Μετατρέψτε έγγραφα εγγράφου σε αρχεία PDF

Φέρτε τα αρχεία χαρτιού σας στην ψηφιακή εποχή

Ένα γραφείο χωρίς χαρτί είναι από καιρό ένα όνειρο για πολλούς ανθρώπους. Ευτυχώς, η μετατροπή χαρτιού σε αρχεία PDF δεν είναι δύσκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας σαρωτής και το Adobe Acrobat ή άλλο πρόγραμμα λογισμικού που δημιουργεί αρχεία PDF. Εάν ο σαρωτής σας διαθέτει τροφοδότη εγγράφων, μπορείτε να μετατρέψετε πολλές σελίδες σε PDF ταυτόχρονα. Αν δεν έχετε σαρωτή ή εκτυπωτή all-in-one, μην ανησυχείτε. Υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό.

Μετατροπή χαρτιού σε ψηφιακά αρχεία Με το Adobe Acrobat

Συνδέστε τον εκτυπωτή στον υπολογιστή σας με καλώδιο ή ασύρματα. Για να σαρώσετε έγγραφα σε αρχεία PDF χρησιμοποιώντας το Adobe Acrobat, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Τοποθετήστε το χαρτί ή τα χαρτιά που θέλετε να μετατρέψετε στο σαρωτή σας.
  2. Ανοίξτε το Adobe Acrobat .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο > Δημιουργία PDF > Από σαρωτή .
  4. Στο υπομενού που ανοίγει, επιλέξτε τον τύπο εγγράφου που θέλετε να δημιουργήσετε - στην περίπτωση αυτή, επιλέξτε το PDF .
  5. Το Acrobat ενεργοποιεί το σαρωτή σας για να ξεκινήσει η σάρωση.
  6. Αφού το Acrobat έχει σαρώσει και διαβάσει τα έγγραφά σας, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.
  7. Ονομάστε το αρχείο ή τα αρχεία PDF.
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Χρήση της προεπισκόπησης του Mac για να μετατρέψετε το χαρτί σε ψηφιακή

Οι Mac κυκλοφορούν με μια εφαρμογή που ονομάζεται Προεπισκόπηση. Πολλοί εκτυπωτές / σαρωτές all-in-one και σαρωτές γραφείου είναι προσβάσιμοι στην εφαρμογή Προεπισκόπηση.

  1. Τοποθετήστε το έγγραφο στον σαρωτή σας ή στον εκτυπωτή all-in-one.
  2. Προβολή εκτόξευσης.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο στη γραμμή μενού Προεπισκόπηση και επιλέξτε Εισαγωγή από το [YourScannerName].
  4. Επιλέξτε PDF ως μορφή στην οθόνη προεπισκόπησης. Κάντε οποιεσδήποτε άλλες επιθυμητές αλλαγές στις ρυθμίσεις, όπως μέγεθος και χρώμα ή ασπρόμαυρη.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Σάρωση .
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο > Αποθήκευση και δώστε στο αρχείο ένα όνομα.

Χρησιμοποιώντας εκτυπωτές Όλα σε Ένα

Εάν διαθέτετε ήδη ένα μηχάνημα all-in-one για εκτυπωτές / σαρωτές, ίσως ήρθε με όλα όσα χρειάζεστε για να το χρησιμοποιήσετε με τον υπολογιστή σας για να σαρώσετε έγγραφα σε μορφή PDF. Όλοι οι κορυφαίοι κατασκευαστές εκτυπωτών διαθέτουν μονάδες all-in-one. Ελέγξτε την τεκμηρίωση που συνοδεύει τη συσκευή σας.

Σάρωση χαρτιού με ένα smartphone ή ένα tablet

Αν δεν έχετε πολλά έγγραφα για σάρωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή στο smartphone ή στο tablet σας. Η εφαρμογή Google Drive περιλαμβάνει λογισμικό OCR που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σαρώσετε τα έγγραφά σας και να τα αποθηκεύσετε στο Google Drive, για παράδειγμα. Άλλες εφαρμογές που παρέχουν παρόμοια υπηρεσία - τόσο πληρωμένες όσο και δωρεάν - είναι διαθέσιμες. Κάντε αναζήτηση στο κατάστημα εφαρμογών για τη συγκεκριμένη κινητή συσκευή σας και ελέγξτε τις λειτουργίες των εφαρμογών που περιλαμβάνουν δυνατότητες σάρωσης.