Εγκατάσταση ενός δέκτη καλωδίου Silicondust HDhomerun Prime Cablecard

Διαβάστε αυτό πριν εγκαταστήσετε έναν δέκτη καλωδίων HDHomeRun Prime Cablecard

Εγκαθιστώντας ένα SiliconDust HDHomeRun Prime είναι ένα εύκολο έργο που μόλις ολοκληρωθεί θα σας παρέχει είτε τρεις ή έξι δέκτες ψηφιακού προγραμματισμού CableCARD, ανάλογα με το μοντέλο που έχετε επιλέξει.

Ας περπατήσουμε μέσα από τα απαραίτητα βήματα για να φτιάξουμε το HDHomeRun.

Ρύθμιση υλικού για πρωτόκολλο HDHomeRun

Η σύνδεση του υλικού ενός HDHomeRun Prime μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ευκολότερη από την εγκατάσταση ενός εσωτερικού δέκτη ανάλογα με τον τρόπο που έχει ρυθμιστεί το οικιακό σας δίκτυο. Το HDHomeRun Prime είναι ένας δέκτης δικτύου, οπότε δεν χρειάζεστε έναν κοντινό υπολογιστή για να δουλέψετε όλα. Απλά χρησιμοποιήστε τα παρεχόμενα καλώδια για να συνδέσετε τη συσκευή στο οικιακό σας δίκτυο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του δρομολογητή σας ή (αν έχετε) έναν διακόπτη στο ίδιο δίκτυο. Το κλειδί εδώ είναι ότι ο δέκτης πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο με τους υπολογιστές που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Το HDHomeRun Prime φέρει έναν προσαρμογέα τροφοδοσίας, ένα καλώδιο USB (για τη σύνδεση ενός προσαρμογέα SDV) και ένα σύντομο καλώδιο σύνδεσης δικτύου. Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερο καλώδιο δικτύου, είστε μόνοι σας, αλλά είναι φτηνά για να αγοράσετε και εύκολο να κάνετε τον εαυτό σας. Μόλις τοποθετήσετε το καλώδιο CableCARD, συνδέσατε τον δέκτη στο δίκτυό σας και προσαρτήσατε έναν προσαρμογέα SDV αν χρειαστεί, είστε έτοιμοι να συνδέσετε τον τροφοδοτικό. Αφήστε τον χρόνο του δέκτη να ξεκινήσει. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να κατευθυνθείτε στον υπολογιστή στον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους δέκτες. Λάβετε υπόψη ότι ενώ θα χρειαστεί μόνο να ρυθμίσετε το υλικό μία φορά, θα χρειαστεί να εκτελέσετε την εγκατάσταση του λογισμικού σε κάθε υπολογιστή που επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση στο HDHomeRun Prime.

Ρύθμιση λογισμικού για ένα HDHomeRun Prime

Ενώ το HDHomeRun Prime συνοδεύεται από δίσκο που περιέχει το λογισμικό εγκατάστασης, μπορείτε να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση κατευθείαν στον ιστότοπο της εταιρείας. Αυτό εξασφαλίζει ότι έχετε διορθώσεις ή ενημερώσεις που έχει κυκλοφορήσει το SiliconDust από τη συσκευασία του δέκτη σας.

Όπως και τα περισσότερα πακέτα λογισμικού, το λογισμικό της SiliconDust κάνει σπουδαία δουλειά για να σας περπατήσει μέσα από τη διαδικασία ρύθμισης του δέκτη σας. Αφού κάνετε κλικ στην οθόνη υποδοχής και επιλέξτε μια θέση εγκατάστασης, το λογισμικό θα εκτελέσει την εγκατάσταση χωρίς επιτήρηση. Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο "Τελευταία οθόνη" στην ενότητα "Εντοπισμός και διαμόρφωση συσκευών HDHomeRun".

Η διαδικασία εγκατάστασης δεν είναι δύσκολη, αλλά θα θέλετε να αφιερώσετε το χρόνο σας για να διασφαλίσετε ότι τα πράγματα έχουν ολοκληρωθεί σωστά. Η πρώτη οθόνη ζητά απλά τον ταχυδρομικό κώδικα. Η δεύτερη οθόνη θα σας ζητήσει να επιλέξετε την κύρια εφαρμογή σας. Αυτό είναι το πρόγραμμα όπου θα χρησιμοποιήσετε τους δέκτες. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να διαλέξετε. Θα χρησιμοποιήσω το Windows Media Center το οποίο βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος της λίστας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια εφαρμογή προεπισκόπησης, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι δέκτες λειτουργούν στο Media Center.

Η τρίτη οθόνη θα εμφανίσει τους ανακαλυμμένους δέκτες. Κάθε δέκτης έχει έναν αριθμό και δείχνει τον τύπο πηγής για τον συγκεκριμένο δέκτη. Μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο πηγής εάν το επιθυμείτε. Δεδομένου ότι εργαζόμαστε με ένα HDHomeRun Prime, θα αφήσουμε αυτά τα σε CableCARD.

Η τέταρτη καρτέλα σάς επιτρέπει να εκτελέσετε μια σάρωση καναλιών. Ενώ μπορείτε να επιλέξετε κάθε δέκτη ξεχωριστά για τη σάρωση, χρειάζεται μόνο να το εκτελέσετε μία φορά. Χρειάζονται περίπου τρία δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Μόλις τελειώσω, συνήθως βεβαιώνω ότι οι άλλοι δέκτες έχουν πάρει τον ίδιο κατάλογο καναλιών με τον πρώτο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Σε αυτό το σημείο, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο τέλος και να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση των δεκτών σας. Αυτό είναι πιθανότατα η καλύτερη επιλογή, καθώς σπάνια χρειάζεται να αλλάξετε τις προηγμένες ρυθμίσεις.

Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε σύνθετες ρυθμίσεις, θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι ξέρετε τι κάνετε πρώτα. Κάνοντας ένα λάθος εδώ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον συντονισμό.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που ρυθμίζετε τον δέκτη σας, θα χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο του δέκτη μέσω των ρυθμίσεων δικτύου και να καλέσετε τον παροχέα καλωδίων για αντιστοίχιση CableCARD. Εάν, ωστόσο, πρόκειται για δεύτερο ή τρίτο υπολογιστή με τον οποίο θα χρησιμοποιείτε τους δέκτες, δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, καθώς ο δέκτης θα λειτουργήσει όπως ακριβώς και στον αρχικό υπολογιστή.

Ολοκλήρωση της εγκατάστασης HDHomeRun Prime

Όπως και με οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση του δέκτη, θα πρέπει τώρα να ανοίξετε το Windows Media Center και να εκτελέσετε τη ρύθμιση Live TV. Το Media Center δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα στην εύρεση του νέου σας δέκτη CableCARD. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της ζωντανής τηλεόρασης του Media Center, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει τις ρυθμίσεις σας και εκτελέσετε και να επεξεργαστείτε τις καναλιού που επιθυμείτε. Όταν τελειώσετε, είστε έτοιμοι να καταγράψετε περιεχόμενο premium καλωδίου HD και να το δείτε σε οποιοδήποτε υπολογιστή στο σπίτι που έχετε συνδέσει με τους δέκτες. Απολαμβάνω!