Οι μηχανές αναζήτησης που οι τακτικοί άνθρωποι αγαπούν!

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν εκατό μηχανές αναζήτησης, ειδικά άτομα που δεν είναι εκπαιδευμένοι χρήστες του Διαδικτύου. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν μια ενιαία μηχανή αναζήτησης που παρέχει τρεις βασικές λειτουργίες:

  1. Σχετικά αποτελέσματα (τα αποτελέσματα που πραγματικά σας ενδιαφέρουν)
  2. Λείαντη, εύκολη στην ανάγνωση διεπαφή
  3. Χρήσιμες επιλογές για να διευρύνετε ή να σφίξετε μια αναζήτηση

Με αυτά τα κριτήρια, έρχονται στο μυαλό κάποιες επιλογές. Αυτοί οι προτεινόμενοι ιστότοποι αναζήτησης πρέπει να ικανοποιούν το 99% των αναγκών αναζήτησης ενός τακτικού καθημερινού χρήστη.

01 από 11

Αναζήτηση Dogpile

Αναζήτηση Dogpile. screenshot

Πριν από χρόνια, το Dogpile προηγήθηκε της Google ως της γρήγορης και αποτελεσματικής επιλογής αναζήτησης στο διαδίκτυο. Τα πράγματα άλλαξαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, το Dogpile ξεθωριάζει και η Google έγινε βασιλιάς. Αλλά σήμερα, ο Dogpile επιστρέφει, με έναν αυξανόμενο δείκτη και μια καθαρή και γρήγορη παρουσίαση που είναι μαρτυρία για τις μέρες του. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα εργαλείο αναζήτησης με ευχάριστη παρουσίαση και χρήσιμα αποτελέσματα σταυροειδών συνδέσεων, δοκιμάστε σίγουρα Dogpile!

02 από 11

Yippy Search

Yippy Search. screenshot

Το Yippy είναι ένας μηχανισμός Deep Web που αναζητά άλλες μηχανές αναζήτησης για εσάς. Σε αντίθεση με τον κανονικό ιστό, ο οποίος είναι ευρετηριωμένος με προγράμματα αράχνης ρομπότ, οι σελίδες Deep Web είναι συνήθως πιο δύσκολο να εντοπιστούν με συμβατική αναζήτηση. Εκεί το Yippy γίνεται πολύ χρήσιμο. Εάν ψάχνετε για ασαφή blogs ενδιαφέροντος χόμπι, σκοτεινές κυβερνητικές πληροφορίες, δύσκολες για να βρείτε σκοτεινές ειδήσεις, ακαδημαϊκή έρευνα και άλλο-σκοτεινό περιεχόμενο, τότε Yippy είναι το εργαλείο σας.

03 από 11

Duck Duck Go Αναζήτηση

Duck Duck Go Αναζήτηση. screenshot

Στην αρχή, το DuckDuckGo.com μοιάζει με το Google. Αλλά υπάρχουν πολλές λεπτές αποχρώσεις που κάνουν τη μηχανή αναζήτησης της Σπάρτης διαφορετική. Το DuckDuckGo έχει μερικές κηλίδες, όπως πληροφορίες 'μηδενικού κλικ' (όλες οι απαντήσεις σας βρίσκονται στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων). Το DuckDuckgo προσφέρει ερωτήματα αποσαφήνισης (βοηθάει στην αποσαφήνιση της ερώτησης που ζητάς πραγματικά). Και το spam spam είναι πολύ λιγότερο από το Google. Δοκιμάστε το DuckDuckGo.com ... ίσως να σας αρέσει αυτή η καθαρή και απλή μηχανή αναζήτησης.

04 από 11

Αναζήτηση Bing

Αναζήτηση Bing. screenshot

Ο Bing είναι η προσπάθεια της Microsoft να καταργήσει την Google, και αναμφισβήτητα τη δεύτερη πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης σήμερα. Ο Bing αποτελούσε αναζήτηση στο MSN έως ότου ενημερώθηκε το καλοκαίρι του 2009. Ο Bing, ως κινητήριος μοχλός αποφάσεων, προσπαθεί να υποστηρίξει την έρευνα σας προσφέροντας προτάσεις στην αριστερή στήλη, δίνοντάς σας επίσης διάφορες επιλογές αναζήτησης στο πάνω μέρος της οθόνης . Πράγματα όπως οι προτάσεις wiki, η οπτική αναζήτηση και οι σχετικές αναζητήσεις μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για εσάς. Ο Bing δεν εκθρονίζει την Google στο εγγύς μέλλον, όχι. Αλλά Bing αξίζει σίγουρα να δοκιμάσει.

05 από 11

Αναζήτηση στο Google Scholar

Αναζήτηση στο Google Scholar. screenshot

Το Google Scholar είναι μια ειδική έκδοση της Google. Αυτή η μηχανή αναζήτησης θα σας βοηθήσει να κερδίσετε συζητήσεις.

Βλέπετε, το Google Scholar επικεντρώνεται σε επιστημονικά και σκληρά ερευνητικά ακαδημαϊκά υλικά που έχουν υποβληθεί σε έλεγχο από επιστήμονες και επιστήμονες. Περιεχόμενο παραδείγματος περιλαμβάνει: πτυχιακές εργασίες, νομικές και δικαστικές απόψεις, ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, εκθέσεις ιατρικών ερευνών, ερευνητικά κείμενα φυσικής και εξηγήσεις οικονομικών και παγκόσμιων πολιτικών.

Αν ψάχνετε για σοβαρές πληροφορίες που μπορούν να αντέξουν σε μια θερμή συζήτηση με τους μορφωμένους ανθρώπους, τότε ξεχάστε τακτική Google ... Google Scholar είναι όπου θέλετε να πάτε να οπλιστείτε με υψηλής ενέργειας πηγές!

06 από 11

Αναζήτηση στο Ask.com

Ask.com. screenshot

Η μηχανή αναζήτησης Ask είναι ένα παλιό όνομα στο World Wide Web. Η υπερ-καθαρή διασύνδεση ανταγωνίζεται τις άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης, και οι επιλογές αναζήτησης είναι τόσο καλή όσο το Google ή το Bing ή το DuckDuckGo. Οι ομάδες των αποτελεσμάτων είναι αυτό που πραγματικά κάνει το Ask.com να ξεχωρίζει. Η παρουσίαση είναι αναμφισβήτητα καθαρότερη και ευκολότερη στην ανάγνωση από την Google ή το Yahoo! ή Bing και οι ομάδες αποτελεσμάτων φαίνεται να είναι πιο σχετικές. Αποφασίστε για τον εαυτό σας εάν συμφωνείτε ... δώστε στο Ask.com ένα στροβιλισμό και συγκρίνετε το με τις άλλες μηχανές αναζήτησης που σας αρέσουν.

07 από 11

Mahalo "Μάθετε Οτιδήποτε" Αναζήτηση

Mahalo "Μάθετε Οτιδήποτε" Αναζήτηση. Ψάξιμο

Το Mahalo είναι ο μοναδικός ιστότοπος αναζήτησης σε αυτόν τον κατάλογο, ο οποίος χρησιμοποιεί μια επιτροπή συντακτών για να κοσκινίσει χειροκίνητα και να ελέγχει χιλιάδες κομμάτια περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε λιγότερα αποτελέσματα από το Mahalo, απ 'ότι θα πάρετε στο Bing ή το Google. Αλλά σημαίνει επίσης ότι τα περισσότερα αποτελέσματα του Mahalo έχουν υψηλότερη ποιότητα περιεχομένου και συνάφειας (όσο καλύτερα μπορούν να κρίνουν οι ανθρώπινοι συντάκτες).

Το Mahalo προσφέρει επίσης τακτική αναζήτηση στο διαδίκτυο εκτός από την ερώτηση. Ανάλογα με το από τα δύο κουτιά αναζήτησης που χρησιμοποιείτε στο Mahalo, είτε θα λάβετε άμεσες επισκέψεις σε θέματα περιεχομένου είτε θα προτείνετε απαντήσεις στην ερώτησή σας.

Δοκιμάστε το Mahalo. Μπορεί να σας αρέσει αρκετά για να γίνετε ακόμη και συντάκτης εκεί.

08 από 11

Webopedia Search

Webopedia Search. screenshot

Το Webopedia είναι μία από τις πιο χρήσιμες ιστοσελίδες του World Wide Web . Το Webopedia είναι ένας εγκυκλοπαιδικός πόρος αφιερωμένος στην αναζήτηση τεχνολογικής ορολογίας και ορισμών υπολογιστών. Διδάξτε τον εαυτό σας τι είναι το « σύστημα ονομάτων τομέα » ή διδάξτε τον εαυτό σας τι σημαίνει «DDRAM» στον υπολογιστή σας. Webopedia είναι απολύτως μια τέλεια πηγή για τους μη τεχνικούς ανθρώπους να κατανοήσουν περισσότερο τους υπολογιστές γύρω τους.

09 από 11

Yahoo! Αναζήτηση (και Περισσότερα)

Yahoo! Ψάξιμο. screenshot

Yahoo! είναι πολλά πράγματα: είναι μια μηχανή αναζήτησης, ένας συγκεντρωτής ειδήσεων, ένα εμπορικό κέντρο, ένα emailbox, ένας ταξιδιωτικός κατάλογος, ένα ωροσκόπιο και το κέντρο παιχνιδιών και πολλά άλλα. Αυτό το εύρος επιλογής αυτής της «δικτυακής πύλης» καθιστά αυτό ένα πολύ χρήσιμο ιστότοπο για αρχάριους του Διαδικτύου. Η αναζήτηση στο Web θα πρέπει επίσης να αφορά την ανακάλυψη και την εξερεύνηση, και το Yahoo! παραδίδει σε χονδρικές ποσότητες.

10 από 11

Η αναζήτηση αρχείων στο Διαδίκτυο

Η αναζήτηση αρχείων στο Διαδίκτυο. screenshot

Το Internet Archive είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους πολύχρονους εραστές του Web. Το Αρχείο έχει πάρει στιγμιότυπα ολόκληρου του Παγκόσμιου Ιστού εδώ και χρόνια, επιτρέποντάς σας και εγώ να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για να δούμε τι μια ιστοσελίδα έμοιαζε με το 1999 ή ποιες ήταν οι ειδήσεις γύρω από τον τυφώνα Κατρίνα το 2005. Κερδίσατε Μην επισκέπτεστε το Αρχείο καθημερινά, όπως και το Google ή το Yahoo ή το Bing, αλλά όταν χρειάζεται να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, χρησιμοποιήστε αυτήν την τοποθεσία αναζήτησης.

11 από 11

Αναζήτηση Google

Αναζήτηση Google. screenshot

Το Google είναι ο βασιλεύοντας βασιλιάς της «σπαρτιατικής αναζήτησης», και είναι η μόνη πλέον χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Αν και δεν προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του εμπορικού κέντρου του Yahoo! ή η ανθρώπινη επιμέλεια του Mahalo, η Google είναι γρήγορη, σχετική και ο μεγαλύτερος μοναδικός κατάλογος ιστοσελίδων που διατίθενται σήμερα.

Βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε τις λειτουργίες "εικόνες", "χάρτες" και "ειδήσεις" της Google ... είναι εξαιρετικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό φωτογραφιών, γεωγραφικών διευθύνσεων και τίτλων ειδήσεων.