8K τηλεοράσεις έρχονται - ιδιοφυΐα ή τρέλα;

Μόλις σκεφτήκατε ότι ήταν ασφαλές να αγοράσετε τηλεόραση 4K

Ενώ πολλές άλλες τηλεοπτικές λειτουργίες έχουν έρθει και έχουν περάσει τα χρόνια, αυτό που φαίνεται να αντηχεί πιο σταθερά με τους καταναλωτές είναι το ψήφισμα.

Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας εξερράγησαν στη σκηνή όταν εισήχθησαν σε έναν κόσμο βαρεθεί με τις παλιές τους τηλεοράσεις κανονικής ευκρίνειας και τώρα οι 4Κ τηλεοράσεις (οι οποίες παράγουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση από τις τηλεοράσεις HD) έχουν παρόμοια ταχεία επίδραση στην αγορά.

Δεν είναι απολύτως σαφές για μένα γιατί η επίλυση, πάνω από όλα, πρέπει πάντα να φαντάζει να καταγράφει τη φαντασία του αγοραστικού κοινού. υπάρχουν και άλλες πτυχές της ποιότητας της τηλεοπτικής εικόνας που μπορεί να έχουν τουλάχιστον τον ίδιο αντίκτυπο με τον αριθμό των εικονοστοιχείων που χρησιμοποιούνται. Αλλά τα κρύα, σκληρά στοιχεία πώλησης μιλούν από μόνα τους.

Η επόμενη γενιά της απόφασης

Με αυτό το σκεπτικό, υποθέτω ότι θα ήταν πάντα αναπόφευκτο τα τεράστια τμήματα Ε & Α που απασχολούν όλες τις μεγάλες μάρκες τηλεόρασης να αρχίσουν να εξερευνούν την ανάπτυξη τηλεοράσεων με ακόμη πιο pixel στις οθόνες τους από ότι οι 3840x2160 των 4K. Αυτό που πραγματικά δεν περιμέναμε, ήταν να βρούμε ήδη νέες τηλεοράσεις "8Κ". Ωστόσο, πηγές μου λένε ότι αυτό είναι ακριβώς που πρόκειται να συμβεί πριν το 2016.

Δεν είμαι ελεύθερος ακόμα να αποκαλύψω με ακρίβεια ποια σήματα σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις 8Κ τηλεοράσεις φέτος, αλλά είναι σίγουροι ότι περιλαμβάνουν μερικά νοικοκυριά.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι 8K τηλεοράσεις ντεμπούτων τους προορίζονται τώρα στην υπερσύγχρονη αγορά ULTRA. Αλλά το γεγονός παραμένει ότι θα είναι διαθέσιμο για αγορά πριν από το τέλος του 2016. Παρόλο που δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι πρέπει να είναι ...

8K μπορεί σίγουρα να λειτουργήσει - σε πολύ μεγάλες οθόνες

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι οθόνες 8Κ μπορούν να αποδώσουν απίστευτες εικόνες. Είμαι αρκετά τυχερός για να δω μερικά από αυτά τώρα από έναν αριθμό κατασκευαστών - κυρίως LG, Samsung, και Sharp. Και σε κάθε περίπτωση η ποιότητα της εικόνας ήταν τόσο καλή που σχεδόν δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή - κυρίως επειδή ακόμη και στα τεράστια οθόνες, οι 8K demos χρησιμοποιούν πάντα (μιλούμε 80 ίντσες και περισσότερο εδώ) με περισσότερα από 33 εκατομμύρια pixels να παίζουμε με μέσα απλά δεν μπορείτε να δείτε κανένα ίχνος δομής ορατών εικονοστοιχείων. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι αισθάνεστε σαν να κοιτάτε μέσα από ένα γιγαντιαίο παράθυρο στον κόσμο που οι αμφιβληστροειδοί σας αντιλαμβάνονται απλά ως πραγματικοί.

Γιατί λοιπόν δεν είμαι πεπεισμένος για την ανάγκη για τηλεοράσεις 8Κ τώρα; Πρώτον, πραγματικά χρειάζεστε μια τεράστια οθόνη για να απολαύσετε πραγματικά τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το 8Κ. Η σημερινή ανάλυση 4K είναι αρκετή για κάθε οθόνη έως και 65 ίντσες, ίσως ακόμη και 75 ίντσες (όπως αποδείχθηκε από το Sony 75X940C που εξετάζεται εδώ).

Δεύτερον, το εγγενές περιεχόμενο 8K θα είναι σχεδόν αδύνατο να παραδοθεί. Ακόμα και η απόκτηση 4Κ στα σαλόνια μας συνεχίζει να προκαλεί τεράστιους πονοκεφάλους στις βιομηχανίες AV και των τηλεπικοινωνιών τρία χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων τηλεοράσεων 4K λόγω των τεράστιων όγκων δεδομένων που σχετίζονται με αρχεία / ρεύματα βίντεο 4K (ένας οδηγός εύρεσης περιεχομένου 4K βρίσκεται εδώ ). Έτσι, μπορείτε να φανταστείτε την κατάρρευση της εκπομπής, της ροής και ακόμη και των βιομηχανιών βίντεο που βασίζονται σε δίσκους θα έρθουν σε όταν αντιμετωπίζουν τα πραγματικά μνημειώδη ποσά των δεδομένων που σχετίζονται με 8K.

8K Ολυμπιακοί Αγώνες

Πρέπει να πούμε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιαπωνίας εργάζεται για την έγκαιρη μετάδοση της εκπομπής 8Κ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε ένα παρόμοιο πείραμα να συμβαίνει οπουδήποτε αλλού σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, όλοι οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να κάνουν με μια τηλεόραση 8K για το προσεχές μέλλον είναι watch upscaled 4K και ακόμη και HD περιεχόμενο σε αυτό. Και δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε ότι ο υπολογισμός όλων των πρόσθετων pixel που είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση του HD και ακόμα και του 4K σε 8K θα αποτελέσει μια πραγματικά σημαντική πρόκληση ακόμα και για τους πιο ισχυρούς κινητήρες αναβάθμισης βίντεο.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο θέμα με την ιδέα της εκτόξευσης τηλεοράσεων 8Κ είναι ότι είναι βέβαιο ότι μπορούν μόνο να βλάψουν την αγορά 4K TV που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Μετά από όλα, τίποτα δεν βάζει τους ανθρώπους από την αγορά μιας νέας τεχνολογίας περισσότερο από το να ανακαλύψει το NEXT μεγάλο πράγμα είναι φαινομενικά ακριβώς γύρω από τη γωνία.

Για να είμαστε δίκαιοι, το πιθανό τεράστιο κόστος των πρώτων εμπορικά διαθέσιμων τηλεοράσεων 8K θα σημαίνει ότι οποιοσδήποτε στην αγορά μιας νέας τηλεόρασης θα αναγκαστεί λίγο να αγοράσει μια τηλεόραση 4Κ αντί για μια 8Κ μία. Παρ 'όλα αυτά, η πώληση τηλεοράσεων 8Κ μου φαίνεται τώρα σαν μια ακόμη πιο αηδιαστική υπόθεση από ό, τι συνήθως της τηλεοπτικής βιομηχανίας που ξεπερνάει τον εαυτό της ότι κινδυνεύει να κόψει τη μύτη της για να φτύνει το πρόσωπό της.