Πριν αγοράσετε ένα υπογούφερ

Τα υπογούφερ είναι ζωτικής σημασίας για την εμπειρία του home theater. Όταν πηγαίνετε στην κινηματογραφική αίθουσα, θαυμάζετε όχι μόνο τις εικόνες που προβάλλονται στην οθόνη, αλλά οι ήχοι που εκπέμπουν γύρω σας. Αυτό που πραγματικά σας αρπάζει είναι ο ήχος που αισθάνεστε πραγματικά. το βαθύ μπάσο που σας κουνάει και σας φέρνει ακριβώς στο έντερο.

Ένας εξειδικευμένος ομιλητής, γνωστός ως subwoofer, είναι υπεύθυνος για αυτήν την εμπειρία. Το υπογούφερ είναι σχεδιασμένο μόνο για να αναπαράγει τη χαμηλότερη ακουστική συχνότητα.

Παθητικά υπογούφερ

Τα παθητικά υπογούφερ τροφοδοτούνται από εξωτερικό ενισχυτή, όπως και τα άλλα ηχεία του συστήματός σας. Η σημαντικότερη πτυχή εδώ είναι ότι επειδή τα ακραία μπάσα χρειάζονται περισσότερη ισχύ για την αναπαραγωγή ήχων χαμηλής συχνότητας, ο ενισχυτής ή ο δέκτης σας πρέπει να είναι σε θέση να παράγει αρκετή ισχύ για να διατηρεί τα μπάσα αποτελέσματα στο subwoofer χωρίς να αποστραγγίζει τον ενισχυτή. Πόση ισχύς εξαρτάται από τις απαιτήσεις του ομιλητή και το μέγεθος του δωματίου (και πόσο μπάσο μπορείτε να το στομάχι!).

Υπογούφερ

Για την επίλυση του προβλήματος της ανεπάρκειας ισχύος ή άλλων χαρακτηριστικών που ενδέχεται να λείπουν σε ένα δέκτη ή ενισχυτή, τα τροφοδοτούμενα υπογούφερ είναι αυτοτελείς μονάδες ηχείων / ενισχυτών, στις οποίες τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή και του υπογούφερ είναι τα βέλτιστα προσαρμοσμένα.

Ως πλευρικό όφελος, όλες οι ανάγκες σε υπογούφερ που τροφοδοτούνται είναι μια έξοδος γραμμής από ένα δέκτη. Αυτή η διάταξη καταναλώνει μεγάλο φορτίο ενέργειας από τον ενισχυτή / δέκτη και επιτρέπει στον ενισχυτή / δέκτη να τροφοδοτεί με ευκολία το mid-range και τα tweeters.

Υπογούφερ εμπρός-πυροδότησης και χαμηλής πυρκαγιάς

Τα υπογούφερ εμπρός εκτόξευσης χρησιμοποιούν ένα ηχείο τοποθετημένο έτσι ώστε να ακτινοβολεί τον ήχο από την πλευρά ή το μπροστινό μέρος του περιβλήματος υπογούφερ.

Τα subwoofer χαμηλής πυροδότησης χρησιμοποιούν ένα ηχείο που είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να ακτινοβολεί προς τα κάτω, προς το πάτωμα.

Θύρες και παθητικά καλοριφέρ

Ορισμένα περιβλήματα υπογούφερ χρησιμοποιούν επίσης μια πρόσθετη θύρα, η οποία ωθεί περισσότερο αέρα, αυξάνοντας την απόκριση των μπάσων με πιο αποτελεσματικό τρόπο από τα σφραγισμένα περιβλήματα.

Ένας άλλος τύπος περιβλήματος χρησιμοποιεί ένα παθητικό ψυγείο εκτός από το ηχείο, αντί για μια θύρα, για να αυξήσει την απόδοση και την ακρίβεια. Τα παθητικά ακτινοβολία μπορούν είτε να είναι ηχεία με το πηνίο φωνής είτε να έχουν ένα επίπεδο διάφραγμα. Αντί να δονείται απευθείας από το ηλεκτρικά μεταδιδόμενο ηχητικό σήμα, ένα παθητικό καλοριφέρ αντιδρά στον αέρα που ωθείται από τον ενεργό οδηγό υπογούφερ. Καθώς το παθητικό καλοριφέρ συμπληρώνει τη δράση του ενεργού οδηγού, βοηθάει στην αύξηση της απόκρισης χαμηλής συχνότητας του υπογούφερ.

Crossovers

Το crossover είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που μεταφέρει όλες τις συχνότητες κάτω από ένα συγκεκριμένο σημείο στο subwoofer. όλες οι συχνότητες πάνω από αυτό το σημείο αναπαράγουν τα κύρια, κεντρικά και surround ηχεία. Συνήθως, ένα καλό υπογούφερ έχει συχνότητα "crossover" περίπου 100hz.

Χάρη στην ανάγκη για αυτά τα μεγάλα συστήματα ηχείων 3 δρόμων με μεγάφωνα 12 "ή 15". Τα μικρότερα δορυφορικά ηχεία, βελτιστοποιημένα για μεσαίες και υψηλές συχνότητες, καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο και είναι πλέον κοινά σε πολλά συστήματα οικιακού κινηματογράφου .

Το Deep Bass είναι μη κατευθυντικό

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι συχνότητες βαθύβας που αναπαράγονται από τα υπογούφερ είναι μη κατευθυντικές (ως συχνότητες που βρίσκονται κάτω ή κάτω από το κατώφλι της ακοής). Είναι πολύ δύσκολο για τα αυτιά μας να εντοπίσουμε πραγματικά την κατεύθυνση στην οποία έρχεται ο ήχος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε μόνο να αισθανόμαστε ότι ένας σεισμός φαίνεται να είναι γύρω μας, αντί να προέρχεται από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Τοποθέτηση υπογούφερ

Ως αποτέλεσμα του μη κατευθυντικού ήχου που αναπαράγεται από το υπογούφερ, μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο δωμάτιο. Ωστόσο, τα βέλτιστα αποτελέσματα εξαρτώνται από το μέγεθος του δωματίου, τον τύπο δαπέδου, την επίπλωση και την κατασκευή τοίχων. Συνήθως, η καλύτερη τοποθέτηση για ένα υπογούφερ είναι στο μπροστινό μέρος του δωματίου, ακριβώς στα αριστερά ή στα δεξιά των κεντρικών ηχείων ή στην μπροστινή γωνία του δωματίου.

Επίσης, πολλοί δέκτες οικιακού κινηματογράφου παρέχουν δύο έξοδοι subwoofer - το οποίο παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία αν διαπιστώσετε ότι ένα υπογούφερ δεν παρέχει τα αποτελέσματα που ψάχνετε ή έχετε ένα μεγάλο δωμάτιο.

Ενσύρματο ή ασύρματο

Ένας αυξανόμενος αριθμός τροφοδοτημένων υπογούφερ προσφέρει ασύρματη συνδεσιμότητα. Αυτό έχει πολύ νόημα, καθώς οι τροφοδοτούμενοι υποβρύχιοι έχουν τους δικούς τους ενσωματωμένους ενισχυτές και εξαλείφει την ανάγκη για ένα μακρύ καλώδιο σύνδεσης μεταξύ του υπογούφερ και του δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Ένα υπογούφερ με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης έρχεται συνήθως με κιτ πομπού που μπορεί να συνδεθεί στις έξοδοι subwoofer οποιουδήποτε δέκτη οικιακού κινηματογράφου.

Ο πομπός που συνδέεται με τον δέκτη οικιακού κινηματογράφου μεταδίδει τα ηχητικά σήματα χαμηλής συχνότητας στο ασύρματο υπογούφερ και έπειτα ο ενσωματωμένος δέκτης στο υπογούφερ επιτρέπει τον ενσωματωμένο ενισχυτή στο υπογούφερ για να τροφοδοτήσει τον οδηγό ηχείου για να παράγει τον απαιτούμενο ήχο χαμηλής συχνότητας.

Η κατώτατη γραμμή

Παρά τις τεχνικές προδιαγραφές και τους παράγοντες σχεδιασμού των υπογούφερ, ο τύπος υπογούφερ που επιλέγετε για το σύστημά σας εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του δωματίου και τις δικές σας προτιμήσεις. Όταν μεταβείτε σε έναν έμπορο, πάρτε ένα αγαπημένο DVD ή / και CD που έχει πολλές πληροφορίες για τα μπάσα και ακούστε πώς ακούγεται το μπάσο μέσα από διάφορα υπογούφερ.