Βήματα για να κάνετε το Facebook ιδιωτικό

Βασικές συστάσεις για τη ρύθμιση απορρήτου για το Facebook

Η προστασία του ιδιωτικού απορρήτου του Facebook μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει να κάνει ο καθένας για να κρατήσει τα προσωπικά του στοιχεία στο Facebook όχι δημόσια. Αυτά είναι:

Από προεπιλογή, το Facebook έχει την τάση να κάνει δημόσια ό, τι βάζετε στο δίκτυό του. Οι περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ σας, για παράδειγμα, είναι δημόσιες προβολές στα αποτελέσματα αναζήτησης Google και σε όλους στο Facebook, ακόμη και αν δεν είναι φίλοι σας ή ακόμα και φίλοι φίλων. Οι επικριτές του Facebook βλέπουν αυτό ως εισβολή του δικαιώματος του ατόμου στην ιδιωτική ζωή. Ωστόσο, είναι εύκολο να αλλάξετε την προεπιλεγμένη κοινή χρήση από Δημόσια σε Φίλοι, επομένως μόνο οι φίλοι σας μπορούν να δουν τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες σας.

01 από 05

Αλλάξτε την Προεπιλογή κοινής χρήσης

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η προεπιλεγμένη επιλογή κοινής χρήσης στο Facebook έχει οριστεί σε Φίλοι και όχι Δημόσια. Πρέπει να το αλλάξετε, ώστε μόνο οι φίλοι σας να μπορούν να δουν τις αναρτήσεις σας.

Χρήση ρυθμίσεων και εργαλείων απορρήτου

Για να μεταβείτε στην οθόνη Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλείων του Facebook:

  1. Κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε οθόνης Facebook.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις στο αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Απόρρητο στον αριστερό πίνακα.
  3. Το πρώτο στοιχείο που αναγράφεται είναι: Ποιος μπορεί να δει τις μελλοντικές σας αναρτήσεις; Η επιλογή κοινής χρήσης, η οποία εμφανίζεται στα δεξιά της κατηγορίας, πιθανώς λέει Δημόσια , πράγμα που σημαίνει ότι όλοι μπορούν να δουν όλα όσα δημοσιεύετε από προεπιλογή. Για να αλλάξετε την προεπιλογή, μόνο οι φίλοι σας στο Facebook μπορούν να δουν τι καταχωρείτε, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία και επιλέξτε Φίλοι από το αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για να αποθηκεύσετε την αλλαγή.

Αυτό φροντίζει για όλες τις μελλοντικές θέσεις. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το κοινό για προηγούμενες αναρτήσεις σε αυτήν την οθόνη.

  1. Αναζητήστε μια περιοχή που ονομάζεται Περιορισμός του κοινού για δημοσιεύσεις που έχετε μοιραστεί με φίλους φίλων ή Δημόσιο;
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Περιορισμός προηγούμενων αναρτήσεων και, στην οθόνη που ανοίγει, κάντε ξανά κλικ στο στοιχείο Περιορισμός προηγούμενων αναρτήσεων .

Αυτή η ρύθμιση αλλάζει σε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις σας που έχουν επισημανθεί Δημόσια ή φίλοι φίλων, σε φίλους.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση απορρήτου σε μεμονωμένες αναρτήσεις όποτε θέλετε.

02 του 05

Πάρτε τη λίστα φίλων σας στο Facebook ιδιωτική

Το Facebook κάνει τη λίστα των φίλων σας κοινό από προεπιλογή. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να το δει.

Στην οθόνη "Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλεία", αλλάξτε το κοινό δίπλα στην επιλογή " Ποιος μπορεί να δει τη λίστα των φίλων σας"; Κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία και κάντε μια επιλογή στο αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε Φίλοι ή Μόνο εμένα για να διατηρήσετε τη λίστα των φίλων σας ιδιωτική.

Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτήν την αλλαγή στη σελίδα του προφίλ σας.

  1. Κάντε κλικ στο όνομά σας στο επάνω δεξιά μέρος οποιουδήποτε Facebook για να μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φίλοι κάτω από την φωτογραφία εξωφύλλου .
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι στην κορυφή της οθόνης φίλων και επιλέξτε Επεξεργασία απορρήτου .
  4. Επιλέξτε ένα κοινό δίπλα στην επιλογή " Ποιος μπορεί να δει τη λίστα των φίλων σας";
  5. Επιλέξτε ένα κοινό δίπλα στην επιλογή " Ποιος μπορεί να δει τα άτομα, τις σελίδες και τις λίστες που ακολουθείτε;"
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

03 του 05

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου του προφίλ σας

Το προφίλ σας στο Facebook είναι από προεπιλογή κοινόχρηστο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευρετηριασμένο από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης και μπορεί να προβληθεί από οποιονδήποτε.

Οι ειδικοί σε θέματα απορρήτου συνιστούν να ελέγξετε τις ρυθμίσεις προφίλ για κάθε στοιχείο στο προφίλ σας.

  1. Κάντε κλικ στο όνομά σας στο επάνω μέρος οποιασδήποτε οθόνης Facebook για να μεταβείτε στο προφίλ σας.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία προφίλ που εμφανίζεται στην κάτω γωνία της φωτογραφίας εξωφύλλου.
  3. Καταργήστε την επιλογή των πλαισίων δίπλα στις πληροφορίες που θέλετε να παραμείνετε ιδιωτικές. Αυτό περιλαμβάνει κουτιά δίπλα στην εκπαίδευση, την τρέχουσα πόλη σας, τη γενέτειρά σας και άλλες προσωπικές πληροφορίες που έχετε προσθέσει στο Facebook.
  4. Ανατρέξτε στις ενότητες που βρίσκονται κάτω από τα προσωπικά σας στοιχεία και επεξεργαστείτε τις ενότητες προστασίας προσωπικών δεδομένων κάνοντας κλικ στο μολύβι στην ενότητα. Τα τμήματα μπορεί να περιλαμβάνουν τη Μουσική, τον Αθλητισμό, τα Check-In, τα Αφιερώματα και άλλα θέματα.

Για να δείτε τι βλέπει το κοινό όταν επισκέπτονται το προφίλ σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Περισσότερα (τρεις τελείες) στην κάτω δεξιά γωνία της φωτογραφίας του εξωφύλλου και επιλέξτε Προβολή όλων .

Αν προτιμάτε ολόκληρο το προφίλ σας να είναι εντελώς αόρατο στις μηχανές αναζήτησης:

  1. Κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε οθόνης Facebook.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις στο αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Απόρρητο στον αριστερό πίνακα.
  3. Δίπλα στο Θέλετε οι μηχανές αναζήτησης εκτός Facebook να συνδέονται με το προφίλ σας; επιλέξτε Επεξεργασία και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου που επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να σας δουν στο Facebook.

04 του 05

Χρησιμοποιήστε τον επιλογέα ακροαματικότητας Inline του Facebook

Το Facebook παρέχει επιλογές επιλογής κοινού που επιτρέπουν στους χρήστες να ορίζουν διαφορετικές επιλογές κοινής χρήσης για κάθε κομμάτι περιεχομένου που δημοσιεύουν στο κοινωνικό δίκτυο.

Όταν ανοίγετε μια οθόνη κατάστασης για να δημιουργήσετε μια ανάρτηση, θα δείτε τη ρύθμιση απορρήτου που επιλέξατε να εμφανίζεται ως προεπιλογή στο κάτω μέρος της οθόνης. Ενίοτε, ίσως να θέλετε να το αλλάξετε αυτό.

Κάντε κλικ στο κουμπί με τη ρύθμιση απορρήτου στο πλαίσιο κατάστασης και επιλέξτε ένα κοινό για αυτή τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Οι επιλογές περιλαμβάνουν το συνηθισμένο Δημόσιο , Φίλοι και Μόνο με , μαζί με τους Φίλους εκτός από ... , Ειδικούς φίλους , Προσαρμοσμένα και μια επιλογή για να επιλέξετε μια λίστα συνομιλιών .

Με το νέο κοινό που επιλέξατε, γράψτε την ανάρτησή σας και κάντε κλικ στην επιλογή Δημοσίευση για να την στείλετε στο επιλεγμένο κοινό.

05 του 05

Αλλαγή ρυθμίσεων απορρήτου στα λευκώματα φωτογραφιών

Αν έχετε μεταφορτώσει φωτογραφίες στο Facebook, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου φωτογραφιών ανά άλμπουμ ή μεμονωμένες φωτογραφίες.

Για να επεξεργαστείτε τη ρύθμιση απορρήτου για ένα λεύκωμα φωτογραφιών:

  1. Μεταβείτε στο προφίλ σας και κάντε κλικ στην επιλογή Φωτογραφίες .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Άλμπουμ .
  3. Κάντε κλικ στο άλμπουμ για το οποίο θέλετε να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου.
  4. Κάντε κλικ στην Επεξεργασία .
  5. Χρησιμοποιήστε τον επιλογέα κοινού για να ορίσετε τη ρύθμιση απορρήτου για το άλμπουμ.

Ορισμένα άλμπουμ έχουν επιλογείς κοινού για κάθε φωτογραφία, που σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο κοινό για κάθε φωτογραφία.