Ένα χαρακτηριστικό βάσης δεδομένων ορίζει τις ιδιότητες ενός πίνακα

Σκεφτείτε ένα χαρακτηριστικό ως χαρακτηριστικό

Μια βάση δεδομένων είναι πιο ισχυρή από το υπολογιστικό φύλλο που μοιάζει, επειδή διαθέτει τεράστια ικανότητα αναζήτησης. Σχεσιακές βάσεις δεδομένων αλληλεπιδράσεων σε διαφορετικούς πίνακες και εκτελούν περίπλοκους υπολογισμούς σε μεγάλες ποσότητες διασυνδεδεμένων δεδομένων. Οι πληροφορίες οργανώνονται με τρόπο που να γίνεται εύκολα διαχείριση, πρόσβαση και ενημέρωση.

Τι είναι ένα χαρακτηριστικό;

Μια βάση δεδομένων αποτελείται από πίνακες. Κάθε πίνακας έχει στήλες και σειρές.

Κάθε σειρά (που ονομάζεται πλειάδα) είναι ένα σύνολο δεδομένων που ισχύει για ένα μόνο στοιχείο. Κάθε στήλη (χαρακτηριστικό) περιέχει περιγραφικά χαρακτηριστικά των σειρών. Ένα χαρακτηριστικό βάσης δεδομένων είναι ένα όνομα στήλης και το περιεχόμενο των πεδίων κάτω από αυτό σε έναν πίνακα σε μια βάση δεδομένων.

Εάν πουλάτε προϊόντα και τα εισάγετε σε έναν πίνακα με στήλες για το Όνομα προϊόντος, την τιμή και το όνομα προϊόντος, κάθε μία από αυτές τις επικεφαλίδες είναι ένα χαρακτηριστικό. Σε κάθε πεδίο κάτω από αυτές τις επικεφαλίδες, εισάγετε τα ονόματα προϊόντων, τις τιμές και τα αναγνωριστικά προϊόντων, αντίστοιχα. Κάθε μία από τις καταχωρήσεις πεδίου είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό.

Αυτό έχει νόημα όταν το σκέφτεστε, δεδομένου ότι ο μη τεχνικός ορισμός ενός χαρακτηριστικού είναι ότι ορίζει ένα χαρακτηριστικό ή την ποιότητα ενός πράγματος.

Χαρακτηριστικά περιγράφουν τις οντότητες

Ας εξετάσουμε μια βάση δεδομένων που αναπτύσσεται από μια επιχείρηση. Πιθανόν να περιλαμβάνει πίνακες-που ονομάζονται επίσης οντότητες από σχεδιαστές βάσεων δεδομένων-για πελάτες, εργαζόμενους και προϊόντα, μεταξύ άλλων. Ο πίνακας προϊόντων ορίζει τα χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αναγνωριστικό προϊόντος, όνομα προϊόντος, αναγνωριστικό προμηθευτή (χρησιμοποιείται ως ξένο κλειδί ), ποσότητα και τιμή. Κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ένα χαρακτηριστικό του πίνακα (ή της οντότητας) που ονομάζεται Προϊόντα.

Σκεφτείτε αυτό το απόσπασμα από την συνήθως αναφερόμενη βάση δεδομένων Northwinds:

Κωδικός προϊόντος Ονομα προϊόντος SupplierID ΚατηγορίαID QuantityPerU Τιμή μονάδας
1 Chai 1 1 10 κουτιά x 20 σακούλες 18.00
2 Chang 1 1 24 - 12 οζ φιάλες 19.00
3 Σιρόπι γλυκάνισου 1 2 12 - φιάλες των 550 ml 10.00
4 Ο καπνιστής Cajun του σεφ του Αντόνιου 2 2 Δοχεία 48 - 6 οζ 22.00
5 Σεμινάριο γκουμπού του αρχιμάγειρα Αντόνιο 2 2 36 κιβώτια 21.35
6 Το Boysenberry της γιαγιάς απλώνεται 3 2 Δοχεία 12 - 8 οζ 25.00
7 Τα βιολογικά αποξηραμένα αχλάδια του θείου Bob 3 7 12 - 1 λίβρες pkgs. 30.00

Τα ονόματα των στηλών είναι τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος. Οι καταχωρήσεις στα πεδία των στηλών είναι επίσης χαρακτηριστικά ενός προϊόντος.

Είναι ένα χαρακτηριστικό πεδίο;

Μερικές φορές, ο όρος πεδίο και χαρακτηριστικό χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, και για τους περισσότερους σκοπούς, είναι το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, το πεδίο χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο κύτταρο σε έναν πίνακα που βρίσκεται σε οποιαδήποτε σειρά, ενώ το χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει ένα χαρακτηριστικό της οντότητας σε μια έννοια σχεδιασμού.

Για παράδειγμα, στον παραπάνω πίνακα, το Όνομα_προϊόν στη δεύτερη σειρά είναι Chang . Αυτό είναι ένα πεδίο . Αν συζητάτε προϊόντα γενικά, το ProductName είναι η στήλη του προϊόντος. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό .

Μην κλείνετε σε αυτό. Συχνά, αυτοί οι δύο όροι χρησιμοποιούνται εναλλακτικά.

Ορισμός χαρακτηριστικών

Τα χαρακτηριστικά καθορίζονται με βάση τον τομέα τους . Ένας τομέας ορίζει τις επιτρεπόμενες τιμές που μπορεί να περιέχει αυτό το χαρακτηριστικό. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον τύπο δεδομένων, το μήκος, τις τιμές και άλλες λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, ο τομέας ενός χαρακτηριστικού ProductID μπορεί να καθορίσει έναν αριθμητικό τύπο δεδομένων. Το χαρακτηριστικό μπορεί να οριστεί περαιτέρω για να απαιτεί ένα συγκεκριμένο μήκος ή να καθορίσει εάν επιτρέπεται μια άδειο ή άγνωστη τιμή.