Πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα τόνου σέπια στο Photoshop

01 από 09

Πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα τόνου σέπια στο Photoshop

Δημιουργήστε μια εικόνα τόνου σέπιας χρησιμοποιώντας τα επίπεδα ρύθμισης.

Οι εικόνες τόνων σεπίων προσθέτουν απλά μια παύλα χρώματος σε μια ασπρόμαυρη εικόνα. Αυτή η φωτογραφική τεχνική έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1880. Εκείνη τη στιγμή οι φωτογραφικές εκτυπώσεις εκτέθηκαν σε σέπια για να αντικαταστήσουν το μεταλλικό ασήμι στο γαλάκτωμα φωτογραφιών. Κάνοντας την αντικατάσταση ο δημιουργός φωτογραφιών θα μπορούσε να αλλάξει το χρώμα και να αυξήσει τον τόνο της φωτογραφίας. Πιστεύεται επίσης ότι η διαδικασία τόνωσης σέπιας αύξησε τη ζωή της εκτύπωσης, γεγονός που εξηγεί γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές φωτογραφίες με σέπια. Από πού προέρχεται αυτό το σέπια; Η σέπια δεν είναι τίποτα περισσότερο από το μελάνι που εξάγεται από μια σουπιά.

Σε αυτό το "Πώς να" θα εξετάσουμε τρεις τρόπους για να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα προσαρμογής για να δημιουργήσετε μια εικόνα Τόπων Σέπια.

Ας αρχίσουμε.

02 του 09

Πώς να προσθέσετε τον τόνο σέπια σε ένα μαύρο και λευκό ρύθμισης Layer

Αφαιρέστε ένα χρώμα σέπιας χρησιμοποιώντας τον επιλογέα χρωμάτων.

Στο πρώτο μέρος αυτής της σειράς έδειξα πώς να δημιουργήσετε ένα Black & White Adjustment Layer. Όπως επεσήμανα, ρυθμίζετε την εικόνα του γκρι χρησιμοποιώντας τα ρυθμιστικά χρώματος ή το κουμπί Ρύθμιση εικόνας. Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ελέγχου Tint στις ιδιότητες. Κάντε κλικ σ 'αυτό και στην εικόνα προστίθεται τόνος "σέπια". Για να αφαιρέσετε την ένταση του χρώματος, κάντε κλικ στο τσιπ χρώματος για να ανοίξετε το Color Picke r. Σύρετε το χρώμα προς τα κάτω και προς τα αριστερά προς τα γκρίζα και όταν αφήσετε το ποντίκι, θα παραμείνει μια "υπόδειξη" του τόνου.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης αυτής της τεχνικής είναι να επιλέξετε το εργαλείο σταγονόμετρου και να δοκιμάσετε ένα χρώμα στην εικόνα. Μου αρέσει ο ορείχαλκος στο σκεύος και το δείγμα. Το προκύπτον χρώμα ήταν # b88641. Έχω επιλέξει Απόχρωση στα Ιδιότητες, έκανα κλικ στο τσιπ και εισήγαγα εκείνο το χρώμα στον επιλογέα χρωμάτων. Μόλις είστε ικανοποιημένοι, κάντε κλικ στο OK για να αποδεχτείτε τις αλλαγές.

03 του 09

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο προσαρμογής χάρτη κλίσης στο Photoshop

Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο προσαρμογής χάρτη κλίσης.

Μια προσαρμογή χάρτη κλίσης χαρτώνει τα χρώματα στην εικόνα στα δύο χρώματα σε μια κλίση. Αυτή η κλίση αποτελείται από τα χρώματα του προσκηνίου και του φόντου στον πίνακα "Εργαλεία". Για να δείτε τι μιλάω, κάντε κλικ στο κουμπί Προεπιλεγμένα χρώματα στα εργαλεία για να ρυθμίσετε το χρώμα του προσκηνίου στο μαύρο και το χρώμα φόντου στο λευκό.

Για να εφαρμόσετε τον Χάρτη κλίσεων, επιλέξτε το από την Προσαρμογή και η εικόνα αλλάζει σε κλίμακα του γκρι και στο πλαίσιο Επίπεδα προστίθεται ένα Επίπεδο προσαρμογής χάρτη κλίσης . Τώρα που μπορείτε να δείτε τι κάνει, διαγράψτε το επίπεδο χάρτη κλίσης και εφαρμόστε ένα μαύρο και άσπρο στρώμα προσαρμογής.

Για να δημιουργήσετε τον τόνο Sepia, ανοίξτε την επιλογή Gradient (Πίνακας) στο πλαίσιο Properties (Ιδιότητες) και αλλάξτε το Λευκό σε # b88641. Ίσως παρατηρήσετε ότι το αποτέλεσμα είναι λίγο ισχυρό. Ας το διορθώσουμε.

Στον πίνακα "Επίπεδα" μειώστε την αδιαφάνεια και εφαρμόστε μια λειτουργία " Overlay" ή "Soft Light Blend Mode" στο επίπεδο "Χάρτης κλίσης". Εάν επιλέξετε Soft Light μην διστάσετε να αυξήσετε την αδιαφάνεια του Layer Map Gradient.

04 του 09

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο προσαρμογής φίλτρου φωτογραφιών στο Photoshop

Μια προσαρμογή φίλτρου φωτογραφιών είναι μια ασυνήθιστη αλλά και αποτελεσματική προσέγγιση.

Αν και χρησιμοποιείται κυρίως για την εξουδετέρωση των χρωματικών αποχρώσεων στις εικόνες, το στρώμα ρύθμισης φίλτρου φωτογραφιών μπορεί γρήγορα να δημιουργήσει έναν τόνο σέπιας από ασπρόμαυρη εικόνα.

Ανοίξτε μια έγχρωμη εικόνα και εφαρμόστε ένα στρώμα προσαρμογής ασπρόμαυρου. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα Layer Adjustment Filter Filter . Ο πίνακας Ιδιότητες θα σας παρουσιάσει δύο επιλογές: προσθέστε ένα φίλτρο ή ένα συμπαγές χρώμα.

Ανοίξτε το αναδυόμενο φίλτρο και επιλέξτε Σέπια από τη λίστα. Για να αυξήσετε το χρώμα στον ήχο Sepia, σύρετε το ρυθμιστικό Density στον πίνακα Ιδιότητες στα δεξιά. Αυτό θα αυξήσει την εμφάνιση του χρώματος. Εάν είστε ευχαριστημένοι, αποθηκεύστε την εικόνα. Διαφορετικά, μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο από τα φίλτρα στη λίστα για να δείτε τι κάνουν.

Μια άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε Color στις ιδιότητες και να κάνετε κλικ στο τσιπ χρώματος για να ανοίξετε το Color Picker. Επιλέξτε ή εισαγάγετε ένα χρώμα και κάντε κλικ στο OK για να εφαρμόσετε το χρώμα στην εικόνα. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό πυκνότητας (Density Slider) για να ρυθμίσετε την εμφάνιση του χρώματος.

05 του 09

Πώς να δημιουργήσετε έναν τόνο σέπια στο Photoshop χρησιμοποιώντας το Camera Raw

Έχετε τη συνήθεια να δημιουργείτε φωτογραφίες που προορίζονται για διόρθωση ως Smart Objects.

Ένα από τα πλεονεκτήματα στη χρήση λογισμικού για τη δημιουργία γραφικών ακολουθεί μία από τις θεμελιώδεις αλήθειες του ψηφιακού σχεδιασμού: Υπάρχουν 6.000 τρόποι να κάνεις κάτι και ο καλύτερος τρόπος είναι ο τρόπος σου.

Έχετε δει πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα τόνου σέπια χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών. Σε αυτό το "Πώς να" πρόκειται να διερευνήσουμε την προτιμώμενη μέθοδο δημιουργίας τόνων σέπιας: μέσω της χρήσης του φίλτρου Camera Raw στο Photoshop. Δεν χρειάζεται να έχετε εμπειρία με το C amera Raw για να δημιουργήσετε μια αρκετά ενδιαφέρουσα απεικόνιση. Ας ξεκινήσουμε δημιουργώντας ένα έξυπνο αντικείμενο.

Για να δημιουργήσετε ένα Smart Object, κάντε δεξί κλικ (PC) ή Control-Click (Mac) στο στρώμα της εικόνας και επιλέξτε Μετατροπή σε έξυπνο αντικείμενο από το αναδυόμενο μενού.

Στη συνέχεια, με την επιλεγμένη στρώση, επιλέξτε Φίλτρο> Φίλτρο ακατέργαστου φίλτρου για να ανοίξετε τον πίνακα Camera Raw.

06 του 09

Πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα κλίμακας του γκρίζου στο φίλτρο Raw του Photoshop

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι να μετατρέψετε μια έγχρωμη εικόνα σε κλίμακα του γκρι.

Όταν ανοίξει ο πίνακας Camera Raw, κάντε κλικ στο κουμπί HSL / Grayscale, στην περιοχή των πλαισίων στα δεξιά, για να ανοίξετε τον πίνακα HSL / Grayscale . Όταν ανοίξει το πλαίσιο, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Μετατροπή σε κλίμακα του γκρι. Η εικόνα θα αλλάξει σε ασπρόμαυρη εικόνα.

07 του 09

Πώς να ρυθμίσετε μια εικόνα κλίμακας του γκρίζου στο φίλτρο Raw Filter του Photoshop

Χρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά για να προσαρμόσετε τους τόνους στην εικόνα της κλίμακας του γκρι.

Η αρχική εικόνα λαμβάνεται στο σούρουπο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ κίτρινο και μπλε χρώμα στην εικόνα. Τα ρυθμιστικά εικόνας στην περιοχή Μείγμα Γκρι, θα σας επιτρέψουν να φωτίσετε ή να σκουρύνετε τις έγχρωμες περιοχές της εικόνας. Η μετακίνηση ενός ρυθμιστικού προς τα δεξιά θα ελαφρύνει κάθε περιοχή που περιέχει αυτό το χρώμα και η μετακίνηση ενός ρυθμιστικού προς τα αριστερά θα σκουρύνει την περιοχή.

Αυτό λήφθηκε το σούρουπο που σήμαινε ότι οι κόκκινες, κίτρινες, μπλε και μωβ περιοχές έπρεπε να φωτιστούν για να αναδείξουν λεπτομέρειες στην εικόνα.

08 από 09

Πώς να εφαρμόσετε τη διαχωρισμό τόνωσης σε μια εικόνα στο φίλτρο Raw του Photoshop

Η "εμφάνιση" σέπια εφαρμόζεται με τη χρήση του πλαισίου διαίρεσης τόνων του Camera Raw.

Με την εικόνα της κλίμακας του γκρι που δημιουργήθηκε και προσαρμόστηκε, μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στην προσθήκη του τόνου Sepia. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην καρτέλα Διαχωρισμός τόνωσης για να ανοίξετε τον πίνακα διαχωρισμού τόνωσης.

Αυτός ο πίνακας χωρίζεται σε τρεις περιοχές: ένα ρυθμιστικό Απόχρωση και Κορεσμό στην κορυφή που προσαρμόζει τα Κύρια σημεία στην εικόνα και ξεχωριστά ρυθμιστικά Απόχρωση και Κορεσμός στο κάτω μέρος για τις Σκιές. Δεν υπάρχει πολύ χρώμα στην περιοχή "Στιγμιότυπα", επομένως μπορείτε να αφήσετε τα πλήκτρα Hue και Saturation στο 0.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα χρώμα για τις σκιές. Αυτό γίνεται μετακινώντας το ρυθμιστικό Απόχρωση στην περιοχή Σκιές στα δεξιά. Για έναν κοινό τόνο σέπιας, μια τιμή μεταξύ 40 και 50 φαίνεται να λειτουργεί. Μου αρέσει ο τόνος μου λίγο "καφέ" και γι 'αυτό επέλεξα μια τιμή 48. Ακόμα και τότε δεν θα δείτε ένα χρώμα που εφαρμόζεται. Το χρώμα εμφανίζεται αυξάνοντας την τιμή κορεσμού καθώς σύρετε το ρυθμιστικό Κορεσμός προς τα δεξιά. Ήθελα το χρώμα να είναι λίγο ορατό και να χρησιμοποιηθεί τιμή 40.

09 του 09

Πώς να εφαρμόσετε την ισορροπία τόνωσης διαχωρισμού σε μια εικόνα στο φίλτρο raw Photoshop του Photoshop

Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό Ζυγοστάθμιση για να εξομαλύνετε τις μεταβάσεις τόνων.

Αν και δεν έχω προσθέσει κανένα χρώμα στα highlights, μπορεί να προστεθεί χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό Balance για να ωθήσει τον τόνο στις πιο φωτεινές περιοχές της εικόνας. Η προεπιλεγμένη τιμή είναι 0, η οποία βρίσκεται στα μισά της διαδρομής μεταξύ των σκιών και των επισημάνσεων. Αν μετακινήσετε το ρυθμιστικό προς τα αριστερά, μετατοπίζετε την ισορροπία χρωμάτων στην εικόνα προς τις σκιές. Το αποτέλεσμα είναι ότι το χρώμα της σκιάς πιέζεται στις φωτεινότερες περιοχές επίσης. Χρησιμοποίησα μια τιμή -24.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την εικόνα σας, κάντε κλικ στο OK για να κλείσετε τον πίνακα Camera Raw και να επιστρέψετε στο Photoshop. Από εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα.