Τι σημαίνει BAE και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Τώρα ξέρετε για τι μιλάτε

Έτσι, ίσως έχετε ήδη δει έναν τόνο παράξενων αρκτικόλεξων όπως το YOLO , το BTFO , το GPOY και το CTFU που δημοσιεύονται σε όλα τα κοινωνικά μέσα, στα μηνύματα κειμένου σας και έχουν λειανθεί σε εικόνες μιμ ... αλλά έχετε αγκαλιάσει ακόμα το "BAE";

Το BAE σημαίνει:

Πριν από οποιονδήποτε άλλον.

Εντάξει, τι σημαίνει αυτό πραγματικά; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Γιατί οι άνθρωποι λένε BAE

Το BAE είναι ένα αρκτικόλεξο που συνήθως χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε ένα φίλο ή μια φίλη, έναν εραστή, μια συντριβή ή όποιον θεωρείται ως το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή κάποιου άλλου ατόμου. Η τάση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους έφηβους και τους νέους ενήλικες - πολλοί από τους οποίους πληκτρολογούν την κατώτερη έκδοση του bae ως λέξη ίδια ως εναλλακτική λύση στο babe ή boo στα κοινωνικά μέσα .

Πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν BAE Online (και εκτός σύνδεσης)

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν bae τείνουν να αντικαταστήσουν το όνομα κάποιου άλλου με αυτό, ενώ μερικές φορές (αλλά όχι πάντα) παραλείποντας τη λέξη "my" όταν αναφερθούν στο σημαντικό τους άλλο. Για παράδειγμα, αντί να δημοσιεύσετε μια ενημερωμένη έκδοση σχετικά με την κατάσταση, η οποία αναφέρει: "Κουνώντας έξω με τον Sam" ή "Hanging out with my boyfriend", θα λέγατε: "Hanging out with bae".

Η απόσπαση του στο διαδίκτυο ή η αποστολή του σε μηνύματα κειμένου είναι ένα πράγμα, αλλά το λέμε δυνατά είναι κάτι άλλο. Και ναι, έχει ήδη κάνει το δρόμο της στην καθημερινή γλώσσα ήδη, κάπως όπως μερικοί άνθρωποι λένε lawl (lol - γέλιο έξω δυνατά) ή bee-arr-bee (brb - είναι πίσω) όταν έχουν πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία. Μπορεί να ακούσετε bae προφέρεται δυνατά με τον ίδιο τρόπο που θα λέγατε τον κόλπο λέξη.

Είναι περίεργο, αλλά συμβαίνει. Πολλά από αυτά τα ηλεκτρονικά αρκτικόλεξα και συντομογραφίες είναι επίσημα μέρος της αγγλικής γλώσσας και μπορούν να βρεθούν στα λεξικά της Οξφόρδης.

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του BAE

"Περιμένοντας να έρθει ο αρχηγός για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο τελευταίο επεισόδιο του OINTB!"

"Εγώ και ο μπαμπέ μόλις έβαλα την ημερομηνία του γάμου μας!

"Απλά είχε την καλύτερη ημερομηνία απόψε με το bae μου!"

Πώς ξεκίνησαν όλα με την BAE

Σύμφωνα με το Know Your Meme, ο όρος bae μπορεί να ανιχνευθεί ήδη από το 2003 από τον πρώτο ορισμό που υπέβαλε ο χρήστης στο Urban Dictionary. Η ακριβής καταγωγή του είναι άγνωστη, αλλά δεν ήταν μέχρι το 2011, όταν κάποιος χρήστης tweeted ότι ο όρος ήταν ένα αρκτικόλεξο που ήταν "πριν από οποιονδήποτε άλλο".

Γιατί η BAE είναι τόσο δημοφιλής τώρα

Αν το bae έχει περάσει εδώ και χρόνια, γιατί είδαμε μια τόσο μεγάλη έκρηξη στη χρήση του σε όλα τα κοινωνικά μέσα και τα μηνύματα κειμένου όλο το 2014 και πέρα; Σε αντίθεση με άλλα μιμίδια που ουσιαστικά πάσχουν από ιό ολονύκτια, το bae χρειάστηκε χρόνια για να αναπτυχθεί ως τάση πριν τελικά ανέβηκε στην ουρά. Λοιπόν, γιατί τώρα;

Δεν είναι απολύτως σαφές, αλλά η αργή συσσώρευση σε περιέργεια και σύγχυση σχετικά με το νόημα και την προφορά του όρου που συζητήθηκαν μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία πραγματικά απογειώθηκαν καθ 'όλη τη διάρκεια του 2013 και του πρώτου εξαμήνου του 2014, φάνηκαν να έχουν προκαλέσει αρκετή εξάπλωση φτάσετε σε όλες τις γωνιές του κοινωνικού ιστού. Μερικές φορές αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να μετατρέψετε κάτι σε μια μεγάλη διαπραγμάτευση σε απευθείας σύνδεση.

Το γεγονός ότι ο ιστός είναι πιο κοινωνικός και κινητός από ποτέ έχει επίσης πολλά να κάνει με το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται το φαινόμενο του bae . Έχουν συζητηθεί σε βίντεο από δημοφιλείς δημιουργούς του YouTube, έχουν ενσωματωθεί σε φωτογραφίες από meme , έχουν καταγραφεί σε στιγμιότυπα μηνυμάτων κειμένου και έχουν πληκτρολογηθεί σε tweets, Facebook statuses, Tumblr posts και άλλα.

BAE στα κύρια μέσα ενημέρωσης

Τον Ιούλιο του 2014, ο δημοφιλής τραγουδοποιός Pharrell Williams κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που ονομάζεται Come Get It Bae . Παρόμοια με το πώς το τραγούδι του Drake Το Motto γύρισε το αρκτικόλεξο YOLO (You Only Live Once) σε ένα νέο μοντέρνο όρο που οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν παντού online, το Pharrell's Come Get It Bae σίγουρα φαινόταν να προωθεί την δημοτικότητα του bae μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Όπως και τα περισσότερα μίγματα και τάσεις που γίνονται ιογενείς, η τάση bae συνέβη πολύ γρήγορα αφού δημιουργήθηκε ήσυχα για χρόνια πριν αποκτήσουν αρκετή έλξη κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για να αρχίσουν να φτάνουν στις μάζες. Και φυσικά, κάθε φορά που μια επιρροή διασημότητα έχει να κάνει με την εξάπλωση μιας πιθανής νέας τάσης, η βιωσιμότητα μπορεί να απογειωθεί με εκθετικό ρυθμό. Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος που πηγαίνει μερικές φορές.