Πώς να αντιγράψετε και να κάνετε επικόλληση χωρίς ποντίκι

Σταματήστε το δεξί κλικ και χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιό σας

Ορισμένα παράθυρα που ανοίγετε στον υπολογιστή σας ενδέχεται να μην υποστηρίζουν το δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι όταν προσπαθείτε να κάνετε δεξί κλικ, όχι μόνο δεν υπάρχει κάποιο μενού που εμφανίζεται αλλά έχετε αναρωτηθεί αν μπορείτε να αντιγράψετε ή να επικολλήσετε το κείμενο ή την εικόνα.

Ευτυχώς, τα περισσότερα προγράμματα υποστηρίζουν συντομεύσεις πληκτρολογίου για αντιγραφή και επικόλληση έτσι ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε αυτές τις ενέργειες χωρίς να χρειάζεστε ένα μενού στην οθόνη. Το μεγάλο πράγμα είναι ότι σχεδόν όλα τα προγράμματα έρχονται με αυτές τις ενσωματωμένες συντομεύσεις, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εκμάθηση οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτές.

Επιπλέον, υπάρχει μια άλλη συντόμευση που δεν μπορεί απλά να αντιγράψει και να επικολλήσει, αλλά ακόμη και να διαγράψει το αρχικό περιεχόμενο όλα σε μια συντόμευση.

Τρόπος αντιγραφής και επικόλλησης με το πλήκτρο Ctrl / Command

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα εάν χρειάζεστε λίγο περισσότερη βοήθεια:

  1. Επισημάνετε ό, τι σκοπεύετε να αντιγράψετε.
    1. Εάν το πρόγραμμα δεν σας αφήνει να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας, προσπαθήστε να πιέσετε το Ctrl + A στο πληκτρολόγιό σας για να επιλέξετε όλο το κείμενο ή την εντολή + A αν χρησιμοποιείτε Mac.
  2. Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κρατήστε το πατημένο. Κάνοντας αυτό, πατήστε το γράμμα C μία φορά και στη συνέχεια αφήστε το πλήκτρο Ctrl. Μόλις αντιγράψατε τα περιεχόμενα στο πρόχειρο.
  3. Για να επικολλήσετε, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl ή Command ξανά, αλλά αυτή τη φορά πατήστε το γράμμα V μία φορά. Ctrl + V και Command + V είναι πώς μπορείτε να επικολλήσετε χωρίς ποντίκι.

Συμβουλές

Τα παραπάνω βήματα είναι χρήσιμα αν θέλετε να διατηρήσετε το αρχικό περιεχόμενο και να δημιουργήσετε αντίγραφο μόνο αλλού. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αντιγράψετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν ιστότοπο και να την επικολλήσετε στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Υπάρχει μια εντελώς διαφορετική συντόμευση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιγράψετε και να επικολλήσετε και μετά να διαγράψετε αυτόματα το αρχικό περιεχόμενο, που ονομάζεται κοπή . Αυτό είναι χρήσιμο σε μια περίσταση, όπως όταν αλλάζετε τις παραγράφους σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θέλετε να καταργήσετε το κείμενο για να το τοποθετήσετε αλλού.

Για να κόψετε κάτι είναι τόσο απλή όσο η συντόμευση Ctrl + X στα Windows ή η εντολή Command + X στο macOS. Τη στιγμή που πατάτε το Ctrl / Command + X, οι πληροφορίες εξαφανίζονται και αποθηκεύονται στο πρόχειρο. Για να επικολλήσετε τα περιεχόμενα, απλώς χρησιμοποιήστε το πλήκτρο επικόλλησης επικόλλησης που αναφέρεται παραπάνω (το πλήκτρο Ctrl ή Command και το γράμμα V).

Ορισμένα προγράμματα σάς επιτρέπουν να κάνετε λίγο περισσότερο με αντιγραφή / επικόλληση συνδυάζοντας τη συντόμευση Ctrl πληκτρολογίου, αλλά θα χρειαστείτε και το ποντίκι σας. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome στο Windows, μπορείτε να κρατήσετε το πλήκτρο Ctrl ενώ κάνετε δεξί κλικ με το ποντίκι για να επιλέξετε Επικόλληση ως απλό κείμενο , το οποίο θα επικολλήσει τα περιεχόμενα του προχείρου χωρίς καμία μορφοποίηση.