Καθορισμός τομέα βάσης δεδομένων

Εξασφαλίστε την ακεραιότητα των δεδομένων σας

Ένας τομέας βάσης δεδομένων, στον απλούστερό του, είναι ο τύπος δεδομένων που χρησιμοποιείται από μια στήλη σε μια βάση δεδομένων. Αυτός ο τύπος δεδομένων μπορεί να είναι ένας ενσωματωμένος τύπος (όπως ένας ακέραιος αριθμός ή μια συμβολοσειρά) ή ένας προσαρμοσμένος τύπος που καθορίζει τους περιορισμούς στα δεδομένα.

Εισαγωγή δεδομένων και τομέων

Όταν εισάγετε δεδομένα σε μια ηλεκτρονική φόρμα οποιουδήποτε είδους - είτε είναι μόνο το όνομά σας και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είτε μια πλήρης εφαρμογή εργασίας - μια βάση δεδομένων αποθηκεύει την είσοδό σας πίσω από τις σκηνές. Αυτή η βάση δεδομένων αξιολογεί τις καταχωρίσεις σας με βάση ένα σύνολο κριτηρίων. Για παράδειγμα, εάν εισαγάγετε έναν ταχυδρομικό κώδικα, η βάση δεδομένων αναμένει να βρει πέντε αριθμούς ή έναν πλήρη ταχυδρομικό κώδικα των ΗΠΑ: πέντε αριθμούς που ακολουθούν ένα παύλα και στη συνέχεια τέσσερις αριθμοί. Εάν εισαγάγετε το όνομά σας σε ένα πεδίο κώδικα ταχυδρομικού κώδικα, η βάση δεδομένων ενδέχεται να παραπονεθεί.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βάση δεδομένων δοκιμάζει την καταχώρησή σας σε σχέση με τον τομέα που έχει καθοριστεί για το πεδίο κώδικα ταχυδρομικού κώδικα. Ένας τομέας είναι βασικά ένας τύπος δεδομένων που μπορεί να περιλαμβάνει προαιρετικούς περιορισμούς.

Κατανόηση ενός τομέα βάσης δεδομένων

Για να κατανοήσουμε έναν τομέα της βάσης δεδομένων, ας εξετάσουμε μερικές άλλες πτυχές μιας βάσης δεδομένων:

Για παράδειγμα, ο τομέας για ένα χαρακτηριστικό ZipCode μπορεί να καθορίσει έναν αριθμητικό τύπο δεδομένων, όπως έναν ακέραιο αριθμό, που συνήθως καλείται INT ή INTEGER, ανάλογα με τη βάση δεδομένων. Ή ένας σχεδιαστής βάσης δεδομένων μπορεί να επιλέξει να τον ορίσει ως χαρακτήρα, συνήθως ονομάζεται CHAR. Το χαρακτηριστικό μπορεί να οριστεί περαιτέρω ώστε να απαιτεί ένα συγκεκριμένο μήκος ή αν επιτρέπεται μια άδειο ή άγνωστη τιμή.

Όταν συγκεντρώνετε όλα τα στοιχεία που ορίζουν έναν τομέα, καταλήγετε σε έναν προσαρμοσμένο τύπο δεδομένων, που ονομάζεται επίσης "τύπος δεδομένων ορισμένου από τον χρήστη" ή UDT.

Σχετικά με την ακεραιότητα του τομέα

Οι επιτρεπόμενες τιμές ενός χαρακτηριστικού δημιουργούν ακεραιότητα τομέα , γεγονός που διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα σε ένα πεδίο περιέχουν έγκυρες τιμές.

Η ακεραιότητα του τομέα ορίζεται από:

Δημιουργία ενός τομέα

Για βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούν SQL (Δομημένη γλώσσα ερωτήματος) ή μια γεύση της SQL, χρησιμοποιήστε την εντολή CREATE DOMAIN SQL.

Για παράδειγμα, η δήλωση εκτέλεσης δημιουργεί εδώ ένα χαρακτηριστικό ZipCode τύπου CHAR με πέντε χαρακτήρες. Δεν επιτρέπεται μια τιμή NULL ή άγνωστη τιμή. Το εύρος των δεδομένων πρέπει να πέφτει μεταξύ "00000" και "99999." δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό ZipCode του τύπου δεδομένων CHAR με πέντε χαρακτήρες. Δεν επιτρέπεται μια τιμή NULL ή άγνωστη τιμή. Το εύρος των δεδομένων πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ "00000" και "99999".

CREATE DOMAIN ZipCode CHAR (5) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΕΟΥ (ΑΞΙΑ> '00000' ΚΑΙ ΑΞΙΑ

Κάθε τύπος βάσης δεδομένων παρέχει έναν τρόπο καθορισμού ενός συνόλου περιορισμών και κανόνων που διέπουν τα επιτρεπόμενα δεδομένα, ακόμη και αν δεν το ονομάζουν τομέα. Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση της βάσης δεδομένων σας για λεπτομέρειες.