Πώς να μοιράζεστε τη σύνδεσή σας στο Internet στα Windows

Τα Windows έχουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα για να μοιραστούν τη σύνδεσή τους

Πολλά ξενοδοχεία, εικονικά γραφεία και άλλες τοποθεσίες παρέχουν μόνο μία ενσύρματη σύνδεση Ethernet. Αν χρειάζεται να μοιραστείτε αυτή τη σύνδεση στο Internet με πολλαπλές συσκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη δυνατότητα Κοινόχρηστης σύνδεσης στο Internet στα Windows 7 και Windows 8 για να επιτρέψετε και άλλους υπολογιστές ή κινητές συσκευές να συνδεθούν και στο διαδίκτυο. Στην ουσία, μπορείτε να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε ασύρματο hotspot (ή ενσύρματο δρομολογητή) για άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά. Σημειώστε ότι αυτό απαιτεί να συνδεθεί ο κεντρικός υπολογιστής σας μέσω καλωδίου στο μόντεμ Internet (DSL ή καλωδιακό μόντεμ, για παράδειγμα) ή να χρησιμοποιήσετε ένα μόντεμ κυψελοειδούς δεδομένων στον υπολογιστή σας. αν θέλετε να μοιραστείτε ασύρματη σύνδεση στο Internet με άλλες συσκευές, μπορείτε να μετατρέψετε τον φορητό σας υπολογιστή σε ένα Hotspot Wi-Fi χρησιμοποιώντας το Connectify.

Οι οδηγίες των Windows XP και των Windows Vista για τη χρήση του ICS είναι παρόμοιες, όπως περιγράφεται στην ενότητα Πώς να μοιραστείτε την πρόσβαση στο Internet (XP) ή να κάνετε κοινή χρήση μιας σύνδεσης Internet στα Windows Vista . Εάν διαθέτετε υπολογιστή Mac, μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεση Internet μέσω υπολογιστή μέσω του Wi-Fi επίσης.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 20 λεπτά

Εδώ:

  1. Συνδεθείτε στον κεντρικό υπολογιστή των Windows (αυτός που είναι συνδεδεμένος στο Internet) ως Διαχειριστής
  2. Μεταβείτε στις Συνδέσεις δικτύου στον Πίνακα Ελέγχου σας μεταβαίνοντας στο Έναρξη> Πίνακας Ελέγχου > Δίκτυο και Internet> Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα" στο μενού στα αριστερά.
  3. Κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση στο Internet που θέλετε να μοιραστείτε (π.χ. Local Area Connection) και κάντε κλικ στην επιλογή Properties (Ιδιότητες).
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Κοινή χρήση.
  5. Ελέγξτε την επιλογή "Να επιτρέπεται σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν μέσω της σύνδεσης του Internet αυτού του υπολογιστή". (Σημείωση: για να εμφανιστεί η καρτέλα κοινής χρήσης, θα πρέπει να έχετε δύο τύπους συνδέσεων δικτύου: έναν για τη σύνδεσή σας στο Internet και έναν άλλο με τον οποίο μπορούν να συνδεθούν οι υπολογιστές-πελάτες, όπως ένας ασύρματος προσαρμογέας.)
  6. Προαιρετικό: Εάν θέλετε οι άλλοι χρήστες του δικτύου να μπορούν να ελέγχουν ή να απενεργοποιούν τη σύνδεση στο Internet, επιλέξτε αυτή την επιλογή.
  7. Επίσης, μπορείτε να επιτρέψετε σε άλλους χρήστες δικτύου να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που εκτελούνται στο δίκτυό σας, όπως διακομιστές αλληλογραφίας ή διακομιστές ιστού , στην επιλογή "Ρυθμίσεις".
  1. Μόλις ενεργοποιηθεί το ICS, μπορείτε να ορίσετε ένα ασύρματο δίκτυο Ad Hoc ή να χρησιμοποιήσετε νεότερη τεχνολογία Wi-Fi Direct , ώστε οι άλλες συσκευές να μπορούν να συνδεθούν απευθείας με τον κεντρικό υπολογιστή σας για πρόσβαση στο Internet.

Συμβουλές

  1. Οι πελάτες που συνδέονται με τον κεντρικό υπολογιστή πρέπει να έχουν ρυθμίσει τους προσαρμογείς δικτύου ώστε να λαμβάνουν αυτόματα τη διεύθυνση IP τους (ανατρέξτε στις ιδιότητες του προσαρμογέα δικτύου, στο πλαίσιο TCP / IPv4 ή TCP / IPv6 και κάντε κλικ στην επιλογή "Αποκτήστε αυτόματα μια διεύθυνση IP")
  2. Εάν δημιουργήσετε μια σύνδεση VPN από τον κεντρικό σας υπολογιστή σε ένα εταιρικό δίκτυο, όλοι οι υπολογιστές του τοπικού σας δικτύου θα έχουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο εάν χρησιμοποιείτε το ICS.
  3. Αν μοιράζεστε τη σύνδεσή σας στο Internet μέσω ενός δικτύου ad hoc, το ICS θα απενεργοποιηθεί αν αποσυνδεθείτε από το δίκτυο ad hoc, δημιουργήσετε ένα νέο δίκτυο ad hoc ή αποσυνδεθείτε από τον κεντρικό υπολογιστή.

Ο, τι χρειάζεσαι