Βιβλία για τα Γραπτά Άρθρα

Το byline λέει στον αναγνώστη που έγραψε ένα άρθρο

Στο σχεδιασμό, ένα byline είναι μια σύντομη φράση που δηλώνει το όνομα του συγγραφέα ενός άρθρου σε μια δημοσίευση. Χρησιμοποιείται σε εφημερίδες, περιοδικά, ιστολόγια και άλλες δημοσιεύσεις, η οριζόντια γραμμή λέει στον αναγνώστη που έγραψε το κομμάτι.

Εκτός από τη χορήγηση πίστωσης όπου οφείλεται η πίστωση, ένα byline προσθέτει ένα επίπεδο νομιμότητας στο άρθρο. αν ένα κομμάτι έχει μια γραμμή από έναν έμπειρο συγγραφέα με καλή φήμη, είναι ένα σημάδι αξιοπιστίας για τον αναγνώστη.

Βοηθήματα σε εφημερίδες και άλλες εκδόσεις

Το byline εμφανίζεται συνήθως μετά την επικεφαλίδα ή το υπότιτλο ενός αντικειμένου, αλλά πριν από την ημερομηνία ή το αντίγραφο του σώματος. Είναι σχεδόν πάντα προηγείται από τη λέξη "από" ή άλλη διατύπωση που υποδεικνύει ότι αυτή η πληροφορία είναι το όνομα του συγγραφέα.

Διαφορά μεταξύ Bylines και Taglines

Ένα byline δεν πρέπει να συγχέεται με μια ετικέτα, η οποία συνήθως εμφανίζεται στο κάτω μέρος ενός άρθρου.

Όταν μια πίστωση συγγραφέων εμφανίζεται στο τέλος του άρθρου, μερικές φορές ως μέρος ενός μίνι-bio του συγγραφέα, αυτό συνήθως αναφέρεται ως ετικέτα. Οι ετικέτες γενικά χρησιμεύουν ως συμπληρώματα των βορινών. Συνήθως, η κορυφή ενός άρθρου δεν είναι ένα μέρος όπου μια δημοσίευση θέλει πολλή οπτική ακαταστασία, έτσι τα πράγματα όπως ημερομηνίες ή η περιοχή εμπειρογνωμόνων του συγγραφέα σώζονται για την περιοχή tagline στο τέλος του αντιγράφου.

Μια ετικέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν ένας άλλος συγγραφέας (διαφορετικός από τον συγγραφέα) συνέβαλε σε ένα άρθρο αλλά δεν ήταν υπεύθυνος για την πλειοψηφία του έργου. Οι ετικέτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παροχή πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με τον δημιουργό, όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ο αριθμός τηλεφώνου.

Αν η ετικέτα είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του άρθρου, συνήθως συνοδεύεται από μερικές προτάσεις που δίνουν τα διαπιστευτήρια ή τη βιογραφία του συγγραφέα. Συνήθως, το όνομα του συγγραφέα είναι με έντονη γραφή ή μεγαλύτερο τύπο, αλλά διαφοροποιείται από το κείμενο του σώματος από ένα πλαίσιο ή άλλα γραφικά.

Η εμφάνιση ενός φυτού

Το byline είναι ένα απλό στοιχείο. Είναι ξεχωριστό από το πρωτότυπο και το σώμα αντίγραφο και θα πρέπει να διαχωρίζονται, αλλά δεν απαιτεί ένα προεξέχον στοιχείο σχεδιασμού, όπως ένα κουτί ή μια μεγάλη γραμματοσειρά.

Παραδείγματα:

Όταν το παράθυρο εμφανίζεται σε ένα άρθρο σε έναν ιστότοπο, συχνά συνοδεύεται από μια υπερσύνδεση στον ιστότοπο του συγγραφέα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το χειριστήριο κοινωνικών μέσων. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως μια συνήθης πρακτική. εάν ένας συγγραφέας είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή όχι σε προσωπικό με την εν λόγω δημοσίευση, μπορεί να μην υπάρχει καμία υποχρέωση να συνδέεται με την εξωτερική εργασία τους. Απλά βεβαιωθείτε ότι όλοι οι όροι συμφωνούνται με τον συγγραφέα πριν δημοσιευθεί το άρθρο.

Αφού αποφασίσετε για ένα στυλ - γραμματοσειρά , μέγεθος, βάρος, ευθυγράμμιση και μορφή - για τα χορτάρια στη δημοσίευση στην οποία εργάζεστε, να είστε συνεπείς. Τα χορτάρια σας θα πρέπει να φαίνονται ομοιόμορφα και να είναι διακριτικά για την εμπειρία του αναγνώστη, εκτός αν υπάρχει ένας επιτακτικός λόγος για να τονιστεί με έμφαση το όνομα του συγγραφέα.