Ο οδηγός σας για φορητές κάμερες

Από το GoPro στο Αφηγηματικό

Χάρη στην τεράστια δημοτικότητα της φορητής κάμερας GoPro, οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με την έννοια των φωτογραφικών μηχανών με κλιπ. Και αν είστε ένας ερασιτέχνης που ψάχνει να συλλάβει τα ταξίδια σας στις πλαγιές ή είναι απλά περίεργος για μια συσκευή που μπορεί να καταγράψει την προοπτική σας σε όλη την καθημερινή ζωή, υπάρχει πιθανότητα μια φωτογραφική μηχανή σε αυτή την κατηγορία να ξεσηκώνει το ενδιαφέρον σας. Από την άλλη πλευρά, εάν παρακολουθείτε περισσότερο την καθημερινή σας δραστηριότητα από την καθημερινή σας εμπειρία, αυτό το αστάρι στους ιχνηλάτες γυμναστικής μπορεί να είναι πιο πάνω στο δρομάκι σας.

GoPro Hero 4 Ασημί

Δεν υπάρχουν λιγότερες από έξι φορητές κάμερες διαθέσιμες από το GoPro - τρία μοντέλα εισόδου και τρία μοντέλα επιδόσεων υψηλότερης τιμής - αλλά για τους σκοπούς αυτής της ανάρτησης, θα επικεντρωθώ στο μοντέλο Hero 4 Silver, ένα μοντέλο αξίας $ 400 που έχει περισσότερα από αρκετά χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει τον μέσο χρήστη. (Αν ψάχνετε για μια πιο βασική επιλογή, ελέγξτε το $ 200 Hero +.) Με ενσωματωμένη οθόνη αφής και δυνατότητα λήψης λήψεων έως 1080 και 60 fps, αυτό το gadget είναι σχετικά εύκολο στη χρήση αλλά από κανένα σημαίνει dumbed-down.

Εκτός από τη λήψη βίντεο, το ασήμι Hero 4 διαθέτει λειτουργία έκρηξης για τη λήψη φωτογραφιών και υπάρχουν επίσης λειτουργίες Night Photo και Night Lapse για λήψη μετά το σκοτάδι. Αυτή η ενιαία κάμερα GoPro είναι διαθέσιμη σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: Silver, Surf (με μια σανίδα σερφ και κάμερα πρόσδεσης) και Music (με βάση στήριξης για μικρόφωνο και δύο αποσπώμενες βάσεις οργάνων).

Αφηγηματικό κλιπ

Αυτή τη στιγμή διατίθεται για προπαραγγελία σε $ 199 ένα ποπ, το Narrative Clip 2 είναι η δεύτερη έκδοση μιας απλής ιδέας από σουηδική εκκίνηση: μια μικρή φωτογραφική μηχανή που κολλάει στο πουκάμισό σας και καταγράφει ακίνητες εικόνες καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η αρχική αφήγηση διατίθεται για περίπου $ 120 σε ιστότοπους όπως το Amazon και διαθέτει κάμερα 5 megapixel (έναντι 8-megapixel στο νεώτερο μοντέλο). Το Clip 2 περιλαμβάνει επίσης λήψη βίντεο, η οποία δεν ήταν διαθέσιμη στο αρχικό προϊόν. Με διπλό πάτημα της συσκευής, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν λήψεις 10 δευτερολέπτων σε 1080p. Τέλος, η νεότερη έκδοση καλύπτει επίσης μια ευρύτερη γωνία, 90 μοίρες, ώστε να μπορείτε να καταγράφετε περισσότερα.

iON SnapCam

Το $ 150 SnapCam μοιάζει με το αφηγηματικό κλιπ παρόμοιο - και μάλιστα διαθέτει παρόμοια λειτουργικότητα - αλλά εκτός από την καταγραφή φωτογραφιών και βίντεο, αυτή η συσκευή μπορεί να ζήσει μέχρι και μία ώρα βίντεο. Όπως και το νέο αφηγηματικό κλιπ 2, διαθέτει αισθητήρα 8 megapixel και ενσωματωμένο Wi-Fi για κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο.

Μπόνους: Google Glass

Ναι, το Google Glass είναι περισσότερο ή λιγότερο στη διαδρομή - δεν είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά και ήταν περισσότερο προσανατολισμένο προς τους προγραμματιστές από το ευρύ κοινό όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά. Αλλά καμία συζήτηση σχετικά με τις φορητές κάμερες δεν θα ήταν πλήρης χωρίς αυτήν την πρωτότυπη συσκευή, η οποία είναι υπεύθυνη για να προκαλέσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις συνέπειες της ιδιωτικής ζωής φορώντας μια κάπως διακριτική συσκευή εγγραφής στο άτομό σας.

Το γυαλί ήταν περισσότερο για την ιδέα παρά για τις τεχνικές προδιαγραφές. διαθέτει κάμερα 5 megapixel και έβαλε βίντεο 720p (αντί για 1080p). Ακόμα, η συσκευή κατέλαβε τη φαντασία πολλών προγραμματιστών και εμπορικών σημάτων - με όλους από το Starwood μέχρι το Virgin Atlantic να τρέχουν προγράμματα δοκιμών με αυτό το κομμάτι τεχνολογίας Google. Παρόλα αυτά, στα πλαίσια των άλλων προϊόντων που αναφέρονται σε αυτή τη δημοσίευση, είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν βγεί από το σχεδιασμό που έχει τοποθετηθεί στο κεφάλι προς τις κάμερες κλιπ για τους casual και επαγγελματίες χρήστες.