνονται με χαρακτηριστικά για τη λήψη και την επεξεργασία δεδομένων.

Φορητοί σαρωτές

Οι φορητοί σαρωτές είναι αρκετά μικροί για να φέρουν στο δρόμο. Στην πραγματικότητα, μερικά είναι αρκετά μικρά για να βάλουν στην τσέπη σας? οι σαρωτές στυλό είναι λίγο μεγαλύτεροι από τους στυλογράφους και μπορούν να ανιχνεύσουν το κείμενο μιας γραμμής εγγράφου με γραμμή. Ορισμένοι είναι εξίσου ευρείς με μια σελίδα και κυλούν εύκολα στη σελίδα. Δεν πρόκειται να δίνουν σαρώσεις υψηλής ανάλυσης και έτσι δεν είναι καλό για σάρωση φωτογραφιών ή άλλων εφαρμογών όπου χρειάζεστε ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας. Δεδομένου ότι δεν είναι φθηνότερα από τους επίπεδες σαρωτές, ίσως είναι χρήσιμες μόνο αν είστε φοιτητής, ερευνητής ή κατάσκοπος. Σχήμα σχετικά με τις δαπάνες περίπου $ 150 για ένα. Επίσης, υπολογίστε ότι η ποιότητα και η ακρίβεια βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο πόσο σταθερό και ακριβές μπορείτε να συγκρατήσετε τη συσκευή κατά την εκτέλεση μιας σάρωσης.