Πώς να ακούσετε Podcasts

Εγγραφείτε σε μια εκπομπή ή ένα κανάλι και απενεργοποιήστε το

Ακριβώς όπως ίσως έχετε έναν αγαπημένο ραδιοφωνικό σταθμό ή μια εκπομπή, τα podcasts είναι ακριβώς όπως τα ραδιοφωνικά προγράμματα στα οποία έχετε εγγραφεί και λάβετε τη συσκευή ακρόασης podcast, όπως ένα smartphone, iPod ή υπολογιστή.

Οι μορφές των podcasts μπορούν να είναι talk show, call-in αθλητικές εκπομπές, audiobooks , ποίηση, μουσική, ειδήσεις, περιηγήσεις στα αξιοθέατα και πολλά άλλα. Τα podcasts διαφέρουν από το ραδιόφωνο, επειδή έχετε μια σειρά από προ-εγγεγραμμένα αρχεία ήχου ή βίντεο από το Internet που αποστέλλονται στη συσκευή σας.

Η λέξη "podcast" είναι ένα portmanteau, ή word mashup, του " iPod " και "broadcast", το οποίο δημιουργήθηκε το 2004.

Εγγραφείτε σε ένα podcast

Ακριβώς όπως μπορείτε να πάρετε μια συνδρομή περιοδικού για περιεχόμενο που σας αρέσει, μπορείτε να εγγραφείτε σε podcasts για περιεχόμενο που θέλετε να ακούσετε ή να παρακολουθήσετε. Με τον ίδιο τρόπο που ένα περιοδικό φτάνει στο γραμματοκιβώτιό σας όταν βγαίνει μια νέα έκδοση, μια εφαρμογή podcatcher ή podcast χρησιμοποιεί λογισμικό podcast για αυτόματη λήψη ή σας ειδοποιεί όταν διατίθεται νέο περιεχόμενο.

Είναι εύχρηστο αφού δεν χρειάζεται να ελέγχετε συνεχώς τον ιστότοπο του podcast για να δείτε αν υπάρχουν νέες εκπομπές, μπορείτε να έχετε πάντα τις πιο φρέσκες εκπομπές που είναι διαθέσιμες στη συσκευή ακρόασης podcast.

Συντονισμός με το iTunes

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξεκινήσετε με podcasts είναι χρησιμοποιώντας το iTunes. Είναι μια δωρεάν και εύκολη λήψη. Αναζητήστε "podcasts" στο μενού. Μόλις υπάρχει, μπορείτε να επιλέξετε podcasts ανά κατηγορία, είδος, κορυφαίες εκπομπές και πάροχο. Μπορείτε να ακούσετε ένα επεισόδιο στο iTunes επί τόπου ή μπορείτε να κατεβάσετε ένα μόνο επεισόδιο. Εάν σας αρέσει αυτό που ακούτε, μπορείτε να εγγραφείτε σε όλα τα μελλοντικά επεισόδια μιας εκπομπής. Το iTunes μπορεί να κάνει λήψη του περιεχομένου, ώστε να είναι έτοιμο για σας να ακούσει και αυτό το περιεχόμενο μπορεί να συγχρονιστεί με τη συσκευή ακρόασης.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iTunes, υπάρχουν πολλές δωρεάν ή ονομαστικές επιλογές αμοιβής για εφαρμογές podcasting για αναζήτηση, λήψη και ακρόαση podcasts, όπως το Spotify, το MediaMonkey και το ραδιόφωνο Stitcher.

Κατάλογοι Podcast

Οι κατάλογοι είναι κατά βάση αναζητητικοί κατάλογοι podcasts κάθε τύπου. Είναι υπέροχοι χώροι για να αναζητήσετε νέα podcast που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Οι πιο δημοφιλείς κατάλογοι που μπορούν να αναζητήσουν περιλαμβάνουν το iTunes, το Stitcher και το iHeart Radio.

Πού είναι αποθηκευμένα τα Podcasts μου;

Τα ληφθέντα podcasts αποθηκεύονται στη συσκευή σας. Εάν εξοικονομήσετε πολλά πίσω επεισόδια των podcasts σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γρήγορα αρκετές συναυλίες του χώρου στο σκληρό δίσκο. Μπορεί να θέλετε να διαγράψετε τα παλιά επεισόδια. Πολλές εφαρμογές podcasting θα σας επιτρέψουν να το κάνετε αυτό μέσα από τις διεπαφές λογισμικού τους.

Streaming Podcasts

Μπορείτε επίσης να μεταδώσετε σε ροή ένα podcast, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να το αναπαράγετε απευθείας από το iTunes ή άλλη εφαρμογή podcasting, χωρίς να το κατεβάσετε. Για παράδειγμα, αυτή είναι μια καλή επιλογή εάν βρίσκεστε σε wifi, ασύρματο δίκτυο με Internet ή στο σπίτι σε σύνδεση στο Internet, επειδή δεν θα φορολογήσει το σχέδιο δεδομένων σας (εάν βρίσκεστε σε ένα smartphone, μακριά από ένα σημείο wifi ή ταξιδεύετε ). Ένα άλλο μειονέκτημα για τη ροή μεγάλων ή πολλών podcasts από ένα smartphone είναι ότι μπορεί να καταναλώνει πολλή ισχύ μπαταρίας εάν δεν είστε συνδεδεμένοι και φορτίζετε την ίδια στιγμή.