Πώς να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ χρηστών στα Windows 7

Η γρήγορη εναλλαγή χρηστών εξοικονομεί χρόνο όταν χρησιμοποιείτε δύο ενεργούς λογαριασμούς στον υπολογιστή σας

Τα Windows 7, όπως οι προκάτοχοί τους, τα Vista και XP, επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν γρήγορα μεταξύ λογαριασμών χρηστών κατά τη σύνδεση.

Αυτό είναι ένα φανταστικό χαρακτηριστικό επειδή μπορείτε να διατηρήσετε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς συνδεδεμένους χωρίς να χάσετε κανένα από τα δεδομένα που χρησιμοποιείτε σε ένα λογαριασμό ενώ αλλάζετε το άλλο. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός εξοικονόμηση χρόνου, δεδομένου ότι δεν σπαταλάτε χρόνο να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά.

Δείτε πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα στα Windows 7.

Οι πολλοί λογαριασμοί χρηστών πρέπει να είναι ενεργοί

Αν μοιράζεστε τον υπολογιστή σας Windows 7 με άλλα μέλη της οικογένειας, κατά πάσα πιθανότητα απασχολείτε λογαριασμούς χρηστών για κάθε μέλος της οικογένειας. Με αυτόν τον τρόπο οι προτιμήσεις συστήματος, τα αρχεία και άλλα στοιχεία περιλαμβάνονται σε ξεχωριστούς λογαριασμούς.

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο έναν λογαριασμό στον υπολογιστή σας Windows 7, τότε αυτή η λειτουργία δεν θα ισχύσει.

Η αλλαγή χρήστη είναι χρήσιμη

Εάν εξακολουθείτε να είστε σίγουροι για τα πλεονεκτήματα της εναλλαγής των χρηστών, επιτρέψτε μου να επεξηγήσω ένα κοινό σενάριο.

Εργάζεστε σε ένα έγγραφο του Word χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, ο σημαντικός σας άλλος περπατάει και λέει ότι χρειάζεται να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στους προσωπικούς φακέλους της στον λογαριασμό της.

Αντί να χρειάζεται να κλείσετε το έγγραφο στο οποίο εργάζεστε, αποσυνδεθείτε από τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, αφήστε το να συνδεθεί, μπορείτε απλά να αλλάξετε τους χρήστες και να αφήσετε την εργασία σας όπως είναι. Δεν χρειάζεται να κλείσετε όλες τις εφαρμογές ή τα αρχεία σας και να μην ανησυχείτε για την απώλεια δεδομένων (που είπε ότι θα πρέπει ακόμα να κάνετε μια γρήγορη αποθήκευση της εργασίας σας πριν να αλλάξετε τους λογαριασμούς).

Το καλύτερο μέρος είναι ότι η αλλαγή αυτή γίνεται με τρία απλά βήματα.

Πώς να αλλάξετε γρήγορα τους χρήστες στα Windows 7

Για να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

1. Ενώ είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας, κάντε κλικ στο Κουμπί " Έναρξη ".

2. Στη συνέχεια, όταν ανοίξει το μενού Έναρξη, κάντε κλικ στο ένα μικρό βέλος δίπλα στο κουμπί Τερματισμός λειτουργίας για να αναπτύξετε το μενού.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Εναλλαγή χρήστη στο μενού που εμφανίζεται

Αφού κάνετε κλικ Αν ενεργοποιήσετε τον Χρήστη , θα μεταβείτε στην οθόνη σύνδεσης των Windows όπου θα μπορείτε να επιλέξετε το δεύτερο λογαριασμό που θέλετε να συνδεθείτε.

Η αρχική περίοδος σύνδεσης του λογαριασμού θα παραμείνει ενεργή, αλλά θα είναι στο παρασκήνιο ενώ θα έχει πρόσβαση ο άλλος λογαριασμός.

Όταν ολοκληρώσετε τη χρήση του δεύτερου λογαριασμού, έχετε τη δυνατότητα να μεταβείτε στον πρώτο λογαριασμό, διατηρώντας ταυτόχρονα τον δεύτερο λογαριασμό στο παρασκήνιο ή αποσυνδέοντας πλήρως το δεύτερο λογαριασμό.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Η χρήση του ποντικιού για εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών είναι μεγάλη, αλλά αν μάθετε μερικές συντομεύσεις πληκτρολογίου, μπορείτε πραγματικά να ολοκληρώσετε αυτό το έργο πολύ πιο γρήγορα.

Μια μέθοδος είναι να πατήσετε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + L. Αυτό είναι τεχνικά η εντολή για το άλμα στην οθόνη κλειδώματος, αλλά ακριβώς έτσι συμβαίνει η οθόνη κλειδώματος είναι ακριβώς όπου πρέπει να αλλάξετε τους χρήστες.

Μια δεύτερη επιλογή είναι να πατήσετε Ctrl + Alt + Delete. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή τη συντόμευση για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Task Manager, αλλά θα δείτε ότι υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής χρηστών.

Αλλάξτε ξανά ή αποσυνδεθείτε από τον αριθμό λογαριασμού δύο;

Εάν δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στον δεύτερο λογαριασμό αρκετές φορές, συνιστούμε να αποσυνδεθείτε από το δεύτερο λογαριασμό πριν επιστρέψετε στην πρώτη.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι η διατήρηση δύο ενεργών συνδέσεων επηρεάζει την απόδοση. Δύο λογαριασμοί που εκτελούνται ταυτόχρονα σημαίνει ότι χρειάζονται πρόσθετοι πόροι συστήματος για να διατηρούνται και οι δύο λογαριασμοί συνδεδεμένοι. Τις περισσότερες φορές δεν αξίζει τον κόπο. Ειδικά σε ένα μηχάνημα χωρίς τόνο μνήμης RAM ή χώρο στο δίσκο.

Η γρήγορη εναλλαγή χρηστών είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν δεύτερο λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή σας. Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος σας σφάλλει να βγείτε από τον υπολογιστή για λίγα λεπτά, μην αποσυνδεθείτε. Εξοικονομήστε χρόνο ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες και διατηρώντας την τρέχουσα κατάσταση της επιφάνειας εργασίας σας ενεργή - αλλά μην ξεχάσετε να κάνετε μια γρήγορη αποθήκευση προτού μεταβείτε, για παράδειγμα.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul .