Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός DVD Recorder εναντίον VCR vs. DVR;

Οι τεχνολογικές εξελίξεις επηρέασαν την αγορά αυτή

Όλες οι συσκευές εγγραφής βίντεο καθιστούν δυνατή την καθυστέρηση της παρακολούθησης της τηλεόρασης αργότερα, αλλά έχουν διαφορές. Η μέθοδος που επιλέγετε επηρεάζει την ποιότητα του βίντεο, την χωρητικότητα αποθήκευσης και το χρονικό διάστημα που μπορείτε να αποθηκεύσετε τις εκπομπές που καταγράφετε. Αν βρίσκεστε στην αγορά μιας συσκευής εγγραφής, θα πρέπει να γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ των επιλογών.

VCR

Είτε έχετε ή όχι ένα videocassette recorder ( VCR ) τώρα, κατά πάσα πιθανότητα είχατε κάποια σε κάποιο σημείο στο παρελθόν. Η μορφή VCR ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, και για χρόνια ήταν ο μόνος τρόπος για να καταγραφούν τηλεοπτικές εκπομπές. Ωστόσο, το βίντεο έχει εγγραφεί αναλογική τηλεόραση. Η εισαγωγή και η επακόλουθη μετατροπή στις ψηφιακές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σηματοδότησαν το τέλος αυτής της σεβαστής μορφής. Το τελευταίο VCR κατασκευάστηκε το 2016.

Αν έχετε χρόνια συλλογών βιντεοκασέτας, ενδέχεται να έχετε ακόμα ένα βίντεο στο σπίτι σας. Εάν το παλιό σας βίντεο πεθάνει, ίσως μπορέσετε να εντοπίσετε μια αντικατάσταση online. Η επιλογή της αντιγραφής όλων αυτών των αναλογικών βιντεοκασετών σε DVR θα είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Ακόμα και μετά από εσάς, η ποιότητα εικόνας θα ήταν αναλογική.

Παρόλο που τα βίντεο ήταν εύχρηστα και οι κασέτες ήταν επαναχρησιμοποιήσιμες, αυτή η μορφή είναι στο τέλος της ζωής της.

DVD Recorder

Καθώς ο ψηφιακός προγραμματισμός ανέλαβε τις εκπομπές, πολλοί άνθρωποι γύρισαν σε DVD recorders για να αντικαταστήσουν τα VCR τους. Τα DVD είναι σχεδόν άφθαρτα και σχετικά φθηνά. Ορισμένες από αυτές είναι επανεγγράψιμες και η ποιότητα DVD είναι κορυφαία. Τα DVD εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για πωλήσεις μουσικής και ταινιών. Οι ιδιοκτήτες βίντεο βρήκαν ότι ήταν σχετικά εύκολο να συνδέσουν τα VCR τους σε ένα DVR για μόνιμη αποθήκευση των παλαιότερων αναλογικών εγγραφών τους.

Εάν υπάρχει δυσμενή διάκριση στη χρήση DVD, είναι η χωρητικότητα των δίσκων. Τα μονόπλευρα DVD έχουν χωρητικότητα αποθήκευσης 4,7 GB και DVD διπλής όψης αποθηκεύουν 8,5 GB.

DVR

Ένας αποκωδικοποιητής που περιέχει ένα ψηφιακό βίντεο εγγραφής (DVR) κάνει περισσότερο από την εγγραφή της τηλεόρασης για εσάς. Όταν το τηλέφωνο κουδουνίζει, μπορείτε να κάνετε παύση της ζωντανής τηλεόρασης και να το καλύψετε μερικά λεπτά αργότερα. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε τις ηχογραφήσεις των τηλεοπτικών εκπομπών πολύ νωρίτερα και οι εκπομπές να καταγράφουν εάν είστε σπίτι ή όχι. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κανένα μέσο για τη διαδικασία εγγραφής.

Όλη αυτή η εγγραφή συνεχίζεται εντός της αυτόνομης μονάδας - δεν απαιτούνται εξωτερικά μέσα - αλλά η αποθήκευση δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι μόνιμη. Μπορείτε να εγγράψετε ένα κανάλι ενώ παρακολουθείτε άλλο εάν έχετε καλωδιακή ή δορυφορική υπηρεσία και μπορείτε να κάνετε εγγραφή σε HD, αλλά μπορείτε να κρατήσετε μόνο τον αριθμό των εμφανίσεων που μπορεί να φιλοξενήσει ο σκληρός δίσκος του αποκωδικοποιητή σας. Ανάλογα με τον παροχέα καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης, μπορεί να χρεωθείτε μηνιαία ενοικίαση για την υπηρεσία DVR.

Η καλύτερη επιλογή

Αν δεχτείτε το γεγονός ότι τα VCR είναι ξεπερασμένα στην ψηφιακή μας εποχή, τότε θα πρέπει να αποφασίσετε μόνο εάν θέλετε τη μακροπρόθεσμη δυνατότητα αποθήκευσης ενός DVD recorder ή των κουδουνιών και των σφυρίχτρων που συνοδεύουν DVRs set-top.