Τρόποι για να αποφύγετε τους μεγάλους λογαριασμούς περιαγωγής δεδομένων iPhone

Οι περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν μια επίπεδη μηνιαία τιμή για την υπηρεσία iPhone, αλλά αν πάρετε το τηλέφωνό σας στο εξωτερικό, ένα ελάχιστα γνωστό χαρακτηριστικό που ονομάζεται περιαγωγή δεδομένων θα μπορούσε να αυξήσει το λογαριασμό τηλεφώνου σας κατά χιλιάδες δολάρια.

Τι είναι η ροή δεδομένων iPhone;

Τα δεδομένα που χρησιμοποιείτε όταν συνδέεστε σε ασύρματα δίκτυα δεδομένων στη χώρα σας καλύπτονται από το κανονικό μηνιαίο σας σχέδιο . Ακόμα και αν υπερβείτε το όριο δεδομένων σας, πιθανότατα θα πληρώσετε μόνο $ 10 ή $ 15 για μια σχετικά μικρή υπερβολή.

Αλλά όταν παίρνετε το τηλέφωνό σας στο εξωτερικό, ακόμη και με τη χρήση ενός πολύ μικρού όγκου δεδομένων μπορεί να γίνει πραγματικά ακριβό, πολύ γρήγορα (τεχνικά, μπορεί να υπάρξουν και χρεώσεις περιαγωγής σε εγχώρια δεδομένα, αλλά αυτά είναι όλο και λιγότερο συνηθισμένα). Αυτό συμβαίνει επειδή τα τυποποιημένα σχέδια δεδομένων δεν καλύπτουν τη σύνδεση με δίκτυα σε άλλες χώρες. Αν το κάνετε αυτό, το τηλέφωνό σας μεταβαίνει σε λειτουργία περιαγωγής δεδομένων . Στη λειτουργία περιαγωγής δεδομένων, οι εταιρείες τηλεφωνίας χρεώνουν εξωφρενικά ακριβές τιμές για τα δεδομένα - για παράδειγμα $ 20 ανά MB.

Με αυτό το είδος τιμολόγησης, θα ήταν εύκολο να μεταφερθούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολάρια σε χρεώσεις για σχετικά χαμηλή χρήση δεδομένων. Αλλά μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και το πορτοφόλι σας.

Απενεργοποίηση της περιαγωγής δεδομένων

Το πιο σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα από τους μεγάλους διεθνείς λογαριασμούς δεδομένων είναι να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα περιαγωγής δεδομένων. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη
  2. Πατήστε Cellular
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Data Roaming σε Off / white.

Με την απενεργοποίηση της περιαγωγής δεδομένων, το τηλέφωνό σας δεν θα μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε δίκτυα δεδομένων 4G ή 3G έξω από την πατρίδα σας. Δεν θα μπορείτε να λάβετε ηλεκτρονικά ή να ελέγξετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (αν και ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να δημιουργήσετε κείμενο), αλλά δεν θα εκτελέσετε κανένα μεγάλο λογαριασμό.

Απενεργοποιήστε όλα τα κυψελοειδή δεδομένα

Μην εμπιστεύεστε αυτήν τη ρύθμιση; Απλά απενεργοποιήστε όλα τα κυψελοειδή δεδομένα. Με αυτό το απενεργοποιημένο, ο μόνος τρόπος για να συνδεθείτε στο Internet είναι μέσω Wi-Fi, που δεν φέρει το ίδιο κόστος. Για να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Cellular
  3. Σύρετε τα κυψελοειδή δεδομένα σε Off / White.

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε συνδυασμό με, ή ξεχωριστά απενεργοποιώντας την Περιαγωγή δεδομένων. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε ένα ή και τα δύο, θα εξαρτηθεί από την κατάστασή σας, αλλά απενεργοποιώντας αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε κυψελοειδή δίκτυα, ακόμη και στη χώρα σας.

Ελέγξτε τα κυτταρικά δεδομένα για κάθε εφαρμογή

Μπορεί να είστε πρόθυμοι να πληρώσετε για μερικές κρίσιμες εφαρμογές που πρέπει να ελέγξετε, αλλά θέλετε ακόμα να αποκλείσετε όλους τους άλλους. Στο iOS 7 και επάνω, μπορείτε να αφήσετε ορισμένες εφαρμογές να χρησιμοποιούν κυψελοειδή δεδομένα, αλλά όχι άλλα. Προειδοποιήστε, ωστόσο: Ακόμα και ο έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μερικές φορές σε άλλη χώρα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο λογαριασμό. Εάν θέλετε να επιτρέψετε σε ορισμένες εφαρμογές να χρησιμοποιούν κυψελοειδή δεδομένα κατά την περιαγωγή:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Cellular
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Χρήση κυτταρικών δεδομένων . Σε αυτήν την ενότητα, μετακινήστε τα ρυθμιστικά στο Off / White για τις εφαρμογές που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δεδομένα. Οποιαδήποτε εφαρμογή του οποίου το ρυθμιστικό είναι πράσινο θα μπορεί να χρησιμοποιεί δεδομένα, ακόμα και δεδομένα περιαγωγής.

Χρησιμοποιήστε μόνο το Wi-Fi

Όταν είστε στο εξωτερικό, μπορεί να θέλετε ή να χρειαστεί να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Για να γίνει αυτό χωρίς να προκύψουν σημαντικά έξοδα περιαγωγής δεδομένων, χρησιμοποιήστε τη σύνδεση Wi-Fi του iPhone . Για οτιδήποτε χρειάζεται να κάνετε online - από email στο web, μηνύματα κειμένου σε εφαρμογές - εάν χρησιμοποιείτε Wi-Fi, θα εξοικονομήσετε χρήματα από αυτές τις πρόσθετες χρεώσεις.

Παρακολούθηση δεδομένων χρήσης περιαγωγής

Αν θέλετε να παρακολουθείτε πόσα δεδομένα έχετε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της περιαγωγής, ελέγξτε την ενότητα δεξιά πάνω από την επιλογή Χρήση δεδομένων κυψελοειδών δεδομένων στις Ρυθμίσεις -> Κυτταρική . Αυτή η ενότητα - Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, Περιαγωγή κατά την τρέχουσα περίοδο - παρακολουθεί τη χρήση δεδομένων περιαγωγής.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει δεδομένα περιαγωγής στο παρελθόν, μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Επαναφορά στατιστικών στοιχείων πριν το ταξίδι σας, έτσι ώστε η παρακολούθηση να ξεκινά από το μηδέν.

Αποκτήστε ένα Πακέτο Διεθνών Δεδομένων

Όλες οι μεγάλες εταιρείες που προσφέρουν μηνιαία σχέδια iPhone προσφέρουν επίσης διεθνή σχέδια δεδομένων . Με την εγγραφή σας σε ένα από αυτά τα σχέδια προτού ταξιδέψετε, μπορείτε να πληρώσετε για πρόσβαση στο Internet στο ταξίδι σας και να αποφύγετε τους υπερβολικούς λογαριασμούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή εάν αναμένετε να έχετε τακτικά πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και δεν θέλετε να αναγκαστείτε να βρείτε ανοικτά δίκτυα Wi-Fi.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πριν φύγετε στο ταξίδι σας για να συζητήσετε τις επιλογές σας για διεθνή σχέδια δεδομένων. Ζητήστε τους συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τη χρήση του σχεδίου και την αποφυγή πρόσθετων χρεώσεων ενώ βρίσκεστε στο ταξίδι σας. Με αυτές τις πληροφορίες, δεν θα πρέπει να υπάρχουν εκπλήξεις όταν ο λογαριασμός σας φθάνει στο τέλος του μήνα.