Τι είναι ένας ψηφιακός εγγραφέας βίντεο διπλού δέκτη;

Το αρχικό DVR του Watch-and-Record-at-the-Time

Ταυτόχρονα, οι ψηφιακοί μαγνητοσκόπτες διπλού δέκτη ήταν στην αιχμή της τεχνολογίας DVR. Η κατοχή ενός DVR διπλού δέκτη σήμαινε ότι θα μπορούσατε να καταγράφετε δύο εκπομπές ταυτόχρονα, να καταγράφετε μια εκπομπή και να παρακολουθήσετε την εκπομπή ενώ εγγραφείτε ή να καταγράφετε δύο εκπομπές ενώ ταυτόχρονα παρακολουθείτε μια προ-ηχογραφημένη εκπομπή.

Παρόλο που ένα DVR διπλού δέκτη μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες προβολής σας, υπάρχουν DVR που μπορούν να καταγράψουν τέσσερα, έξι και ακόμη και 16 κανάλια ταυτόχρονα, ανάλογα με το εμπορικό σήμα που επιλέγετε. Έρχονται με μεγαλύτερους σκληρούς δίσκους από τους DVR διπλού δέκτη για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ικανότητα εγγραφής.

Η ανύψωση των εγγραφών βίντεο διπλού δέκτη

Οι περισσότεροι άνθρωποι εισήχθησαν στις δυνατότητες DVR διπλού δέκτη στους αποκωδικοποιητές καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης. Οι παροχείς καλωδιακής τηλεόρασης, οι παροχείς δορυφορικής τηλεόρασης και οι ιδιωτικοί κατασκευαστές, όπως το TiVo, προσέφεραν ταυτόχρονα ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο διπλού δέκτη. Εάν είχατε DVR ή set-top box για αρκετά χρόνια, μπορεί να εξακολουθεί να είναι DVR διπλού δέκτη. Τα DVR έκαναν παύση, επανάληψη αναπαραγωγής και γρήγορη προώθηση κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης δυνατής και δημοφιλούς.

Οι DVR διπλού δέκτη επέτρεψαν επίσης στους χρήστες να αλλάζουν μεταξύ των δεκτών για να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές τηλεοπτικές εκπομπές. Τα τρέχοντα μοντέλα DVR υποστηρίζουν όλες τις λειτουργίες DVR διπλού δέκτη μαζί με άλλες βελτιώσεις.

Η σημασία της χωρητικότητας και άλλα χαρακτηριστικά

Αν σκοπεύετε να καταγράψετε εκπομπές, να τα παρακολουθήσετε και να τα διαγράψετε, η ποσότητα μνήμης ή το μέγεθος του σκληρού δίσκου σε ένα DVR δεν έχει μεγάλη σημασία. Αν σκοπεύετε να κρατήσετε πολλές εγγραφές, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο σκληρό δίσκο, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να συνδεθείτε στο DVR ή τη δυνατότητα εγγραφής των αποθηκευμένων εγγραφών σε DVD.

Πολλά σύγχρονα DVR διαθέτουν σκληρούς δίσκους με χωρητικότητα από 1TB έως 3TB - αρκετά για να καταγράφουν εκατοντάδες ώρες βίντεο. Πολλοί έρχονται με άλλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα αρχικά DVR.

Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμο περιεχόμενο 4K, εμφανίζονται νέα μοντέλα DVR που υποστηρίζουν βίντεο 4K. Μερικά παραδείγματα DVR με περισσότερα κανάλια εγγραφής και μεγάλα όρια μνήμης είναι τα Dish Hopper 3, TiVo Roamio Pro και TiVo Bolt.

Μπορούν τα DVRs να αντικαταστήσουν τα κιβώτια καλωδίων;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα DVR μπορεί να αντικαταστήσει ένα κιβώτιο καλωδίων, επιτρέποντάς σας να παρακολουθήσετε εκπομπές χωρίς καλωδιακή ή δορυφορική συνδρομή. Απαιτούν όμως μια κάρτα καλωδίου από έναν παροχέα καλωδίων, για πρόσβαση σε ψηφιακά κανάλια. Οι πάροχοι υπηρεσιών ενδέχεται να μην είναι προετοιμασμένοι για τη διαθεσιμότητα της κάρτας καλωδίου, επειδή οι συνδρομές υπηρεσίας αποτελούν τη βασική ροή εσόδων τους. Ωστόσο, από το νόμο, πρέπει να προσφέρουν μια επιλογή καλωδιακής κάρτας.

Πολλά σύγχρονα DVR υποστηρίζουν επίσης εφαρμογές συνεχούς ροής όπως το Netflix και το Amazon Video και μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ασύρματα ψηφιακά σήματα.