Ξεκινήστε τον SQL Server Agent - Ρύθμιση του SQL Server 2012

Ο SQL Server Agent σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε διάφορες διοικητικές εργασίες. Σε αυτό το σεμινάριο, περπατάμε μέσα από τη διαδικασία χρήσης του SQL Server Agent για να δημιουργήσετε και να προγραμματίσετε μια εργασία που αυτοματοποιεί τη διαχείριση βάσεων δεδομένων. Αυτό το σεμινάριο είναι συγκεκριμένο για τον SQL Server 2012 . Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του SQL Server, ίσως χρειαστεί να διαβάσετε την αυτοματοποίηση της διαχείρισης βάσεων δεδομένων με τον SQL Server Agent . Εάν χρησιμοποιείτε μια νεότερη έκδοση του SQL Server, ίσως να θέλετε να διαβάσετε τη διαμόρφωση του SQL Server Agent για τον SQL Server 2014.

01 του 06

Ξεκινώντας τον SQL Server Agent στον SQL Server 2012

Διαχειριστής ρύθμισης παραμέτρων του SQL Server.

Ανοίξτε το Διαχειριστή διαμόρφωσης του Microsoft SQL Server και κάντε κλικ στο στοιχείο "Υπηρεσίες SQL Server" στο αριστερό τμήμα του παραθύρου. Στη συνέχεια, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, εντοπίστε την υπηρεσία SQL Server Agent. Εάν η κατάσταση της υπηρεσίας είναι "RUNNING", δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Διαφορετικά, κάντε δεξί κλικ στην υπηρεσία SQL Server Agent και επιλέξτε Έναρξη από το αναδυόμενο μενού. Η υπηρεσία θα αρχίσει να τρέχει.

02 του 06

Μεταβείτε στο SQL Server Management Studio

Εξερεύνηση αντικειμένων.

Κλείστε το SQL Server Configuration Manager και ανοίξτε το SQL Server Management Studio. Μέσα στο SSMS, αναπτύξτε το φάκελο του SQL Server Agent. Θα δείτε τους διευρυμένους φακέλους που εμφανίζονται παραπάνω.

03 του 06

Δημιουργήστε μια εργασία παράγοντα SQL Server

Δημιουργία εργασίας.

Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Εργασίες και επιλέξτε Νέα εργασία από το αρχικό μενού. Θα δείτε το παράθυρο Δημιουργίας νέας θέσης που φαίνεται παραπάνω. Συμπληρώστε το πεδίο Όνομα με ένα μοναδικό όνομα για την εργασία σας (η περιγραφή σας θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τις εργασίες σας κάτω από το δρόμο!). Καθορίστε το λογαριασμό που επιθυμείτε να είστε ο κάτοχος της εργασίας στο πλαίσιο κειμένου "Ιδιοκτήτης". Η εργασία θα εκτελεστεί με τα δικαιώματα αυτού του λογαριασμού και μπορεί να τροποποιηθεί μόνο από τα μέλη του ρόλου του ιδιοκτήτη ή του sysadmin.

Αφού ορίσετε ένα όνομα και έναν κάτοχο, επιλέξτε μία από τις προκαθορισμένες κατηγορίες εργασιών από την αναπτυσσόμενη λίστα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε την κατηγορία "Συντήρηση βάσης δεδομένων" για εργασίες συντήρησης συνήθειας .

Χρησιμοποιήστε το μεγάλο πεδίο κειμένου Περιγραφή για να δώσετε μια λεπτομερή περιγραφή του σκοπού της δουλειάς σας. Γράψτε το με τέτοιο τρόπο ώστε κάποιος (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας!) Να μπορεί να το δει από αρκετά χρόνια και να κατανοήσει το σκοπό της εργασίας.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το πλαίσιο Enabled (Ενεργοποιημένο).

Μην κάνετε κλικ στο κουμπί OK ακόμα - έχουμε περισσότερα να κάνουμε σε αυτό το παράθυρο!

04 του 06

Δείτε τα βήματα εργασίας

Παράθυρο βημάτων εργασίας.

Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου "Νέα εργασία", θα δείτε ένα εικονίδιο Βήματα κάτω από την επικεφαλίδα "Επιλογή σελίδας". Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να δείτε την κενή λίστα βημάτων εργασίας που εμφανίζεται παραπάνω.

05 του 06

Δημιουργήστε ένα βήμα εργασιών

Δημιουργία βήματος νέας εργασίας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσθέσετε τα μεμονωμένα βήματα για την εργασία σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Νέο για να δημιουργήσετε ένα νέο βήμα εργασίας και θα δείτε το παράθυρο New Job Step που φαίνεται παραπάνω.

Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο κειμένου "Όνομα βήματος" για να δώσετε ένα περιγραφικό όνομα για το Βήμα.

Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Βάση δεδομένων για να επιλέξετε τη βάση δεδομένων στην οποία θα λειτουργήσει η εργασία.

Τέλος, χρησιμοποιήστε το πλαίσιο κειμένου εντολών για να δώσετε τη σύνταξη του Transact-SQL που αντιστοιχεί στην επιθυμητή ενέργεια για αυτό το βήμα εργασίας. Μόλις ολοκληρώσετε την εισαγωγή της εντολής, κάντε κλικ στο κουμπί Εξέταση για να επαληθεύσετε τη σύνταξη.

Μετά την επιτυχή επικύρωση της σύνταξης, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να δημιουργήσετε το βήμα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές είναι απαραίτητο για να ορίσετε την επιθυμητή εργασία του SQL Server Agent.

06 του 06

Προγραμματίστε την εργασία SQL Server Agent 2012

Προγραμματισμός εργασιών διακομιστή SQL Server.

Τέλος, θα θέλετε να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα για την εργασία κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Χρονοδιάγραμμα στο τμήμα Επιλογή σελίδας του παραθύρου Νέα εργασία. Θα δείτε το παράθυρο Νέο Πρόγραμμα εργασίας που εμφανίζεται παραπάνω.

Καταχωρίστε ένα όνομα για το πρόγραμμα στο πλαίσιο κειμένου Όνομα και επιλέξτε έναν τύπο προγράμματος (Ένα φορά, Επαναλαμβανόμενος, Έναρξη όταν ο SQL Server Agent εκκινεί ή Εκκίνηση όταν οι επεξεργαστές γίνονται αδρανείς) από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις ενότητες συχνότητας και διάρκειας του παραθύρου για να καθορίσετε τις παραμέτρους της εργασίας. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο OK για να κλείσετε το παράθυρο Schedule και OK για να δημιουργήσετε την εργασία.