Πώς να βρείτε κάποιον στο Facebook χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Συμβουλές για την εύρεση ενός ατόμου στο Facebook

Ίσως έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον του οποίου το όνομα και τη διεύθυνση δεν αναγνωρίζετε και θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το άτομο πριν απαντήσετε. Ίσως είστε απλώς περίεργοι για την παρουσία των κοινωνικών μέσων επικοινωνίας ενός συναδέλφου. Μάθετε τι θέλετε να ξέρετε αναζητώντας τους στο Facebook χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Δεδομένου ότι το Facebook είναι ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, οι πιθανότητες είναι σχετικά καλές που το πρόσωπο που ψάχνετε έχει προφίλ εκεί. Εντούτοις, το άτομο αυτό μπορεί να έχει θέσει το προφίλ του ιδιωτικό , γεγονός που δυσκολεύει να το βρει.

Το πεδίο αναζήτησης του Facebook

Για να αναζητήσετε κάποιον στο Facebook χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook .
  2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε και επικολλήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη γραμμή αναζήτησης στο Facebook στην κορυφή οποιασδήποτε σελίδας στο Facebook και πατήστε το πλήκτρο Enter ή Return . Από προεπιλογή, αυτή η αναζήτηση αποδίδει αποτελέσματα μόνο για άτομα που έχουν δημοσιοποιήσει τις προσωπικές τους πληροφορίες ή έχουν σύνδεση με εσάς.
  3. Αν βλέπετε μια αντιστοιχισμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα αποτελέσματα αναζήτησης, πατήστε το όνομα ή το προφίλ του προσώπου για να μεταβείτε στη σελίδα του Facebook.

Ενδέχεται να μην δείτε ακριβή αντιστοίχιση στα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά επειδή οι χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα σε διάφορους ιστότοπους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενδέχεται να δείτε μια καταχώρηση με το ίδιο τμήμα ονόματος χρήστη της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διαφορετικό τομέα. Δείτε την εικόνα του προφίλ ή κάντε κλικ στο προφίλ για να δείτε αν αυτό είναι το πρόσωπο που ψάχνετε.

Το Facebook παρέχει ξεχωριστές ρυθμίσεις απορρήτου για διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου και πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αποκλείσουν την πρόσβαση του κοινού στο προφίλ τους στο Facebook . Εάν συμβαίνει αυτό, δεν θα δείτε αξιόπιστα αποτελέσματα στην οθόνη αποτελεσμάτων αναζήτησης. Πολλοί άνθρωποι έχουν νόμιμες ανησυχίες για το απόρρητο στο Facebook και επιλέγουν να περιορίσουν τις αναζητήσεις στο προφίλ τους στο Facebook.

Επέκταση αναζήτησης

Για να βρείτε κάποιον που δεν είστε προσωπικά συνδεδεμένος ως φίλος στο δίκτυο Facebook, ξεκινήστε να πληκτρολογείτε τους πρώτους λίγους χαρακτήρες του ονόματος χρήστη της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πλαίσιο αναζήτησης. Μια λειτουργία που ονομάζεται Facebook Typeahead ξεκινά και προτείνει αποτελέσματα από τον κύκλο φίλων σας. Για να διευρύνετε αυτόν τον κύκλο, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων, στο κάτω μέρος της αναπτυσσόμενης οθόνης αποτελεσμάτων που εμφανίζεται καθώς πληκτρολογείτε και τα αποτελέσματά σας επεκτείνονται σε όλα τα δημόσια προφίλ, δημοσιεύσεις και σελίδες του Facebook και στον ιστό γενικά. Μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης του Facebook επιλέγοντας ένα ή περισσότερα από τα φίλτρα στην αριστερή πλευρά της σελίδας, μεταξύ άλλων, τοποθεσία, ομάδα και ημερομηνία.

Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά κριτήρια αναζήτησης στην καρτέλα Εύρεση φίλων

Αν δεν έχετε επιτυχία στην εύρεση του ατόμου που αναζητάτε μόνο με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να επεκτείνετε την αναζήτησή σας χρησιμοποιώντας την καρτέλα Εύρεση φίλων στην κορυφή κάθε οθόνης Facebook. Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να εισαγάγετε άλλες πληροφορίες που ίσως γνωρίζετε για το άτομο. Υπάρχουν πεδία για το όνομα, την πατρίδα, την τρέχουσα πόλη, το γυμνάσιο. Το κολλέγιο ή το πανεπιστήμιο, το μεταπτυχιακό σχολείο, οι αμοιβαίοι φίλοι και ο εργοδότης. Δεν υπάρχει πεδίο για τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αποστολή μηνύματος σε κάποιον εκτός δικτύου Facebook

Αν βρείτε το άτομο στο Facebook, μπορείτε να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στο Facebook χωρίς να είστε συνδεδεμένοι προσωπικά με αυτόν. Μεταβείτε στη σελίδα προφίλ του ατόμου και πατήστε Μήνυμα στο κάτω μέρος της φωτογραφίας του εξώφυλλου. Εισαγάγετε το μήνυμά σας στο παράθυρο που ανοίγει και στείλτε το.

Άλλες επιλογές αναζήτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αν το άτομο που αναζητάτε στο Facebook δεν έχει δηλωμένο δημόσιο προφίλ ή δεν έχει καθόλου λογαριασμό στο Facebook, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δεν θα εμφανίζεται σε κανένα εσωτερικό αποτέλεσμα αναζήτησης στο Facebook. Ωστόσο, αν έχουν τοποθετήσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οπουδήποτε στα ιστολόγια, τα φόρουμ ή τους ιστοτόπους ιστού - ένα απλό ερώτημα μηχανής αναζήτησης μπορεί να το ενεργοποιήσει, όπως και αντίστροφη αναζήτηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .