Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε μια κάμερα Web

Γιατί θέλετε να αγοράσετε μια κάμερα web για τον υπολογιστή σας επηρεάζει τις επιλογές σας

Παρά το γεγονός ότι πολλοί φορητοί υπολογιστές μεταφέρονται με κάμερες , μερικοί όχι, και μερικοί επιτραπέζιοι υπολογιστές έρχονται με webcams. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν θέλετε να αγοράσετε μια κάμερα web για τον υπολογιστή σας, μπορείτε να βρείτε ένα χωρίς πολύ κόπο, αλλά πρέπει να ξέρετε μερικά πράγματα πριν ξεκινήσετε τις αγορές. Είτε το χρειάζεστε για επιχειρηματικές συναντήσεις βίντεο, διδασκαλία webinars , podcast βίντεο ή συνομιλία μέσω βίντεο καθορίζει τον τύπο κάμερας web που πρέπει να αγοράσετε. Οι κάμερες web δεν είναι διαφορετικές από τους υπολογιστές - πολλά μοντέλα διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Δεν θέλετε να πληρώσετε για χαρακτηριστικά που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ, γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να καρφώσετε ακριβώς τι χρειάζεστε και τι δεν έχετε πριν αρχίσετε να ψωνίζετε.

Ο, τι χρειάζεσαι

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης είναι απαραίτητη για τις περισσότερες χρήσεις - όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο πιο κόκκινη η εικόνα φαίνεται στην οθόνη. Οι περισσότερες σύγχρονες κάμερες υποστηρίζουν μόνο τη λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Αναζητήστε ένα ποσοστό λήψης βίντεο 720p ή μεγαλύτερο.

Εάν αποφασίσετε να πάτε με την τυπική ανάλυση, ένα αξιοπρεπές σημείο εκκίνησης ανάλυσης είναι 640 x 480 και υψηλότερο είναι για τους περισσότερους σκοπούς, αλλά καμία από τις ρυθμίσεις δεν θα προσφέρει την ποιότητα βίντεο που μπορείτε να περιμένετε από μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας.

Ένας υψηλός ρυθμός καρέ είναι επίσης σημαντικός. Οι κάμερες χωρίς υψηλά ποσοστά καρέ δημιουργούν εικόνες που τραυλίζουν και περιορίζουν την οθόνη του θεατή. Οι ρυθμοί καρέ μετριούνται σε καρέ ανά δευτερόλεπτο, οπότε αναζητήστε "fps" στη συσκευασία της κάμερας. Πρέπει να παραμείνετε πάνω από 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο για να κάνετε streaming video και είστε πολύ πιο μακριά με ρυθμό καρέ 30 fps ή υψηλότερο.

Τι πρέπει να πάρετε

Ο τύπος φακού επηρεάζει την απόδοση της κάμερας. Ορισμένες κάμερες εισόδου σε επίπεδο έχουν πλαστικούς φακούς, αλλά είναι σωστό να κολλήσετε με έναν γυάλινο φακό, ο οποίος βελτιώνει δραματικά τις επιδόσεις χωρίς σημαντική αύξηση της τιμής.

Οι αυτόματες εστίες και οι αυτόματες τεχνολογίες ρύθμισης φωτός είναι χρήσιμες στις κάμερες web, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο και η δυνατότητα λήψης ακίνητων εικόνων καθίστανται ολοένα και περισσότερο τυπικά χαρακτηριστικά. Αναζητήστε μια κάμερα web που παίρνει ακίνητες εικόνες τουλάχιστον 2 megapixel . Οι περισσότερες τρέχουσες κάμερες μοντέλου μπορούν να τραβήξουν εικόνες πολύ υψηλότερες - συλλήψεις 15-megapixel είναι συνηθισμένες.

Καμπάνες και σφυρίγματα

Η ανίχνευση κινήσεων μπορεί να μετατρέψει την κάμερα web σε ένα πραγματικό σύστημα ασφαλείας και ορισμένα μοντέλα έρχονται με αυτό το χαρακτηριστικό ενσωματωμένο σε αυτό. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, μην ανησυχείτε - ίσως μπορείτε να κατεβάσετε λογισμικό. Ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Ανάλογα με τον τύπο βίντεο συνομιλίας που κάνετε, μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε ειδικά εφέ και πολλές κάμερες web συσκευάζονται με αυτές τις δυνατότητες. Εάν αυτό που θέλετε δεν είναι, μπορείτε πιθανώς να κατεβάσετε λογισμικό ειδικών εφέ από τον κατασκευαστή.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το High Def έναντι του Standard-Def

Οι περισσότερες κάμερες καταγράφουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας τώρα και οι περισσότερες εφαρμογές της κάμερας επωφελούνται από αυτό. Αν σκοπεύετε να δημοσιεύσετε βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το βίντεο χαμηλής ποιότητας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους θεατές σας. Ωστόσο, οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας οδηγούν την τιμή της κάμερας webcam, οπότε αισθανθείτε ελεύθερος να το παρακάμψετε αυτό το χαρακτηριστικό που θέλετε απλά μια κάμερα για περιστασιακή συνομιλία μέσω βίντεο . Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πάτε με μια λιγότερο ακριβή κάμερα που προσφέρει μόνο εικόνες με τυπική ευκρίνεια. (Η υψηλή ευκρίνεια αναφέρεται σε μοντέλο που καταγράφει βίντεο 720p ή μεγαλύτερο.)

Οι περισσότερες κάμερες είναι προσιτές, αλλά τείνετε να πληρώσετε για αυτό που έχετε, οπότε φροντίστε να σταθμίσετε προσεκτικά τις ανάγκες σας και τις ανάγκες του προϋπολογισμού.

Απαιτήσεις συστήματος

Δεν κάθε webcam τρέχει σε κάθε υπολογιστή ή λειτουργικό σύστημα. Σημειώστε τον υπολογιστή και το λειτουργικό σας σύστημα και, στη συνέχεια, ελέγξτε τις απαιτήσεις για την κάμερα που έχει τραβήξει τα μάτια σας. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ελάχιστη ταχύτητα επεξεργαστή και απαιτήσεις μνήμης. Εάν ο υπολογιστής σας είναι καινούργιος, πιθανόν να υπερβεί τις ελάχιστες απαιτήσεις, αλλά εάν σκοπεύετε να εργαστείτε με βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε παλιότερο σύστημα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα συμβατότητας.