Χρησιμοποιώντας τις αποχρώσεις του γκρι στο Desktop Publishing

Χρησιμοποιώντας αυτό το κομψό ουδέτερο στο σχεδιασμό

Το γκρι είναι ένα ουδέτερο, ισορροπημένο χρώμα. Πρόκειται για ένα δροσερό, συντηρητικό χρώμα που σπάνια προκαλεί έντονο συναίσθημα, αν και μπορεί να θεωρηθεί ως ένα θολό ή χυμώδες χρώμα.

Αποχρώσεις του γκρι

Είτε γράφετε γκρι ή γκρι, αυτές οι λέξεις είναι συνώνυμες ή αντιπροσωπεύουν διάφορες αποχρώσεις του γκρι χρώματος: τέφρα, ασβέστη, κάρβουνο, γκρι περιτριγυρισμένο, γυαλόχαρτο, γκρι σιδήρου, μολύβι, μους, στρείδι, γκρι, αρένα, ασήμι, σχιστόλιθος, τσαπ. Τα γκρι χρώματα κυμαίνονται από σχεδόν μαύρα έως σχεδόν λευκά και μερικές φορές φέρουν έναν υπαινιγμό μπλε ή καφέ. Το γκρι και το ασήμι μερικές φορές χρησιμοποιούνται εναλλάξιμα, αν και το ασήμι έχει λαμπερή, πιο μεταλλική λάμψη.

Φύση και πολιτισμός του γκρι

Η πιο ελαφριά πλευρά του μαύρου, το γκρι χρώμα είναι ένα δροσερό χρώμα που φαίνεται στα σύννεφα καταιγίδας και μερικά μέταλλα. Όπως το μαύρο, το γκρι χρησιμοποιείται ως χρώμα πένθους καθώς και ως χρώμα της διατύπωσης. Μαζί με τα μπλε κοστούμια, οι γκρίζες στολές αποτελούν μέρος της στολής του εταιρικού κόσμου. Το σκοτεινό, γκρι άνθρακα φέρνει μαζί του κάποια από τη δύναμη και το μυστήριο του μαύρου. Είναι ένα εκλεπτυσμένο χρώμα χωρίς πολλές από τις αρνητικές ιδιότητες του μαύρου. Τα γκρι χρώματα είναι παρόμοια με τα λευκά. Τα γκρίζα σμόκιν είναι κοινά για τους άνδρες στους γάμους. Οι κορδέλες ευαισθητοποίησης που χρησιμοποιούν αποχρώσεις του γκρι περιλαμβάνουν:

Χρησιμοποιείται ευρέως σε άλλους τομείς σχεδιασμού, όπως στο Feng Shui.

Χρησιμοποιώντας γκρι στο σχεδιασμό

Όλες οι αποχρώσεις του γκρι μπορούν να είναι καλά, ουδέτερα χρώματα φόντου. Χρησιμοποιήστε ελαφρύτερα γκρι χρώματα στη θέση του λευκού και πιο σκούρου γκρι αντί μαύρου χρώματος. Το Taupe, ένα γκριζωπό καφέ ουδέτερο είναι μια συντηρητική, ελαφρώς γήινη, ζεστή απόχρωση του γκρι. Χρησιμοποιήστε εικόνες σε κλίμακα του γκρίζου για να προκαλέσετε μια αίσθηση νοσταλγίας ή ιστορίας.

Χρήση με συμπληρωματικά χρώματα και παλέτες χρωμάτων

Τα ανοιχτόχρωμα γκρι με παστέλ αποχρώσεις ροζ , μπλε , λεβάντας και πράσινου έχουν γυναικεία ποιότητα - σκουραίνουν τα χρώματα αυτά για μια πιο αρρενωπή αίσθηση. Γκρι με ζεστό ροζ μπορεί να προσδώσει μια μικρή αίσθηση ρετρό. Μπορείτε να ψύξετε μια ζεστή παλέτα προσθέτοντας γκρι σε πλούσια κόκκινα ή χρυσά κίτρινα .

Περισσότερο υπόβαθρο σε παλέτες χρωμάτων με γκρι χρώμα:

Γλώσσα γύρω από το γκρι χρώμα

Οι εξοικειωμένες φράσεις μπορούν να βοηθήσουν έναν σχεδιαστή να δούμε πώς μπορεί να αντιληφθεί το χρώμα της επιλογής του από τους άλλους, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές πτυχές.

& # 34; Καλή & # 34; Γκρί

& # 34; Bad & # 34; Γκρί