Τι σημαίνει Αν κάποιος λέει TTFN;

Αυτό το online αρκτικόλεξο έχει τις ρίζες του σε ένα δημοφιλές χαρακτήρα της Disney

Το TTFN είναι ένα ηλεκτρονικό αρκτικόλεξο που είναι απλά πολύ δύσκολο να μαντέψει αυτό που αντιπροσωπεύει με την πρώτη ματιά. Παρ 'όλα αυτά, το νόημά του και ο τρόπος που χρησιμοποιείται είναι πολύ απλός όταν το ξέρετε.

Το TTFN σημαίνει:

Ta-Ta Για Τώρα.

Το TTFM δεν είναι ακριβώς η πιο δημοφιλής φράση που χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή, αλλά μπορεί να είναι ένα ωραίο ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται για να ανακινεί τα πράγματα σε οποιαδήποτε online ή κειμένου συνομιλία.

Πώς χρησιμοποιείται το TTFN

Ίσως να γνωρίζετε ήδη ότι το ta-ta είναι ένας δημοφιλής βρετανικός όρος που συνήθως χρησιμοποιείται για να πει αντίο. Η προσθήκη "για τώρα" στο τέλος της υποδηλώνει ότι το αντίο δεν είναι μόνιμο και ότι θα μιλάτε ή θα δείτε ξανά πολύ σύντομα.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν το TTFN αντί για "αντίο" ή "αντίο" σε απευθείας σύνδεση ή σε μηνύματα κειμένου ως τρόπο να καταστεί σαφές ότι η συνομιλία έχει λήξει. Πιθανότατα θα το δείτε πιο συχνά όταν συνομιλείτε σε πραγματικό χρόνο με ένα ή περισσότερα άτομα σε αντίθεση με το να το βλέπετε σε τμήματα σχολίων ή κοινωνικών δικτύων αφού το TTFN είναι ένας χρήσιμος όρος που θα χρησιμοποιηθεί για να αφήσει σε όλους τους συμμετέχοντες στη συζήτηση να γνωρίζουν ότι ένας συμμετέχων έχει φύγει.

Το TTFN μπορεί να ειπωθεί στη θέση του "αντίο" επειδή ακούγεται θερμότερο και φιλικότερο. Χρησιμοποιείται συνήθως σε περιστασιακές συνομιλίες μεταξύ φίλων, συγγενών ή άλλων μη επαγγελματικών συνδέσεων.

Η προέλευση του TTFN

Οι άνθρωποι που μεγάλωσαν βλέποντας τον Winnie the Pooh της Disney πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με αυτό το ακρωνύμιο. Ο χαρακτήρας του Tigger ήταν γνωστός για να πει TTFN (που ακολουθείται από την πραγματική λέει τι ήταν για-ta-ta για τώρα) όποτε έφυγε από τη σκηνή.

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του TTFN

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: "Εντάξει, θα σε δω αύριο."

Φίλος # 2: "ttfn!"

Στο πρώτο σενάριο παραπάνω, ο Φίλος # 1 στέλνει ένα μήνυμα / σχόλιο που υποδηλώνει ότι η συνομιλία έχει τελειώσει και έπειτα ο Φίλος # 2 επιβεβαιώνει ότι είναι τελικά τελειωμένος επιλέγοντας να λέει TTFN αντί "αντίο". Είναι απλό, φιλικό και υπονοεί ότι και οι δύο φίλοι θα είναι ξανά σε επαφή σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: "Αληθινά ανυπομονούμε να έρθουμε το ταξίδι!"

Φίλος # 2: "Ίδια! Θα πάει πακέτο, ttfn !!"

Στο δεύτερο σενάριο παραπάνω, αντί να χρησιμοποιήσουμε το TTFN για να επιβεβαιώσουμε ότι η συνομιλία έχει τελειώσει αφού κάποιος άλλος έχει ήδη επιλέξει να τον τερματίσει, ο Friend # 2 αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το ακρωνύμιο ως γρήγορη εγγραφή. Ο φίλος # 2 μπορεί να απαντήσει με τη δική του αντίθεση, αλλά ο Φίλος # 1 πιθανότατα δεν θα απαντούσε επειδή θα είχε αφήσει τη συζήτηση ήδη.

Ανάγνωση & # 34; Αντίο & # 34; εναντίον λέγοντας TTFN

Το TTFN μπορεί να φανεί σαν ένας αβλαβής τρόπος για να πει αντίο, αλλά δεν είναι κατ 'ανάγκη κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης του TTFN και πότε θα πρέπει ίσως να επιμείνετε να λέτε "αντίο".

Πείτε "αντίο" (ή άλλο κατάλληλο όρο για να σημειώσετε το τέλος μιας συνομιλίας) όταν:

Πείτε το TTFN όταν: