Δέκτης AV χωρίς 3D με 3D τηλεόραση και 3D Blu-Ray Player

Χρησιμοποιώντας ένα δέκτη home theater χωρίς 3D με 3D τηλεόραση και Blu-ray player

Το 3D είναι μια επιλογή θέασης οικιακού κινηματογράφου που εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη σε πολλούς βιντεοπροβολείς, παρότι αυτή τη στιγμή διακόπτεται στις τηλεοράσεις (αλλά με πολλές τηλεοράσεις 3D που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται).

Ωστόσο, για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την προβολή 3D στο σπίτι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης τα κατάλληλα εξαρτήματα πηγής, όπως ένα 3D Blu-ray Disc player, καθώς και ένα 3D περιεχόμενο και, φυσικά, αυτά τα γυαλιά. Ωστόσο, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι ένας συμβατός με 3D δέκτης οικιακού κινηματογράφου ή μήπως είναι πιθανό να μην χρειαστεί να ενσωματώσετε ένα νέο δέκτη στη διαμόρφωση σας;

Τα καλά νέα είναι ότι οι μορφές surround ήχου δεν επηρεάζουν το 3D βίντεο, αλλά ανάλογα με τον δέκτη οικιακού κινηματογράφου που έχετε καθορίσει πώς μπορεί να χρειαστεί να κάνετε τις φυσικές συνδέσεις ήχου μεταξύ ενός Blu-ray Disc player με δυνατότητα 3D, του δέκτη οικιακού κινηματογράφου και την τηλεόραση ή τον προβολέα βίντεο.

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να είστε πλήρως συμβατοί με τρισδιάστατο σήμα σε ολόκληρη την αλυσίδα σύνδεσης του συστήματος οικιακού κινηματογράφου, πρέπει να έχετε δέκτη συμβατό με 3D. Αυτό που το καθιστά συμβατό είναι η συμπερίληψη συνδέσεων HDMI ver 1.4a ή υψηλότερων . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν βασίζεστε στον δέκτη home theater για τη μετάβαση ή την επεξεργασία βίντεο πέρα ​​από τις δυνατότητες ήχου του.

Ωστόσο, ίσως μπορείτε να αποφύγετε αυτήν την πρόσθετη, ενδεχομένως δαπανηρή αναβάθμιση προγραμματίζοντας μπροστά. Ελέγξτε τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε έναν παλαιότερο δέκτη οικιακού κινηματογράφου που δεν είναι συμβατός με 3D με μια 3D τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα και συσκευή αναπαραγωγής 3D Blu-ray Disc.

01 από 03

Σύνδεση συσκευής αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray 3D με δύο έξοδοι HDMI σε δέκτη HT που δεν είναι 3D

3D Blu-ray Disc Player με διπλές εξόδους HDMI. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εδώ είναι η πρώτη λύση που είναι διαθέσιμη όταν προσθέτετε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc 3D σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου που δεν διαθέτει δέκτη οικιακού κινηματογράφου συμβατού με 3D.

Με την προϋπόθεση ότι ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου διαθέτει είσοδο HDMI και μπορεί να έχει πρόσβαση στο σήμα ήχου που είναι ενσωματωμένο στη σύνδεση HDMI, εάν αγοράσετε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc 3D που διαθέτει δύο εξόδους HDMI (εμφανίζονται στην παραπάνω φωτογραφία), μπορείτε να συνδέσετε ένα HDMI εξάγετε την τηλεόραση ή τον προβολέα για το βίντεο και τη δεύτερη έξοδο HDMI προς τον δέκτη οικιακού κινηματογράφου που δεν είναι συμβατός με 3D για τον ήχο.

Αυτός ο τύπος ρύθμισης, αν και απαιτεί πρόσθετη σύνδεση καλωδίου, θα παρέχει πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες μορφές ήχου surround ήχου που χρησιμοποιούνται από τις μορφές Blu-ray Disc και DVD καθώς και από όλους τους ήχους από CD και άλλο περιεχόμενο προγράμματος.

02 του 03

Σύνδεση συσκευής αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray 3D με έξοδο ήχου 5.1 / 7.1 σε μη δέκτη 3D

Δίσκοι Blu-ray 3D με αναλογικές έξοδοι πολλαπλών καναλιών. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια δεύτερη λύση που είναι διαθέσιμη κατά την προσθήκη ενός Blu-ray Disc αναπαραγωγής 3D σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου που δεν διαθέτει δέκτη οικιακού κινηματογράφου συμβατού με 3D.

Εάν αγοράσετε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray 3D Blu-ray που διαθέτει μία έξοδο HDMI, καθώς και ένα σύνολο αναλογικών εξόδων 5.1 / 7.1 καναλιών , μπορείτε να συνδέσετε την έξοδο HDMI του Blu-ray Disc player απευθείας στην τηλεόραση για το βίντεο και να συνδέσετε Αναλογικές έξοδοι 5.1 / 7.1 καναλιών της συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc (στην παραπάνω φωτογραφία) στις αναλογικές είσοδοι ήχου 5.1 / 7.1 του δέκτη οικιακού κινηματογράφου, με την προϋπόθεση ότι ο δέκτης οικιακού σας θεάτρου είναι εξοπλισμένος με αυτή τη λειτουργία.

Σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης, το Blu-ray Disc player θα κάνει όλη την απαραίτητη αποκωδικοποίηση ήχου των soundtracks Dolby TrueHD ή / και DTS-HD Master Audio Blu-ray και θα μεταβιβάσει αυτά τα σήματα στον δέκτη ως μη συμπιεσμένα σήματα PCM . Η ποιότητα ήχου θα είναι η ίδια όπως και αν η αποκωδικοποίηση είχε γίνει από τον δέκτη - απλά δεν θα εμφανιστεί η ένδειξη Dolby TrueHD ή DTS-HD Master Audio στην οθόνη του μπροστινού πίνακα του δέκτη του home theater - θα εμφανιστεί αντί για PCM.

Το μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ακαταστασία των καλωδίων από ό, τι ίσως θέλετε.

03 του 03

Σύνδεση συσκευής αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray 3D με ψηφιακή έξοδο ήχου σε μη δέκτη 3D

3D Blu-ray Disc Player που διαθέτει ψηφιακές οπτικές και ψηφιακές ομοαξονικές εξόδους ήχου. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια τρίτη λύση που είναι διαθέσιμη κατά την προσθήκη ενός 3D Blu-ray Disc Player σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου που δεν διαθέτει δέκτη οικιακού κινηματογράφου συμβατού με 3D.

Εάν αγοράζετε έναν δίσκο Blu-ray Disc 3D που δεν διαθέτει ούτε δεύτερη έξοδο HDMI ούτε έξοδο αναλογικού ήχου 5.1 / 7.1 καναλιών, μπορείτε να συνδέσετε τη σύνδεση HDMI του Blu-ray Disc player απευθείας στην τηλεόραση για το βίντεο, αλλά θα πρέπει να συνδέσετε την ψηφιακή οπτική ή ψηφιακή ομοαξονική έξοδο του Blu-ray Disc player (που εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία) στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου για τον ήχο.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή σύνδεσης, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο στα σήματα Dolby Digital και DTS - όχι Dolby TrueHD / Atmos ή DTS-HD Master Audio / DTS: X.

Η κατώτατη γραμμή

Στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, η αναβάθμιση σε ένα τρισδιάστατο δέκτη οικιακού κινηματογράφου δεν αποτελεί προϋπόθεση για την προβολή 3D TV ή προβολής καθώς μπορείτε να στείλετε το σήμα βίντεο απευθείας από το Blu-ray Disc Player στην τηλεόραση ή τον προβολέα και τον ήχο από τη συσκευή αναπαραγωγής στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου ξεχωριστά.

Ωστόσο, οι επιλογές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο απαιτούν μία ή περισσότερες πρόσθετες συνδέσεις στην εγκατάστασή σας, καθώς και έναν πιθανό περιορισμό σε ποιες μορφές surround ήχου μπορείτε να έχετε πρόσβαση εάν δεν έχετε δέκτη συμβατό με τρισδιάστατο home theater.