Πώς να αλλάξετε την Αρχική σελίδα και τη Συμπεριφορά εκκίνησης στα Windows

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούνται σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Το σπίτι αρχίζει από όλα. Είναι όπου φτάνουμε μαζί για να ξεκινήσουμε τη μέρα. Όταν πρόκειται για το πρόγραμμα περιήγησης στο Web, το σπίτι χρησιμεύει επίσης ως σημείο εκκίνησης, σε αυτή την περίπτωση για την περιήγησή σας. Είτε ονομάζετε τον αγαπημένο σας ιστότοπο ως την αρχική σελίδα είτε διαμορφώνοντας ένα συγκεκριμένο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί εξαρχής, τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης των Windows παρέχουν τη δυνατότητα να καθορίσετε τι σημαίνει το σπίτι για εσάς.

Τα σεμινάρια παρακάτω περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο τροποποίησης των τιμών αρχικής σελίδας και της συμπεριφοράς εκκίνησης σε πολλά δημοφιλή προγράμματα περιήγησης.

Google Chrome

Getty Images (GoodGnom # 513557492)

Το Google Chrome σάς επιτρέπει να ορίσετε μια προσαρμοσμένη αρχική σελίδα καθώς και να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το κουμπί της σχετικής γραμμής εργαλείων μέσω των ρυθμίσεων εμφάνισης του προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ποια ενέργεια παίρνει το Chrome κάθε φορά που ξεκινάει.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί του κύριου μενού, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει να είναι πλέον ορατή σε μια νέα καρτέλα. Προς τα πάνω και επισημασμένα σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης παράδειγμα είναι η ενότητα On on startup , η οποία περιέχει τις ακόλουθες επιλογές.
    Ανοίξτε τη σελίδα "Νέα καρτέλα": Η σελίδα "Νέα καρτέλα" του Chrome περιέχει συντομεύσεις και εικόνες μικρογραφιών για τις σελίδες που επισκέπτεστε συχνότερα, καθώς και μια γραμμή αναζήτησης Google.
    Συνεχίστε από εκεί που παρέμεινα: Αποκαθιστά την προηγούμενη περίοδο περιήγησής σας, φορτώνοντας όλες τις καρτέλες και τα παράθυρα που ήταν ανοιχτά την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε το Chrome.
    Ανοίξτε μια συγκεκριμένη σελίδα ή ένα σύνολο σελίδων: Αποδίδει όποια σελίδα ή σελίδες έχει οριστεί ως αρχική σελίδα του Chrome (δείτε παρακάτω).
  3. Στις ρυθμίσεις αυτές βρίσκεται η ενότητα Εμφάνιση . Κάντε κλικ στο πλαίσιο που συνοδεύει την επιλογή Εμφάνιση αρχικού κουμπιού αν δεν περιέχει ήδη ένα σημάδι επιλογής.
  4. Ακριβώς κάτω από αυτή την επιλογή θα πρέπει να είναι η διεύθυνση Web της τρέχουσας αρχικής σελίδας. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αλλαγή , που βρίσκεται δίπλα στη διεύθυνση URL .
  5. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Αρχική σελίδα, το οποίο περιέχει τις ακόλουθες δύο επιλογές.
    Χρησιμοποιήστε τη σελίδα "Νέα καρτέλα": Χρησιμοποιεί τη νέα καρτέλα " Καρτέλα " του Chrome ως την αρχική σας σελίδα.
    Ανοίξτε αυτήν τη σελίδα: Ορίζει την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης σε ό, τι URL έχει καταχωρηθεί στο παρεχόμενο πεδίο.

Internet Explorer 11

Scott Orgera

Η τελική έκδοση στη μακροχρόνια γραμμή του Internet Explorer, στην αρχική σελίδα του IE11 και στις ρυθμίσεις εκκίνησης μπορεί να ρυθμιστεί μέσω των γενικών επιλογών.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear, επίσης γνωστό ως μενού Ενέργεια και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στις επιλογές Internet .
  3. Η διασύνδεση των επιλογών Internet του IE11 θα πρέπει τώρα να είναι ορατή, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά , εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  4. Εντοπίστε την ενότητα Αρχική σελίδα , που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου. Το πρώτο μέρος αυτής της ενότητας είναι ένα επεξεργάσιμο πεδίο που περιέχει τις διευθύνσεις της τρέχουσας αρχικής σελίδας. Για να τις αλλάξετε, απλώς πληκτρολογήστε τις διευθύνσεις URL που θέλετε να ορίσετε ως αρχική σελίδα ή σελίδες. Οι πολλαπλές αρχικές σελίδες, επίσης γνωστές ως καρτέλες αρχικής σελίδας, πρέπει να εισαχθούν σε ξεχωριστή γραμμή.
  5. Ακριβώς κάτω είναι τρία κουμπιά, το καθένα από τα οποία τροποποιεί τις διευθύνσεις URL σε αυτό το πεδίο επεξεργασίας. Είναι ως εξής.
    Χρήση ρεύματος: Ορίζει την τιμή στη διεύθυνση URL της σελίδας που βλέπετε αυτήν τη στιγμή.
    Χρήση προεπιλογής: Ορίζει την τιμή της αρχικής σελίδας στην προεπιλεγμένη σελίδα προορισμού της Microsoft.
    Χρήση νέας καρτέλας: Ορίζει την τιμή της αρχικής σελίδας σε περίπου: Καρτέλες , η οποία εμφανίζει μικρογραφίες των σελίδων που επισκέπτεστε πιο συχνά, καθώς και συνδέσμους που μπορούν να ανοίξουν εκ νέου την τελευταία σας συνεδρία ή να ανακαλύψουν άλλους ενδιαφέροντες ιστότοπους.
  6. Κάτω από την ενότητα Αρχική σελίδα βρίσκεται η εκκίνηση , η οποία περιέχει τις ακόλουθες δύο επιλογές συνοδευόμενες από κουμπιά επιλογής.
    Ξεκινήστε με τις καρτέλες από την τελευταία συνεδρία: Αναθέτει στον IE11 να ξεκινήσει εκ νέου όλες τις ανοιχτές καρτέλες από την προηγούμενη περίοδο περιήγησής σας κατά την εκκίνηση.
    Ξεκινήστε με την αρχική σελίδα: Η προεπιλεγμένη ρύθμιση καθοδηγεί το IE11 να ανοίξει τις καρτέλες της αρχικής σας σελίδας ή της αρχικής σελίδας κατά την εκκίνηση.

Microsoft Edge

Scott Orgera

Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, το Microsoft Edge διευκολύνει τον έλεγχο της σελίδας ή των σελίδων που παράγονται κάθε φορά που εκκινείτε. Για να τροποποιήσετε τη συμπεριφορά εκκίνησης του Edge, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Κάντε κλικ στο μενού Περισσότερες ενέργειες , το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντια τοποθετημένες τελείες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Ρυθμίσεις .
  3. Η διεπαφή Ρυθμίσεων Edge πρέπει τώρα να είναι ορατή, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Εντοπίστε το Άνοιγμα με την ενότητα που επισημαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης στα αριστερά, το οποίο περιέχει τις ακόλουθες επιλογές, οι οποίες συνοδεύονται από ένα κουμπί επιλογής.
    Αρχική σελίδα: Η προσαρμόσιμη σελίδα εκκίνησης της Edge περιέχει μια γραμμή αναζήτησης Bing , μια γραφική ενημερωτική έκδοση MSN, τις τελευταίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή σας και τα αποσπάσματα αποθεμάτων.
    Νέα σελίδα καρτέλας: Η καρτέλα " Νέα" είναι παρόμοια με τη σελίδα " Έναρξη ", με μια σημαντική εξαίρεση που είναι εικονίδια στις κορυφαίες τοποθεσίες του ιστού (επίσης προσαρμόσιμη).
    Προηγούμενες σελίδες: Φορτώνει τις ιστοσελίδες που ήταν ανοιχτές στο τέλος της τελευταίας σας περιόδου περιήγησης.
    Μια συγκεκριμένη σελίδα ή σελίδες Σας επιτρέπουν να επιλέξετε από το Bing ή το MSN καθώς και να εισάγετε τις δικές σας διευθύνσεις URL.
  4. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ποια σελίδα Edge εμφανίζεται κάθε φορά που ανοίγει μια νέα καρτέλα μέσω της αναπτυσσόμενης καρτέλας Άνοιγμα νέων με το αναπτυσσόμενο μενού. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι οι εξής.
    Κορυφαίοι ιστότοποι και προτεινόμενο περιεχόμενο: Φορτώνει το περιεχόμενο που περιγράφεται παραπάνω στην ενότητα Νέα καρτέλα .
    Κορυφαίοι ιστότοποι: Φορτώνει μια νέα καρτέλα που περιέχει τις προαναφερθείσες κορυφαίες τοποθεσίες καθώς και τη γραμμή αναζήτησης του Bing.
    Μια κενή σελίδα: Ανοίγει μια νέα καρτέλα που περιέχει τη γραμμή αναζήτησης του Bing και τίποτα άλλο. Υπάρχουν όμως σύνδεσμοι που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας, για να αλλάξετε τις κορυφαίες τοποθεσίες και την προβολή ειδήσεων ειδήσεων.
  5. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις αλλαγές σας, κάντε κλικ οπουδήποτε εκτός της διεπαφής Ρυθμίσεις για να επιστρέψετε στην περιήγησή σας.

Mozilla Firefox

Scott Orgera

Η συμπεριφορά εκκίνησης του Firefox, η οποία επιτρέπει διάφορες επιλογές, ελέγχεται από τις προτιμήσεις του προγράμματος περιήγησης.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί του κύριου μενού του προγράμματος περιήγησης, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές . Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε την ακόλουθη συντόμευση εντολών στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox αντί να επιλέξετε αυτήν την επιλογή μενού: about: preferences .
  2. Οι προτιμήσεις του Firefox πρέπει τώρα να εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα. Κάντε κλικ στο Γενικά στο παράθυρο αριστερού μενού, εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  3. Εντοπίστε την ενότητα Εκκίνηση , που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας και περιέχει αρκετές επιλογές που σχετίζονται με την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης και τη συμπεριφορά εκκίνησης του προγράμματος περιήγησης. Η πρώτη, με την ετικέτα Όταν ξεκινά ο Firefox , διαθέτει ένα αναπτυσσόμενο μενού με τις ακόλουθες τρεις επιλογές.
    Εμφάνιση της αρχικής σελίδας μου: Οδηγεί τον Firefox να εμφανίζει τη σελίδα που καθορίζεται στην ενότητα Αρχική σελίδα κάθε φορά που ανοίγει το πρόγραμμα περιήγησης.
    Εμφάνιση κενής σελίδας: Προκαλεί την εμφάνιση μιας κενής σελίδας κατά την εκκίνηση.
    Εμφάνιση των παραθύρων και καρτελών μου από την τελευταία φορά: Λειτουργίες ως δυνατότητα επαναφοράς, ξεκινώντας όλες τις καρτέλες και τα παράθυρα από την προηγούμενη περίοδο περιήγησής σας.
  4. Ακριβώς κάτω είναι η ρύθμιση της αρχικής σελίδας , η οποία περιέχει ένα επεξεργάσιμο πεδίο όπου μπορείτε να εισάγετε τη διεύθυνση URL (ή πολλαπλές διευθύνσεις URL) οποιασδήποτε σελίδας επιθυμείτε. Από προεπιλογή, η τιμή του έχει οριστεί στην Αρχική σελίδα του Firefox. Τοποθετημένα στο κάτω μέρος της ενότητας " Εκκίνηση " υπάρχουν τρία κουμπιά που αλλάζουν επίσης αυτήν την τιμή. Είναι ως εξής.
    Χρήση τρέχουσας σελίδας : Ορίζει την τιμή της αρχικής σελίδας στις διευθύνσεις URL όλων των ιστοσελίδων που είναι ανοιχτές στο πρόγραμμα περιήγησης.
    Χρήση σελιδοδείκτη: Σας επιτρέπει να επιλέξετε από έναν ή περισσότερους από τους αποθηκευμένους σελιδοδείκτες σας για να γίνει η αρχική σελίδα ή οι σελίδες του προγράμματος περιήγησης.
    Επαναφορά στην προεπιλογή: Επαναφέρει τη ρύθμιση της αρχικής σελίδας στην προεπιλεγμένη τιμή της, την Αρχική σελίδα του Firefox.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Scott Orgera

Το Opera σας προσφέρει την επιλογή να εμφανίσετε τη διεπαφή του Speed ​​Dial ή να επαναφέρετε την προηγούμενη περίοδο περιήγησής σας, μεταξύ άλλων επιλογών, κάθε φορά που ξεκινάει η εφαρμογή.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού Opera, που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί για την επιλογή αυτής της επιλογής μενού: ALT + P.
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων της Όπερας θα εμφανιστεί τώρα σε μια νέα καρτέλα. Κάντε κλικ στο Basic στο αριστερό παράθυρο μενού, εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  3. Εντοπίστε την ενότητα Εκκίνηση κατά την εκκίνηση , η οποία βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας και περιέχει τις ακόλουθες τρεις επιλογές συνοδευόμενες από κουμπιά επιλογής.
    Ανοίξτε την αρχική σελίδα: Η αρχική σελίδα της οθόνης Opera κατά την εκκίνηση, που περιέχει τις σελίδες σας Speed ​​Dial καθώς και τα κουμπιά που συνδέονται με σελιδοδείκτες, νέα, ιστορικό περιήγησης και πολλά άλλα.
    Συνεχίστε όπου έπαψα: Η προεπιλεγμένη επιλογή, αυτή η ρύθμιση δίνει εντολή στην Opera να φορτώσει όλες τις ιστοσελίδες που ήταν ανοικτές στο τέλος της τελευταίας σας περιόδου περιήγησης.
    Ανοίξτε μια συγκεκριμένη σελίδα ή ένα σύνολο σελίδων: Δημιουργεί σελίδες που ορίζονται από το χρήστη κάθε φορά που ανοίγει η Opera, μπορεί να διαμορφωθεί κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Ορισμός σελίδων και εισάγοντας μία ή περισσότερες διευθύνσεις Web.