Ανασκόπηση της οθόνης Apple Cinema HD 23 "Ευρεία οθόνη LCD

Μια ματιά πίσω στην οθόνη Cinema της Apple

Το 23-ιντσών Apple Cinema Display HD ήταν μια συνέχεια της αναμενόμενης εκδήλωσης της Apple, 23 ιντσών Cinema Display που πρωτοεμφανίστηκε στις 21 Μαρτίου 2002. Παρόλο που οι δύο επιτραπέζιες οθόνες μοιράζονται παρόμοια ονόματα, δεν φαινόταν τίποτε το ίδιο. Η έκδοση του 2002 χρησιμοποίησε ένα πλαστικό πλαίσιο το οποίο η Apple ανέφερε ως κρυστάλλινο περίβλημα. Ενώ δεν ήταν δυνατό να δει κανείς μέσα από το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, τα πόδια και η στεφάνη ήταν πράγματι καθαρά.

Η έκδοση του αλουμινίου (M9178LL / A - A1082) εισήχθη στις 28 Ιουνίου 2004 και χρησιμοποίησε ένα περίβλημα από αλουμίνιο που είχε την ίδια γενική εμφάνιση με τα iMac που θα κυκλοφορούσαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Εδώ είναι ένα μεγάλο κομμάτι του trivia: το εικονικό στοίβα σε σχήμα L του iMac εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σειρά προϊόντων Apple Cinema Display, ξεπερνώντας τα iMacs λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

Η Apple Cinema Display αλουμινίου σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει το νέο Power Macintosh G5, το οποίο σημάδεψε την πρώτη χρήση της θήκης "τυρί τρίφτης" που βρέθηκε σε όλα τα μοντέλα Power Mac G5 και Mac Pro μέχρι την εισαγωγή του κυλινδρικού Mac Pro το 2013.

Η οθόνη Cinema χρησιμοποίησε το Connector Display της Apple, μία μόνο θύρα στην οθόνη που χειρίστηκε τις συνδέσεις θύρας, βίντεο, USB και FireWire. Αυτό το ειδικό καλώδιο τερματίστηκε σε ένα ξεσπάρισμα των τυποποιημένων θυρών DVI , USB και FireWire που θα μπορούσαν να συνδεθούν σε οποιοδήποτε Mac, ή για ένα τέτοιο θέμα, έναν υπολογιστή. Η ισχύς παρέχεται από ένα ξεχωριστό εξωτερικό τούβλο εξουσίας.

Παρακάτω είναι η αρχική κριτική του Apple Cinema Display:

Η κατώτατη γραμμή

Η Apple είναι γνωστή για τα κομψά σχεδιασμένα προϊόντα της και η οθόνη 23 ιντσών Apple Cinema HD δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι τόσο όμορφο στο εξωτερικό όσο είναι στο εσωτερικό. Τα χειριστήρια τροφοδοσίας και φωτεινότητας είναι τοποθετημένα μακριά από την όραση, έτσι ώστε να μην αμαυρώνουν την άψογη εξωτερική και τη βουρτσισμένη στεφάνη αλουμινίου της οθόνης. Ένα ενιαίο καλώδιο κρατά τα πράγματα καθαρά παρέχοντας μια ενοποιημένη σύνδεση με την είσοδο γραφικών, μια θύρα FireWire 400, μια θύρα USB 2.0 και τροφοδοσία.

Η οθόνη Apple Cinema HD δεν είναι τελείως τέλεια. Η δυνατότητα προσαρμογής του είναι περιορισμένη και δεν διαθέτει συνδέσεις οικιακής ψυχαγωγίας (αναλογική, S-video , σύνθετη , συνιστώσα ).

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Εξερεύνηση εμπειρογνωμόνων: Οθόνη Apple Cinema HD 23 "Ευρεία οθόνη LCD

Μην ξεγελιέστε από την εμφάνιση του 23 "Apple Cinema HD Display κάπως ελαφριά εμφάνιση. Η βάση σε σχήμα L είναι συμπαγής, αλλά είναι πιο ανθεκτική από ό, τι φαίνεται και η οθόνη είναι ισορροπημένη. Δεν θα πάει πουθενά, εκτός αν αποφασίσετε να το μετακινήσετε.

Υπάρχουν λιγότερες επιλογές προσαρμογής από ό, τι έχουμε περιμένουν με οθόνες. Δεν υπάρχουν επιλογές ρύθμισης ύψους, καμία δυνατότητα περιστροφής και καμία δυνατότητα περιστροφής μεταξύ λειτουργίας τοπίου και πορτραίτου. Μπορείτε να ανοίξετε την οθόνη Apple Cinema HD έως 5 μοίρες προς τα εμπρός και μέχρι 25 μοίρες πίσω, οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί. Αλλά σε αντίθεση με κάποιες οθόνες, οι οποίες απαιτούν την προσπάθεια της Herculean να κινηθεί, η προσαρμογή αυτής της οθόνης παίρνει μόνο μια ελαφριά πινελιά.

Η οθόνη Apple Cinema HD έχει εγγενή ανάλυση 1920x1200 εικονοκυττάρων και προβολής 23 ιντσών. Υποστηρίζει έως 16,7 εκατομμύρια χρώματα. Οι γενναιόδωρες γωνίες θέασης των 170 μοιρών κάθετη και οριζόντια μειώνουν την απόσχιση γύρω από τις άκρες. Οι εικόνες είναι ξεκάθαρες και έντονες, με ζωντανό, αληθινό χρώμα και τραγανές λεπτομέρειες στα highlights και τις σκιές. Το κείμενο είναι απότομο και αναγνώσιμο, ακόμη και σε μικρά μεγέθη γραμματοσειρών. Ο χρόνος απόκρισης των 16 ms pixel είναι ιδανικός για να παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια δράσης ή να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ταινίες. Έχω δει ελάχιστα έως κανένα ghosting ή αντικείμενα κίνησης στις δοκιμές μου.

Η οθόνη Apple Cinema HD διαθέτει δύο θύρες FireWire 400 και ένα διανομέα USB 2.0 με αυτόνομη τροφοδοσία, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε διάφορα περιφερειακά, όπως ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, σαρωτή, βιντεοκάμερα ή βάση σύνδεσης iPod. Περιλαμβάνει επίσης μια υποδοχή DVI, ώστε να μπορείτε να την συνδέσετε σε υπολογιστή Mac ή υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν συνδέσεις οικιακής ψυχαγωγίας (αναλογική, S-video, σύνθετη, συνιστώσα), οπότε παρόλο που το Apple Cinema HD Display είναι ένας αγώνας που γίνεται στον ουρανό για φωτογραφίες, ταινίες και βίντεο, δεν είναι αρκετά κατάλληλο να αποτελέσει το επίκεντρο μιας κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας.

Δημοσιεύθηκε: 7/5/2008

Ενημερώθηκε: 9/9/2015