Όλα σχετικά με την ανάπτυξη ιατρικών εφαρμογών για κινητά

Προβλήματα και λύσεις που αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές ιατρικών εφαρμογών

Στηριζόμαστε όλο και περισσότερο στις διάφορες φορητές συσκευές μας για να ολοκληρώσουμε πολλές καθημερινές, ακόμα και πιο περίπλοκες, εργασίες για εμάς. Οι χρήστες από όλα τα πεδία χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τα smartphones και τα tablet τους για τις εξαιρετικές δυνατότητες πολλαπλών εντολών και την αποδοτικότητά τους. Ο ιατρικός τομέας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όταν οι ιατροί και οι παραϊατρικοί ασθενείς των μέρες πριν χρησιμοποίησαν δαπανηρό ιατρικό εξοπλισμό για να βοηθήσουν τους ασθενείς κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών, χρησιμοποιούν τώρα τις κινητές συσκευές τους με μεγάλη ταχύτητα στη χρήση δεδομένων και τις πολύ λιγότερο δαπανηρές κινητές συσκευές και τις διαθέσιμες ιατρικές εφαρμογές.

Εδώ ασχολούμαστε με την ανάπτυξη ιατρικών εφαρμογών για κινητά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές κατά τη δημιουργία αυτών των εφαρμογών και τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων.

Δεδομένου ότι όλοι χρησιμοποιούμε κινητές συσκευές σε τακτική βάση, η εκμάθηση πώς να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη ιατρική κινητή εφαρμογή δεν πρόκειται να πάρει πολύ χρόνο για έναν εκπαιδευμένο ιατρό ή παραϊατρικό. Μια καλά δοκιμασμένη, καθιερωμένη εφαρμογή δίνει αρκετά ακριβή αποτελέσματα κάθε φορά, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους ιατρούς πάντα εν κινήσει.

Ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές ιατρικών εφαρμογών για κινητά

Ωστόσο, οι προγραμματιστές ιατρικών εφαρμογών αντιμετωπίζουν συχνά πολλά ζητήματα δημιουργώντας ταυτόχρονα το ίδιο. Είναι ως εξής:

Ανεξάρτητα από το πόσο ένας προγραμματιστής εφαρμογών προσπαθεί να δημιουργήσει μια εύχρηστη ιατρική εφαρμογή, δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος ότι είναι εντελώς χωρίς προβλήματα, μέχρι και αν δεν έχει αναπτυχθεί και αναπτυχθεί σε μια συγκεκριμένη κινητή πλατφόρμα .

Ορισμένα θέματα ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της φάσης δοκιμής της εφαρμογής και αυτό συμβαίνει όταν το πραγματικό πρόβλημα θα προκύψει, ενώ προσπαθεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Μορφοποίηση ζητημάτων για κινητές εφαρμογές

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναγνωρίζει την τεράστια χρησιμότητα των ιατρικών εφαρμογών. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι ο αριθμός των χρηστών smartphone που επωφελούνται από τις ιατρικές εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας μέσω της κινητής υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να ανέλθει σε ένα καταπληκτικό 500.000.000 μέχρι το έτος 2015.

Ωστόσο, κανένας προγραμματιστής δεν μπορεί ποτέ να ισχυριστεί ότι δημιουργεί μια εφαρμογή που σώσει τη ζωή. Οι διαθέσιμες εφαρμογές είναι καλές να δοκιμάσουν μια συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα φέρουν ανακούφιση σε έναν ασθενή ασθενή. Όχι μόνο αυτό, αυτές οι εφαρμογές μπορεί να είναι επικίνδυνες για χρήση σε ασθενείς σε περίπτωση που υπήρξαν τεχνικές δυσλειτουργίες κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης ή δοκιμής εφαρμογών.

Συμβουλές για να πάρετε την εκκαθάριση του FDA για την ιατρική κινητή συσκευή σας

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές των ιατρικών εφαρμογών για κινητά είναι η ποικιλία των κινητών συσκευών σήμερα, καθώς και τα λειτουργικά συστήματα. Ενώ αυτά τα θέματα είναι αρκετά μεγάλα για να αντιμετωπίσουν, υπάρχουν και άλλα προβλήματα, όπως η μη τυποποίηση του σχεδιασμού κινητής τηλεφωνίας, θέματα συνδεσιμότητας δικτύου και ούτω καθεξής.

Η δημιουργία εφαρμογών για διαφορετικές κινητές συσκευές με διαφορετικές λειτουργίες και απαιτήσεις για κινητά μπορεί να αποτελέσει τεράστια πρόκληση για τον προγραμματιστή. Η μορφοποίηση μεταξύ πλατφόρμων και η επιλογή της σωστής πλατφόρμας ή πλατφορμών για κινητά θέτει ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τα παραπάνω ζητήματα μπορούν συλλογικά να οδηγήσουν σε μια ιατρική εφαρμογή που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του τελικού χρήστη.

Οι Εφαρμογές Tablet θα αποσπάσουν περαιτέρω το Android Market;

Πώς οι προγραμματιστές μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα θέματα

Ο προγραμματιστής θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να τον ελέγξει διεξοδικά πριν υποβάλει την εφαρμογή στην αγορά εφαρμογών στο διαδίκτυο. Ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό μπορεί να φανεί αυτό, είναι πάντοτε καλύτερα να διατηρήσετε αυτό το επιπλέον ποσό στον προϋπολογισμό και όχι να υποβαθμίσετε την ποιότητα των εφαρμογών, χάνοντας έτσι την εμπιστοσύνη των πελατών.

Η επιλογή της σωστής κινητής συσκευής και της κινητής πλατφόρμας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της ιατρικής εφαρμογής για κινητά. Ο προγραμματιστής πρέπει να το σκεφτεί και να γράψει το σχέδιό του πολύ πριν από την πραγματική δημιουργία της εφαρμογής για κινητά .

Η διαθεσιμότητα ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι σχεδόν πάντα αδύνατο να προβλεφθεί με ακρίβεια. Υπάρχει, επομένως, λίγο ότι ο προγραμματιστής μπορεί να κάνει εδώ. Ο τελικός χρήστης είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει δυσκολίες σύνδεσης εάν το δίκτυο είναι υπερβολικά συμφορημένο ή μπλοκαρισμένο. Σε μια τέτοια περίπτωση, η παροχή στον τελικό χρήστη ποικιλίας επιλογών συνδεσιμότητας δικτύου μπορεί να είναι το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος.

Συμπερασματικά

Συμπερασματικά, πρέπει να αναπτυχθούν ιατρικές εφαρμογές για κινητά, έχοντας κατά νου τον τελικό χρήστη. Οποιαδήποτε εφαρμογή για κινητά γίνεται για τον χρήστη και είναι η εμπειρία και η ανταπόκριση του χρήστη που θα αποφασίσουν τελικά την επιτυχία της εφαρμογής στην αγορά.

Η κατανόηση όλων των παραπάνω πτυχών και ο σωστός προγραμματισμός θα ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους σας και θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μια καλή ιατρική εφαρμογή για κινητά