Η αναζήτηση για τον προσαρμογέα 8mm / VHS

Θέλετε να παίξετε 8mm / Hi8 βιντεοκασέτα σας!

Θέλετε να παρακολουθήσετε μια εγγεγραμμένη κασέτα 8mm / Hi8 ή miniDV, αλλά δεν θέλετε να συνδέσετε αυτά τα βρώμικα καλώδια από τη βιντεοκάμερά σας στην τηλεόρασή σας, ώστε να κατευθυνθείτε προς το τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών για να αγοράσετε έναν "προσαρμογέα 8mm / VHS" .

Μπορείτε να επιλέξετε κάτι που φαίνεται ότι θα λειτουργούσε (μετά από όλα λέει ότι είναι ένας προσαρμογέας VHS). Ωστόσο, για την απογοήτευσή σας, η κασέτα των 8mm δεν ταιριάζει! Απογοητευμένοι, ζητάτε από τον πωλητή να σας βρει έναν προσαρμογέα VHS που ταιριάζει σε κασέτες 8 χιλιοστών.

Ο πωλητής παραδίδει την είδηση ​​ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα διαθέσιμο για την αναπαραγωγή ταινιών 8 χιλ. Απαντάτε, "Αλλά ο ξάδερφος μου στο Τζέρσεϋ έχει ένα, απλά βγαίνει στην ταινία της βιντεοκάμερας στον προσαρμογέα και το βάζει στο VCR του". Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα για την ιστορία.

Ας φτάσουμε στο σημείο - Δεν υπάρχει ADAPTER 8mm / VHS!

Οι κασέτες 8mm / Hi8 / miniDV δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να παιχτούν σε VHS VCR. Αποδεικνύεται ότι ο ξάδελφος Jersey διαθέτει βιντεοκάμερα VHS-C που χρησιμοποιεί διαφορετικό τύπο μικρής ταινίας που μπορεί να επωφεληθεί από έναν προσαρμογέα που μπορεί να εισαχθεί σε ένα βίντεο για προβολή.

Γιατί δεν υπάρχει προσαρμογέας 8mm / VHS; Εδώ είναι οι λεπτομέρειες.

Πώς τα 8mm / Hi8 και miniDV είναι διαφορετικά από το VHS

8mm, Hi8, miniDV είναι μορφές βίντεο με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά από το VHS. Αυτές οι μορφές δεν αναπτύχθηκαν ποτέ με την πρόθεση να είναι συμβατές ηλεκτρονικά ή μηχανικά με την τεχνολογία VHS.

Ο παράγοντας VHS-C

Ας επιστρέψουμε στο "Jersey Cousin" που τοποθετεί την ταινία του σε έναν προσαρμογέα και τον παίζει σε ένα VCR. Διαθέτει βιντεοκάμερα VHS-C, όχι βιντεοκάμερα 8 χιλιοστών. Οι ταινίες VHS-C που χρησιμοποιούνται στη βιντεοκάμερά του είναι μικρότερες (και μικρότερες) κασέτες VHS (VHS-C σημαίνει VHS Compact), αλλά εξακολουθούν να έχουν το ίδιο ½ πλάτος μιας τυποποιημένης ταινίας VHS. στην ίδια μορφή και χρησιμοποιούν τις ίδιες ταχύτητες εγγραφής / αναπαραγωγής με το κανονικό VHS. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν διαθέσιμες προσαρμογείς για την αναπαραγωγή ταινιών VHS-C σε VHS VCR.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι ταινίες VHS-C είναι μικρότερες από τις κασέτες VHS κανονικού μεγέθους, πολλοί χρήστες τους προκαλούν σύγχυση με κασέτες 8 χιλιοστών. Πολλοί άνθρωποι αναφέρονται απλώς σε οποιαδήποτε μικρή βιντεοκασέτα ως κασέτα 8mm, ανεξάρτητα από το αν μπορεί να είναι μια κασέτα VHS-C ή miniDV. Στο μυαλό τους, αν είναι μικρότερη από μια ταινία VHS, πρέπει να είναι μια ταινία 8mm.

Για να επαληθεύσετε τι κασέτα μορφής έχετε, ρίξτε μια προσεκτική ματιά στη μικρή κασέτα ταινίας σας. Έχει το λογότυπο 8mm / Hi8 / miniDV σε αυτό ή έχει ένα λογότυπο VHS-C ή S-VHS-C σε αυτό; Θα διαπιστώσετε ότι εάν μπορείτε να τοποθετήσετε έναν προσαρμογέα VHS, πρέπει να έχετε λογότυπο VHS-C ή S-VHS-C, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι κασέτα 8mm / Hi8 / miniDV.

Για να το επιβεβαιώσετε περαιτέρω, μεταβείτε σε έναν έμπορο λιανικής πώλησης που πωλεί βιντεοκασέτα και αγοράστε ταινία 8mm ή Hi8, ταινία miniDV και κασέτα VHS-C. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το καθένα στον προσαρμογέα VHS που έχετε. Θα διαπιστώσετε ότι μόνο η κασέτα VHS-C θα ταιριάζει σωστά στον προσαρμογέα.

Για να καθορίσετε ποια μορφή κασέτας χρησιμοποιεί η βιντεοκάμερά σας, συμβουλευτείτε τον οδηγό χρήσης ή αναζητήστε το επίσημο λογότυπο που θα βρίσκεται στη μία πλευρά της βιντεοκάμερας. Αν πρόκειται για βιντεοκάμερα VHS-C, θα δείτε το λογότυπο VHS-C. Αν πρόκειται για βιντεοκάμερα 8mm / Hi8 ή miniDV, θα έχει τη σωστή επίσημη ετικέτα για αυτές τις μορφές. Μόνο βιντεοκάμερες που χρησιμοποιούνται σε επίσημη ετικέτα VHS-C βιντεοκάμερας μπορούν να τοποθετηθούν σε προσαρμογέα VHS και να αναπαραχθούν σε VCR.

Ο συντελεστής VCR Combo και VHS-C / VHS Combo VCR 8mm / VHS

Ένα άλλο πράγμα που προσθέτει στη σύγχυση μεταξύ των 8mm και VHS είναι ότι υπήρξε μια σύντομη χρονική περίοδος όταν ορισμένοι κατασκευαστές παρήγαγαν 8mm / VHS και VHS-C / VHS Combo VCRs. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα προϊόντα Goldstar (τώρα LG) και Sony ( έκδοση PAL ) έκαναν προϊόντα με ενσωματωμένο VCR VHS και VHS VCR ενσωματωμένα στο ίδιο ντουλάπι. Σκεφτείτε τις σύγχρονες μονάδες DVD Recorder / VHS , αλλά αντί να έχετε ένα τμήμα DVD στη μία πλευρά, είχαν ένα τμήμα 8 χιλιοστών, πέρα ​​από το ξεχωριστό τμήμα που χρησιμοποιήθηκε για την εγγραφή και αναπαραγωγή ταινιών VHS.

Ωστόσο, δεν υπήρχε κανένας προσαρμογέας, καθώς η κασέτα των 8mm εισήχθη απευθείας σε αυτό που ήταν ένα βίντεο VCR 8mm που απλά συνέβη στο ίδιο ντουλάπι με ένα VHS VCR - η ταινία των 8mm δεν μπόρεσε ποτέ να εισαχθεί στο τμήμα VHS του combo VCR με / ή χωρίς προσαρμογέα.

Επιπλέον, η JVC έκανε επίσης μερικά S-VHS VCR που είχαν στην πραγματικότητα τη δυνατότητα να παίξουν μια ταινία VHS-C (όχι κασέτα 8mm) χωρίς τη χρήση προσαρμογέα - ο προσαρμογέας VHS-C ενσωματώθηκε στο δίσκο φόρτισης του VCR. Αυτές οι μονάδες δεν ήταν τόσο αξιόπιστες με την πάροδο του χρόνου και τα προϊόντα διακόπηκαν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, είναι σημαντικό να τονίσουμε εκ νέου ότι αυτές οι μονάδες δεν ήταν ποτέ σε θέση να δεχτούν μια κασέτα 8mm.

Η JVC έχει επίσης κατασκευάσει combo VIDEO miniDV / S-VHS που διαθέτουν τόσο VIDEO miniDV όσο και S-VHS VCR ενσωματωμένο στο ίδιο ντουλάπι. Και πάλι, αυτά δεν είναι συμβατά με 8mm και η κασέτα miniDV δεν έχει εισαχθεί στην υποδοχή VHS για αναπαραγωγή.

Πώς ένας προσαρμογέας 8mm / VHS θα έπρεπε να λειτουργεί αν υπήρχε

Αν υπάρχει προσαρμογέας 8mm / VHS, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

Η κατώτατη γραμμή σχετικά με την αντιμετώπιση ισχυρισμών προσαρμογέα 8mm / VHS

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους προαναφερθέντες παράγοντες, είναι βέβαιο ότι είναι μηχανικά και ηλεκτρονικά αδύνατο για ένα VHS (ή S-VHS) VCR να αναπαράγει ή να διαβάσει τις πληροφορίες που έχουν εγγραφεί σε κασέτα 8mm / Hi8 ή miniDV και ως εκ τούτου δεν υπάρχει VHS προσαρμογέας για κασέτα 8mm / Hi8 ή miniDV κατασκευάστηκε ή πωλήθηκε ποτέ.

Οι κατασκευαστές που κατασκευάζουν προσαρμογείς VHS-C / VHS (όπως Maxell, Dynex, TDK, Kinyo και Ambico) δεν κάνουν προσαρμογείς 8mm / VHS και δεν έχουν ποτέ. Αν το έκαναν, πού είναι;

Η Sony (εφευρέτης 8mm) και η Canon (συν-προγραμματιστής) δεν σχεδίαζαν, κατασκευάζονταν ή δεν πωλούσαν έναν προσαρμογέα 8mm / VHS, ούτε έκαναν ποτέ άδεια κατασκευής ή πώλησης μιας τέτοιας συσκευής από άλλους.

Οποιεσδήποτε αξιώσεις σχετικά με την ύπαρξη προσαρμογέα 8mm / VHS είναι λανθασμένες και πρέπει να συνοδεύονται από μια φυσική επίδειξη που θεωρείται νόμιμη. Όποιος προσφέρει τέτοια συσκευή προς πώληση είτε αναγνωρίζει λανθασμένα έναν προσαρμογέα VHS-C / VHS για έναν προσαρμογέα 8mm / VHS, είτε είναι απλώς scamming του καταναλωτή.

Για ένα παράδειγμα φυσικής επίδειξης σχετικά με το γιατί δεν υπάρχουν προσαρμογείς 8mm / VHS - Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε από το DVD Your Memories.

Πώς να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο 8mm / Hi8 Tape σας

Παρόλο που οι κασέτες 8mm / Hi8 δεν είναι συμβατές με VHS VCR, μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε τις κασέτες σας χρησιμοποιώντας τη βιντεοκάμερά σας, ακόμα και να αντιγράψετε αυτά τα βιντεοκασέτες σε VHS ή DVD.

Για να παρακολουθήσετε τις ταινίες σας, συνδέστε τις συνδέσεις εξόδου AV της βιντεοκάμεράς σας στις αντίστοιχες εισόδους της τηλεόρασής σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη σωστή είσοδο τηλεόρασης, πατήστε το πλήκτρο αναπαραγωγής στη βιντεοκάμερά σας και ορίσετε να μεταβείτε.

Τι να κάνετε εάν δεν έχετε πια τη βιντεοκάμερά σας

Εάν βρεθείτε στην κατάσταση όπου έχετε μια συλλογή ταινιών 8mm και Hi8 και δεν μπορείτε να τις αναπαράγετε ή να τις μεταφέρετε επειδή η βιντεοκάμερά σας δεν λειτουργεί πλέον ή δεν έχετε πια μια, υπάρχουν αρκετές επιλογές για εσάς:

Πώς Αντιγραφή 8mm / Hi8 σε VHS ή DVD;

Αφού έχετε μια βιντεοκάμερα ή μια συσκευή αναπαραγωγής για να αναπαράγετε ταινίες, θα πρέπει να μεταφέρετε τις ταινίες σας σε VHS ή DVD για πιο μακροπρόθεσμη ευελιξία συντήρησης και αναπαραγωγής.

Για να μεταφέρετε βίντεο από βιντεοκάμερα 8mm / Hi8 ή VCR 8mm / Hi8, συνδέετε την έξοδο σύνθετου (κίτρινο) ή S-Video και τις αναλογικές στερεοφωνικές (κόκκινες / λευκές) εξόδους της βιντεοκάμερας ή της συσκευής αναπαραγωγής στις αντίστοιχες εισόδους VCR ή DVD recorder.

Σημείωση: Αν η βιντεοκάμερά σας και η συσκευή εγγραφής βίντεο ή DVD διαθέτουν αμφότερες συνδέσεις S-Video, η προτιμώμενη επιλογή παρέχει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με σύνθετες συνδέσεις βίντεο.

Μια συσκευή εγγραφής βίντεο ή DVD μπορεί να έχει μία ή περισσότερες από αυτές τις εισόδους, οι οποίες μπορεί να φέρουν ετικέτες με διάφορους τρόπους, συνήθως AV-In 1, AV-In 2 ή Video 1 In ή Video 2 In. Χρησιμοποιήστε αυτό που είναι πιο βολικό.

Η παραπάνω διαδικασία είναι μόνο μία επιλογή που έχετε για τη διατήρηση του περιεχομένου της βιντεοκάμεράς σας. Για πιο λεπτομερείς οδηγίες βήμα προς βήμα και άλλες επιλογές, όπως για παράδειγμα χρήση υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή, ανατρέξτε στο άρθρο που συνοδεύει το άρθρο: Αναπαραγωγή και μεταφορά παλαιών κασετών 8mm και Hi8 .

Ο Τελικός Λόγος

Έτσι, το έχετε εδώ, την απάντηση στο μυστήριο ενός από τα πιο περιζήτητα, αλλά ανύπαρκτα, προϊόντα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Δεν υπάρχει προσαρμογέας VHS 8mm / Hi8 / miniDV, ούτε υπάρχει ποτέ, αλλά όλα δεν χάνονται. Τώρα, βγείτε και φυλάξτε αυτές τις πολύτιμες αναμνήσεις, πριν χάσετε την ευκαιρία ...