Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου Pioneer VSX-530-K 5.1 καναλιών

Αν ψάχνετε για δέκτη οικιακού κινηματογράφου, αλλά χρειάζεστε κάτι πολύ προσιτό και εύκολο στη χρήση, παρέχοντας ταυτόχρονα σταθερά βασικά στοιχεία, το VSX-530-K της Pioneer μπορεί να είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες σας.

Για να ξεκινήσει, το VSX-530-K παρέχει μέχρι και διαμόρφωση ηχείων 5.1 καναλιών (αριστερά, δεξιά, αριστερά surround και δεξιά δεξιά), με δηλωμένη ισχύ εξόδου 80 wpc. Αυτό είναι κατάλληλο για εγκαταστάσεις σε μικρά έως μεσαίου μεγέθους δωμάτια μεγέθους 12x13 έως 15x20 πόδια.

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου

Το VSX-530 περιλαμβάνει αποκωδικοποίηση και επεξεργασία για τις περισσότερες μορφές ήχου Dolby και DTS , μέχρι Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio .

Η πρόσθετη επεξεργασία ήχου περιλαμβάνει 6 προκαθορισμένες λειτουργίες surround (Action, Drama, Advanced Game, Sports, Classical, Rock / Pop), καθώς και εκτεταμένο στερεοφωνικό και εμπρός σκηνικό, το οποίο παρέχει ευρύτερο επίπεδο ήχου με μόνο δύο συνδεδεμένα ηχεία. Επίσης, για προσωπική ακρόαση, η Pioneer παρέχει επίσης επεξεργασία ήχου surround ακουστικών (λειτουργεί με οποιοδήποτε ζεύγος ακουστικών).

Συνδεσιμότητα βίντεο

Για τη διασύνδεση, το VSX-530-K παρέχει 4 συνδέσεις HDMI 2.0 με σύνδεση 3D και 4K , με προστασία κατά της αντιγραφής HDCP 2.2. Ωστόσο, δεν προσφέρεται αναβάθμιση βίντεο . Επίσης, σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις, δεν υπάρχουν εισόδους ή εξόδους βίντεο S-video ή Component . Επίσης, αν και οι συνδέσεις HDMI του VSX-530 είναι συμβατές με 4K, δεν θα περάσουν από τα σήματα εικόνας HDR ή Wide Color Gamut.

Μια άλλη δυνατότητα σύνδεσης που επισημαίνεται είναι ότι εάν έχετε μια πηγή βίντεο συνδεδεμένη σε μία από τις δύο παρεχόμενες εισόδους σύνθετου βίντεο, πρέπει να συνδέσετε την έξοδο σύνθετου βίντεο στην τηλεόρασή σας, προκειμένου να δείτε το περιεχόμενο της πηγής που εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης - υπάρχει καμία μετατροπή αναλογικού σε HDMI δεν παρέχεται.

Συνδεσιμότητα ήχου

Η συνδεσιμότητα ήχου (εκτός από HDMI) περιλαμβάνει 1 ψηφιακό οπτικό, 1 ψηφιακό ομοαξονικό και ειδικό σύνολο αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων, καθώς και δύο σετ σύνθετων εισόδων βίντεο, καθένα από τα οποία συνδυάζεται με σύνθετη είσοδο βίντεο. Μια έξοδος προενισχυτή Subwoofer παρέχεται επίσης για σύνδεση με ένα τροφοδοτούμενο υπογούφερ .

Επίσης, η έξοδος HDMI του VSX-530-K είναι επίσης Audio Return Channel -ενεργοποιημένη για συμβατές τηλεοράσεις. Αυτό σημαίνει ότι αντί να χρειάζεται να συνδέσετε ένα επιπλέον καλώδιο ήχου από την τηλεόρασή σας στο VSX-530 για ακρόαση ήχου από τον δέκτη της τηλεόρασής σας ή από πηγές που είναι απευθείας συνδεδεμένες στην τηλεόρασή σας, ο ήχος από την τηλεόρασή σας μπορεί να μεταφερθεί μέσω του συνδεδεμένου καλωδίου HDMI στην τηλεόρασή σας και στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Αναζητήστε τη σύνδεση HDMI στην τηλεόρασή σας που φέρει την ένδειξη "ARC" και ελέγξτε επίσης τις οδηγίες της τηλεόρασής σας για πρόσθετες λεπτομέρειες ρυθμίσεων, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία.

Οι συνδέσεις ηχείων που παρέχονται περιλαμβάνουν βιδωτούς ακροδέκτες για τα μπροστινά αριστερά και δεξιά ηχεία και ακροδέκτες κλιπ για τα κεντρικά και τα περιφερειακά κανάλια.

Επιπλέον φυσική συνδεσιμότητα για πρόσβαση σε περιεχόμενο ήχου είναι μια θύρα USB τοποθετημένη μπροστά για τη σύνδεση μονάδων flash ή άλλων συμβατών συσκευών USB. Τα αρχεία μουσικής που μπορούν να αναπαραχθούν περιλαμβάνουν MP3 , WMA και AAC 48kHz / 16-Bit. Επίσης, για να βελτιώσει την ποιότητα της ακρόασης από πηγές ψηφιακού αρχείου ήχου, η Pioneer περιλαμβάνει την επεξεργασία ήχου Advanced Retriever Audio που επαναφέρει μερικά από τα στοιχεία που χάνονται όταν συμπιέζεται η μουσική.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Πρόσθετη ευελιξία πρόσβασης στο ήχο παρέχεται από ενσωματωμένη τεχνολογία Bluetooth, η οποία επιτρέπει άμεση ροή από συμβατά smartphones και tablet.

Τι δεν περιλαμβάνεται

Εκτός από το τι προσφέρει το VSX-530, είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε τι δεν περιλαμβάνεται (εκτός από αυτό που έχει ήδη αναφερθεί σε αυτό το άρθρο). Για παράδειγμα, το VSX-530-K δεν περιλαμβάνει πρόσβαση στο ραδιόφωνο στο διαδίκτυο ή σε άλλο περιεχόμενο διαδικτύου ή δικτύου (υπάρχει ένας ενσωματωμένος δέκτης AM / FM για λήψη επίγειου ραδιοφώνου) και το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων MCACC της Pioneer είναι επίσης Δεν περιλαμβάνονται.

Η κατώτατη γραμμή

Το Pioneer VSX-530 είναι σίγουρα ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου που δεν περιλαμβάνει προχωρημένους ήχου και βίντεο. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε τηλεόραση με δυνατότητα HDR και συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Ultra HD ή επιθυμείτε ήχο surround Dolby Atmos ή DTS: X , θα πρέπει να αναζητήσετε αλλού.

Ωστόσο, αν είστε σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό ή ψάχνετε για ένα βασικό δέκτη home theater που μπορεί να ταιριάζει σε ένα δεύτερο δωμάτιο, το VSX-530 αξίζει τον έλεγχο.

Όταν το VSX-530 εισήχθη για πρώτη φορά το 2015, φέρεται σε μια αρχική προτεινόμενη τιμή των 279,99 δολαρίων, αλλά μπορεί να βρεθεί τώρα για λιγότερο από $ 199,99.

Αγοράστε από την Amazon.

Για περισσότερες προτάσεις, ανατρέξτε επίσης στη λίστα των καλύτερων δεκτών οικιακού κινηματογράφου που διατίθονται στα $ 399 ή λιγότερα .