Το Chromecast εναντίον της Apple TV: Ποια είναι η καλύτερη συσκευή ροής;

Συσκευές που λαμβάνουν διαδικτυακή ψυχαγωγία όπως το Netflix και το Hulu στην τηλεόραση του σαλόνι σας είναι μερικά από τα πιο καυτά gadget αυτές τις μέρες και δύο από τα πιο hot είναι η Apple TV και το Google Chromecast . Και οι δύο είναι μικρές, σχετικά φθηνές συσκευές που συνδέονται με την τηλεόρασή σας και προβάλλουν όλα τα είδη περιεχομένου σε αυτό - αλλά είναι πολύ διαφορετικά είδη συσκευών. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση Apple, ένα Chromecast ή άλλη συσκευή που μπορεί να αποκτήσει HDTV online, πρέπει να καταλάβετε πώς είναι διαφορετικές οι συσκευές και τι παίρνετε για τα χρήματά σας.

Αυτόνομη πλατφόρμα vs αξεσουάρ

Όταν σκέφτεστε ποια συσκευή να αγοράσετε, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η Apple TV και το Chromecast έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Η Apple TV είναι μια αυτόνομη πλατφόρμα που δεν απαιτεί άλλες αγορές από την Apple, ενώ το Chromecast είναι πραγματικά ένα add-on σε υπάρχοντες υπολογιστές ή smartphones.

Η Apple TV σας δίνει όλα όσα χρειάζεστε (εκτός από μια τηλεόραση και μια σύνδεση στο Internet, δηλαδή). Αυτό συμβαίνει επειδή έχει εφαρμογές ενσωματωμένες σε αυτό. Έχει το Netflix, το Hulu, το YouTube, το WatchESPN, το HBO Go και δεκάδες άλλες εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες, έτσι ώστε αν έχετε ήδη εγγραφεί σε μία από αυτές τις υπηρεσίες, θα μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε την ψυχαγωγία αμέσως. Σκεφτείτε την τηλεόραση Apple όπως έναν μικροσκοπικό υπολογιστή, σχεδιασμένο ειδικά για να κάνετε streaming ψυχαγωγία μέσω του Διαδικτύου (δεδομένου ότι είναι αυτό που είναι).

Το Chromecast, από την άλλη πλευρά, εξαρτάται από άλλες συσκευές για τη χρησιμότητά του. Είναι ένα πρόσθετο, όχι μια αυτόνομη συσκευή. Αυτό συμβαίνει επειδή το Chromecast δεν διαθέτει εγκατεστημένες εφαρμογές. Αντίθετα, είναι βασικά ένας αγωγός μέσω του οποίου ένας υπολογιστής ή ένα smartphone που έχει ορισμένες εφαρμογές εγκατεστημένες σε αυτό μπορεί να μεταδίδει περιεχόμενο στην τηλεόραση που έχει συνδεδεμένο το Chromecast. Και όχι όλες οι εφαρμογές είναι συμβατές με το Chromecast (αν και υπάρχει ένας τρόπος γύρω από αυτό, όπως θα δούμε στην ενότητα Προβολή κατόπτρων).

Bottom Line: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια Apple TV από μόνος σας, αλλά για να χρησιμοποιήσετε ένα Chromecast, χρειάζεστε πρόσθετες συσκευές.

Ενσωματωμένη σε πρόσθετη εφαρμογή

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η Apple TV και το Chromecast είναι διαφορετικά, έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνονται σε συμβατές συσκευές όπως τα smartphones και οι υπολογιστές.

Η Apple TV μπορεί να ελεγχθεί από συσκευές iOS όπως το iPhone και το iPad, καθώς και από υπολογιστές που εκτελούν το iTunes. Και οι δύο συσκευές iOS και το iTunes έχουν ενσωματωμένη στην τεχνολογία AirPlay, την ασύρματη τεχνολογία συνεχούς ροής της Apple, ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταστήσετε πρόσθετο λογισμικό για να τις χρησιμοποιήσετε με την Apple TV. Τούτου λεχθέντος, εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό για να το κάνει και η Apple TV να επικοινωνήσει.

Το Chromecast, από την άλλη πλευρά, απαιτεί να εγκαταστήσετε λογισμικό στον υπολογιστή σας για να ρυθμίσετε τη συσκευή και να στείλετε βίντεο από τον υπολογιστή σας στην τηλεόρασή σας. Για εφαρμογές σε smartphones, δεν υπάρχει ενσωματωμένη υποστήριξη Chromecast στο λειτουργικό σύστημα. θα πρέπει να περιμένετε για κάθε εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για ενημέρωση με τις λειτουργίες του Chromecast.

Κατώτατη γραμμή: Η Apple TV είναι πιο σφιχτά ενσωματωμένη στις συμβατές συσκευές της από το Chromecast.

iOS vs Android vs Mac vs Windows

Όπως δείχνει το όνομα, η Apple TV είναι κατασκευασμένη από την Apple. Η Google κάνει το Chromecast. Πιθανόν δεν θα σας εκπλήξει να μάθετε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία με την Apple TV εάν έχετε iPhone, iPad ή Mac - αν και οι υπολογιστές με Windows και οι συσκευές Android μπορούν επίσης να λειτουργούν με την Apple TV.

Το Chromecast έχει περισσότερη πλατφόρμα-agnostic, που σημαίνει ότι θα έχετε την ίδια εμπειρία μαζί του στις περισσότερες συσκευές και υπολογιστές (οι συσκευές iOS δεν μπορούν να αντικατοπτρίζουν τις οθόνες τους, μόνο Android και επιτραπέζιους υπολογιστές).

Κατώτατη γραμμή: Μπορείτε να απολαύσετε την Apple TV περισσότερο αν έχετε άλλα προϊόντα της Apple και ένα Chromecast περισσότερα αν έχετε συσκευές Android.

Σχετικά: iTunes και Android: Τι λειτουργεί και τι δεν κάνει;

Τιμή

Ενώ και οι δύο συσκευές είναι αρκετά φθηνές, το Chromecast φέρει την χαμηλότερη τιμή αυτοκόλλητου: US $ 35 σε σύγκριση με τα US $ 69 για την Apple TV. Δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά ότι πρέπει να αγοράζετε μόνο από την τιμή - ειδικά όταν η λειτουργικότητα είναι τόσο διαφορετική - αλλά είναι πάντα ωραίο να εξοικονομείτε χρήματα.

Ενσωματωμένες εφαρμογές

Η Apple TV έρχεται με δεκάδες ενσωματωμένες εφαρμογές, όπως Netflix, Hulu, HBO Go, WatchABC, iTunes, PBS, MLB, NBA, WWE, Bloomberg και πολλά άλλα. Το Chromecast, επειδή είναι ένα πρόσθετο σε υπάρχουσες εφαρμογές, δεν έχει εγκατεστημένες εφαρμογές σε αυτό.

Κατώτατη γραμμή: Αυτό δεν είναι ακριβώς μια σύγκριση. Η Apple TV έχει εφαρμογές, το Chromecast δεν είναι επειδή δεν έχει σχεδιαστεί έτσι.

Εγκαταστήστε τις δικές σας εφαρμογές

Ενώ η Apple TV μπορεί να έχει πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές, οι χρήστες δεν μπορούν να προσθέσουν τις δικές τους εφαρμογές σε αυτό. Έτσι, περιορίζεστε σε ό, τι σας δίνει η Apple.

Δεδομένου ότι το Chromecast δεν μπορεί να έχει εγκατεστημένες εφαρμογές σε αυτό, πάλι, η σύγκριση δεν είναι μήλα στα μήλα. Για το Chromecast, πρέπει να περιμένετε να ενημερώνονται οι εφαρμογές ώστε να συμπεριλαμβάνεται συμβατότητα με τη συσκευή.

Bottom Line: Είναι για διάφορους λόγους, αλλά ανεξάρτητα από τη συσκευή που διαθέτετε, δεν εγκαθιστάτε τις δικές σας εφαρμογές.

Σχετικά: Μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στην Apple TV;

Οπτική απεικόνιση

Μια δροσερή λύση για να μην έχετε εφαρμογές που να είναι συμβατές με την Apple TV ή Chromecast είναι να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία που ονομάζεται "Οπτικοποίηση εμφάνισης". Αυτό σας επιτρέπει να μεταδώσετε οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής ή του υπολογιστή σας απευθείας στην τηλεόρασή σας.

Η Apple TV έχει ενσωματώσει υποστήριξη για μια λειτουργία που ονομάζεται AirPlay Mirroring από συσκευές iOS και Mac, αλλά δεν υποστηρίζει κατοπτρισμό από συσκευές Android ή Windows.

Το Chromecast υποστηρίζει την κατοπτρική απεικόνιση οθόνης από επιτραπέζιους υπολογιστές που εκτελούν το λογισμικό και τις συσκευές Android, αλλά όχι από συσκευές iOS.

Bottom Line: Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν κατοπτρισμό, αλλά ευνοούν τα προϊόντα από τις μητρικές εταιρείες τους. Με το επιτραπέζιο λογισμικό του, το Chromecast είναι πιο συμβατό.

Σχετικά: Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay Mirroring

Περιεχόμενο εκτός βίντεο: Μουσική, ραδιόφωνο, φωτογραφίες

Ενώ πολλά από αυτό το άρθρο, και πολλά από τη χρήση αυτών των δύο συσκευών, εστιάζεται στη λήψη βίντεο από το Internet στην τηλεόρασή σας, αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνουν. Μπορούν επίσης να παρέχουν περιεχόμενο μη βίντεο στο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας, όπως μουσική, ραδιόφωνο και φωτογραφίες.

Η Apple TV διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές και δυνατότητες ροής μουσικής από το iTunes (είτε τη βιβλιοθήκη iTunes του υπολογιστή σας είτε από τραγούδια στον λογαριασμό σας iCloud), το iTunes Radio, το ραδιόφωνο Internet, τα podcast και για την προβολή φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του υπολογιστή σας iCloud Photo Stream.

Και πάλι, επειδή το Chromecast δεν έχει ενσωματωμένες εφαρμογές, δεν υποστηρίζει αυτά τα χαρακτηριστικά από το κουτί. Ορισμένες κοινές εφαρμογές μουσικής όπως η Pandora, η Μουσική Google Play και το Chromecast με υποστήριξη του Songza, ενώ όλο και περισσότερο προστίθενται.

Γραμμή κάτω: Η διαφορά μεταξύ της Apple TV ως πλατφόρμας και του Chromecast ως αξεσουάρ σημαίνει ότι η Apple TV προσφέρει καλύτερες δυνατότητες σε πιο ποικίλους τύπους περιεχομένου - τουλάχιστον τώρα. Το Chromecast μπορεί να καταλήξει σε περισσότερες επιλογές, αλλά προς το παρόν είναι λίγο λιγότερο εκλεπτυσμένο.