Μοιραστείτε τη σύνδεση στο Internet του φορητού υπολογιστή σας με το τηλέφωνό σας

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να συνδέσετε το φορητό υπολογιστή και την κινητή συσκευή σας για να μοιραστείτε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες παραδοσιακές περιπτώσεις πρόσδεσης περιλαμβάνουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου ως μόντεμ για να αποκτήσετε ηλεκτρονικό φορητό υπολογιστή ή tablet , αλλά μερικές φορές θα θέλαμε να κάνουμε το αντίθετο: χρησιμοποιήστε τη σύνδεση δεδομένων του φορητού μας για πρόσβαση στο διαδίκτυο στο τηλέφωνο Android ή στο iPhone, tablet ή άλλο κινητό συσκευή . Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτό το "αντίστροφο tethering " από τον υπολογιστή σας με Windows ή Mac στη συσκευή σας Android ή iPhone με μερικούς τρόπους.

Γιατί αντίστροφη Tether;

Μπορεί να σκέφτεστε: Ποιο είναι το σημείο, δεδομένου ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν ενσωματωμένα δεδομένα 3G / 4G και θα πρέπει να είναι σε θέση να μεταβούν στο διαδίκτυο από μόνοι τους;

Μερικές φορές, ωστόσο, η πρόσβαση σε δεδομένα δεν είναι διαθέσιμη, ή προσπαθούμε να διατηρήσουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μέσω κινητού τηλεφώνου (π.χ. αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων όταν ταξιδεύετε ή επιβαρύνεστε με επιπλέον χρεώσεις στα κλιμακωτά ή προπληρωμένα σχέδια δεδομένων). Για παράδειγμα, η κοινή χρήση του διαδικτύου του φορητού υπολογιστή σας μπορεί να έχει νόημα όταν:

Πώς να μοιραστείτε τη σύνδεση στο Internet του φορητού υπολογιστή σας

Μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεση δεδομένων του φορητού υπολογιστή μέσω Wi-Fi ή μέσω καλωδίου, ανάλογα με τη ρύθμισή σας. (Εάν μοιράζεστε τη σύνδεση του φορητού σας μέσω Wi -Fi , ουσιαστικά μετατρέπετε το φορητό σας σε ένα hotspot Wi-Fi για όλους όσους γνωρίζουν τον κωδικό ασφαλείας που θα χρησιμοποιήσει.) Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες επιλογές:

Windows: Χρήση Κοινόχρηστης σύνδεσης στο Internet (ICS) : Η Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet (ICS) είναι ενσωματωμένη στους υπολογιστές των Windows από τα Windows 98 έως τα παραπάνω. Ένα παράδειγμα κοινής χρήσης σύνδεσης στο Internet είναι εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή συνδεδεμένο μέσω καλωδίου σε δρομολογητή ή μόντεμ και στη συνέχεια μοιραστείτε αυτή τη σύνδεση με ένα τηλέφωνο ή tablet είτε μέσω του προσαρμογέα Wi-Fi είτε μέσω μιας άλλης θύρας Ethernet . Ακολουθούν οδηγίες για τη ρύθμιση αυτού σε XP, σε Windows Vista και στα Windows 7 .

Mac: Χρήση κοινής χρήσης στο διαδίκτυο : Το Mac OS X έχει επίσης ενσωματωμένη τη δική του έκδοση κοινής χρήσης Internet. Βασικά, μοιράζεστε την ενσύρματη σύνδεση στο Internet ή τη σύνδεση 3G με άλλους υπολογιστές, smartphones ή tablet που συνδέονται με το φορητό υπολογιστή μέσω Wi-Fi ή Ethernet. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να μοιραστείτε τη σύνδεση στο Internet της Mac σας .

Windows 7: Χρησιμοποιήστε το Connectify (Προτιμώμενο) : Οι παραπάνω μέθοδοι γεφυρώνουν ουσιαστικά τη σύνδεσή σας από έναν τύπο σύνδεσης στο διαδίκτυο (π.χ. καλωδιακό μόντεμ) σε άλλο (π.χ. προσαρμογέα Wi-Fi). Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο προσαρμογέα Wi-Fi για να μοιράζεστε πρόσβαση στο Internet εκτός εάν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο τρίτου μέρους.

Το Connectify είναι ένα ελεύθερο λογισμικό που μοιράζεται μια ενιαία σύνδεση Wi-Fi μέσω Wi-Fi - δεν υπάρχει ανάγκη για δεύτερο προσαρμογέα ή για να συνδεθεί ο φορητός σας υπολογιστής στο διαδίκτυο. Είναι όμως διαθέσιμο μόνο για τα Windows 7 και παραπάνω. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Connectify για τις παραπάνω μεθόδους είναι ότι η σύνδεση είναι ασφαλέστερη, χρησιμοποιώντας την κρυπτογράφηση WPA2 στη λειτουργία σημείου πρόσβασης έναντι του πολύ ανασφαλούς WEP , καθώς οι παραπάνω τρόποι δικτύωσης ad hoc . Δείτε αυτές τις οδηγίες για να μετατρέψετε τον φορητό σας υπολογιστή σε Windows σε ένα hotspot Wi-Fi για το τηλέφωνό σας και άλλες συσκευές.

Windows / Android-Χρησιμοποιήστε το App Reverse Tether για το Android : Το Reverse Tether είναι δοκιμαστικό λογισμικό αφιερωμένο μόνο σε αυτό το αντίστροφο σκοπό tethering. Μπορείτε να συνδέσετε την κινητή συσκευή σας στο διαδίκτυο στο φορητό υπολογιστή σας με ένα κλικ μέσω σύνδεσης USB. Αυτό είναι πιο ασφαλές από τη χρήση της σύνδεσης ad-hoc Wi-Fi, αλλά η εφαρμογή ενδέχεται να μην λειτουργεί για όλα τα τηλέφωνα ή τις συσκευές Android.

Δεν έχουμε δει τίποτα σαν αυτό ακόμα για τους χρήστες του iPhone, αλλά μπορεί να υπάρχουν μερικές εφαρμογές διαθέσιμες εάν έχετε ένα jailbroken iPhone .

Εναλλακτική λύση: Ασύρματες διαδρομές ταξιδιού

Εάν οι ρυθμίσεις δικτύου δεν λειτουργούν για εσάς, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό άλλου κατασκευαστή ή θέλετε κάτι με περισσότερες δυνατότητες, μια φθηνή εναλλακτική λύση είναι η αγορά ταξιδιωτικού δρομολογητή. Με ένα ασύρματο δρομολογητή ταξιδιών, μπορείτε να μοιράζεστε μια ενσύρματη, ασύρματη ή κινητή σύνδεση δεδομένων με πολλές συσκευές. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτές οι συσκευές είναι τσέπες.