Αποφύγετε Inline Στυλ για CSS

Ο διαχωρισμός περιεχομένου από το σχεδιασμό διευκολύνει τη διαχείριση της τοποθεσίας

Το CSS (Cascading Style Sheets) έχει γίνει ο de facto τρόπος για να σχεδιάσετε και να σχεδιάσετε ιστοσελίδες. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν φύλλα στυλ για να ενημερώσουν ένα πρόγραμμα περιήγησης σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης ενός ιστότοπου όσον αφορά την εμφάνιση και την αίσθηση, καλύπτοντας παράγοντες όπως χρώμα, αποστάσεις, γραμματοσειρές και πολλά άλλα.

Τα στυλ CSS μπορούν να αναπτυχθούν με δύο τρόπους:

Βέλτιστες πρακτικές για το CSS

Οι "βέλτιστες πρακτικές" είναι οι μέθοδοι σχεδιασμού και δημιουργίας ιστότοπων που έχουν αποδειχθεί ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές και να αποδώσουν το μεγαλύτερο κέρδος για τη σχετική εργασία. Ακολουθώντας τους στο CSS, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων βοηθά τους ιστότοπους να δουν και να λειτουργούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια μαζί με άλλες γλώσσες και τεχνολογίες ιστού και το αυτόνομο φύλλο στυλ CSS έχει γίνει η προτιμώμενη μέθοδος χρήσης.

Σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές για το CSS, μπορείτε να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας με τους ακόλουθους τρόπους:

Τα inline styles δεν είναι η καλύτερη πρακτική

Τα γραμμικά στυλ, ενώ έχουν σκοπό, γενικά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας. Αντιβαίνουν σε όλες τις βέλτιστες πρακτικές:

Η εναλλακτική λύση σε στυλ Inline: Εξωτερικά φύλλα στυλ

Αντί να χρησιμοποιείτε ενσωματωμένα στυλ, χρησιμοποιήστε εξωτερικά φύλλα στυλ . Σας δίνουν όλα τα πλεονεκτήματα των βέλτιστων πρακτικών του CSS και είναι εύκολο στη χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα στυλ που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό σας ζουν σε ξεχωριστό έγγραφο το οποίο στη συνέχεια συνδέεται με ένα έγγραφο ιστού με μία μόνο γραμμή κώδικα. Τα εξωτερικά φύλλα στυλ επηρεάζουν κάθε έγγραφο στο οποίο είναι συνδεδεμένα. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε έναν ιστότοπο 20 σελίδων στον οποίο κάθε σελίδα χρησιμοποιεί το ίδιο φύλλο στυλ - κάτι που συνήθως συμβαίνει - μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή σε κάθε μία από αυτές τις σελίδες, απλά επεξεργάζοντας αυτά τα στυλ μία φορά, σε ένα μέρος. Η αλλαγή των στυλ σε ένα σημείο είναι απείρως πιο βολική από την αναζήτηση αυτής της κωδικοποίησης σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολη τη μακροπρόθεσμη διαχείριση τοποθεσιών.