Πρέπει να αγοράσετε ή να αναβαθμίσετε σε ένα iPad Mini 2;

Το iPad Mini 2 έχει πάρει σταθερά το iPad σημείο εισόδου στο lineup της Apple. Σε μια λιανική τιμή των $ 269, είναι σίγουρα το φθηνότερο iPad, ένα πλήρες $ 130 φθηνότερο από το iPad Mini 4 και το iPad Air 2, το οποίο πωλεί για $ 399. Αλλά πρόκειται να αλλάξετε λίγο εάν πάτε με το iPad Mini 2;

Το Mini 2 είναι ένα αρκετά ικανό tablet. Είναι ουσιαστικά ένα iPad Air με μικρότερο συντελεστή μορφής. Ο επεξεργαστής A7 64-bit χρονομετρείται ελαφρώς βραδύτερος από αυτόν που βρίσκεται στον αέρα, αλλά η διαφορά είναι τόσο περιθωριακή, θα χρειαζόταν εξειδικευμένο λογισμικό για να πει κανείς τη διαφορά. Γιατί λοιπόν το ρολόι της Apple θα ήταν πιο αργό από έναν τόσο μικρό βαθμό; Το μικρότερο iPad Mini έχει λιγότερη χωρητικότητα για την μπαταρία, επομένως η Apple γενικά ρολίζει τις μικρότερες συσκευές πιο αργά για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την ίδια διάρκεια ζωής μπαταρίας 10 ωρών.

Ωστόσο, το iPad Mini 2 είναι μικρότερο iPad Air και είναι καλό και κακό. Το iPad Air δεν παράγεται πλέον ή πωλείται από την Apple, με το iPad Air 2 να είναι το φθηνότερο iPad "πλήρους μεγέθους" και το iPad Pro να είναι το μέλλον του iPad. Η Apple επικεντρώνεται επίσης στην προσθήκη λειτουργιών επιπέδου επιχείρησης στη σειρά iPad, όπως η δυνατότητα να ανοίγουν ταυτόχρονα δύο εφαρμογές στην οθόνη .

Το iPad Mini 2 υποστηρίζει μια περιορισμένη έκδοση αυτού του multitasking με τη μορφή multitasking Slide-Over, η οποία επιτρέπει σε ορισμένες εφαρμογές να ανοίγουν σε μια στήλη στη δεξιά πλευρά του iPad. Ξεκινώντας από τα iPad Air 2 και iPad Mini 4, το iPad υποστηρίζει τη λειτουργία πολλαπλών εντολών με split-screen, η οποία επιτρέπει στις εφαρμογές να τρέχουν δίπλα-δίπλα.

Αλλά πραγματικά χρειάζεται να κάνετε πολλαπλές εργασίες στο iPad Mini 2; Δεν μιλάμε για το iPad Pro 12,9-ιντσών όπου η οθόνη είναι τόσο μεγάλη που ουσιαστικά σας ζητάει να ανοίξετε μια δεύτερη εφαρμογή. Η οθόνη του iPad Mini 2 είναι αρκετά άνετη όταν χρησιμοποιείτε μια ενιαία εφαρμογή, αλλά σίγουρα θα είναι περιορισμένη με μια εφαρμογή που εκτελείται σε κάθε μισό της οθόνης.

Το iPad Mini 2 αντιπροσωπεύει επίσης μια μεγάλη αξία αν αγοράσετε ένα ανακαινισμένο μοντέλο, το οποίο τρέχει $ 229 στην ιστοσελίδα της Apple. Τα ανακατασκευασμένα μοντέλα είναι εκείνα που επιστρέφονται στην Apple με ζήτημα επισκευής. Η Apple τις επισκευάζει και τα πουλάει ανακαινισμένα. Τα καλά νέα είναι ότι έχετε την ίδια εγγύηση 1 έτους με την αγορά ενός νέου προϊόντος.

Είναι το iPad Mini 2 μια καλή επιλογή για ένα πρώτο iPad;

Είναι δύσκολο να αγνοηθεί η αξία του iPad Mini 2. Το μόνο άλλο iPad "Mini" που πωλείται από την Apple είναι το iPad Mini 4, το οποίο δεν έχει την ίδια αξία. Στην ίδια τιμή με ένα iPad Air 2 και όχι τόσο γρήγορα, ο μόνος λόγος για να πάρετε ένα Mini 4 είναι αν αγαπάτε πραγματικά τον παράγοντα μορφή των μικρότερων iPads. Αλλά το Mini 2 είναι διαφορετικό. Το Mini 2 είναι $ 139 φθηνότερο.

Η σειρά των δισκίων iPad Pro είναι σαφώς η κορυφαία σειρά, με την έκδοση 9,7 ιντσών να έχει όλη την τελευταία τεχνολογία που προστίθεται σε αυτήν. Αλλά είναι επίσης $ 599 για το μοντέλο entry-level. Αυτό είναι σχεδόν το διπλάσιο της τιμής του iPad Mini 2.

Αν δεν είστε έτοιμοι να πληρώσετε $ 600 για ένα iPad Pro, το iPad Mini 2 είναι μια εξαιρετική επιλογή. Θα έχετε πρόσβαση σχεδόν σε όλα όσα μπορεί να κάνει το iPad Air 2, εκτός από την πολυδιάστατη λειτουργία split-screen και picture-in-a-picture. Επίσης, δεν υποστηρίζει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID και ενώ δεν θα το κυματίζετε σε ένα μητρώο για να κάνετε μια αγορά, το Touch ID έχει κάποιες χρήσεις εκτός από την πληρωμή . Αλλά με το ποσό των χρημάτων που θα εξοικονομήσετε, μπορείτε να φορτώσετε το iPad Mini 2 με τις καλύτερες εφαρμογές, αξεσουάρ και παιχνίδια.

Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο iPad Mini 2;

Το iPad Mini 2 είναι μια ισχυρή αγορά, αλλά είναι μια καλή αναβάθμιση; Εάν έχετε ήδη ένα iPad 4, το Mini 2 δεν θα προσθέσει αρκετά στην εμπειρία σας για να το κάνει πραγματικά αξίζει τον κόπο. Το Mini 2 δεν υποστηρίζει Touch ID και υποστηρίζει μόνο μια περιορισμένη μορφή των νέων λειτουργιών multitasking και ενώ είναι σίγουρα ταχύτερη από το iPad 4, αυτή η αύξηση ταχύτητας δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την τιμή.

Εάν διαθέτετε ένα iPad Mini, iPad 2 ή iPad 3, το iPad Mini 2 είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση. Το πρωτότυπο Mini μοιράζεται τον ίδιο βασικό επεξεργαστή με την iPad δεύτερης και τρίτης γενιάς, οπότε ενώ παράγονται μόνο ένα χρόνο μακριά, υπάρχει ένα μεγάλο άλμα στην τεχνολογία πίσω από τις σκηνές.

Εάν εξακολουθείτε να λικνίζετε το αρχικό iPad, σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε την αναβάθμιση. Ενώ το αρχικό iPad εξακολουθεί να έχει κάποιες χρήσεις, δεν υποστηρίζει πλέον τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος και σιγά-σιγά γίνεται περισσότερο βάρος χαρτιού από ένα tablet.

Ξέρετε ότι: Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε ένα iPad Air ως ανανεωμένο μοντέλο για λίγο περισσότερο από το iPad Mini 2. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η οθόνη 9,7 ιντσών στον αέρα σε σύγκριση με την 7,9 ιντσών στο Mini 2. Διαβάστε τις περισσότερες διαφορές μεταξύ των μοντέλων.