Ποιος χρησιμοποιεί το σκοτεινό ιστό και γιατί;

Έχετε ακούσει πιθανώς για το Dark Web , όπως έχει γίνει πρόσφατα στις ειδήσεις, την τηλεόραση και τις ταινίες. Προχωρώντας απλώς σε δημοφιλείς αναφορές πολιτισμού, είναι εύκολο να διαπιστώσετε ότι το Dark Web έχει κάπως αηδιαστική φήμη.

Ποια είναι η έκκληση του σκοτεινού ιστού;

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι στην πραγματική ζωή αποφασίζουν να πάνε στο Dark Web; Δεν είναι ένα μέρος που μπορείτε απλά να πέσετε από το διαδίκτυο (διαβάστε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dark Web για περισσότερες πληροφορίες) περιστασιακά? χρειάζεται κάποια ενέργεια και ένα ορισμένο επίπεδο τεχνολογικής πολυπλοκότητας.

Ανωνυμία

Η προσφορά ανώνυμης περιήγησης στο Dark Web είναι σίγουρα ένα τεράστιο έλξη για ανθρώπους που αναζητούν να προμηθευτούν ναρκωτικά, όπλα και άλλα παράνομα αντικείμενα, αλλά έχει επίσης κερδίσει την φήμη ως ασφαλές καταφύγιο για δημοσιογράφους και ανθρώπους που χρειάζονται να μοιραστούν πληροφορίες αλλά μπορούν Δεν το μοιράζεστε με ασφάλεια.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι επισκέφτηκαν ένα κατάστημα που ονομάζεται Road Silk στο Dark Web. Ο Δρόμος του Μεταξιού ήταν μια μεγάλη αγορά μέσα στο σκοτεινό Web, φημισμένη για την αγορά και την πώληση παράνομων ναρκωτικών. Προσφέρει επίσης μια μεγάλη ποικιλία άλλων προϊόντων προς πώληση. Οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν μόνο εκεί αγαθά χρησιμοποιώντας Bitcoins. εικονικό νόμισμα που είναι κρυμμένο μέσα στα ανώνυμα δίκτυα που απαρτίζουν το Dark Web. Αυτή η αγορά έκλεισε το 2013 και βρίσκεται υπό διερεύνηση. σύμφωνα με διάφορες πηγές, υπήρχαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο εμπορεύματα που πωλούνται εκεί πριν να ληφθούν εκτός σύνδεσης.

Επομένως, κατά την επίσκεψη στο Dark Web μπορεί ασφαλώς να συμπεριλαμβάνονται παράνομες δραστηριότητες - για παράδειγμα, αγοράζοντας υλικό στον Δρόμο του Μεταξιού ή εκσφενδονίζοντας παράνομες εικόνες και μοιράζοντάς τους - υπάρχουν επίσης άτομα που χρησιμοποιούν το Dark Web και έχουν νόμιμη ανάγκη ανωνυμίας επειδή η ζωή τους είναι σε κίνδυνο ή οι πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους είναι πολύ ασταθείς για να μοιραστούν δημόσια. Οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούν το Dark Web για να επικοινωνούν με πηγές ανώνυμα ή να αποθηκεύουν ευαίσθητα έγγραφα.

Η κατώτατη γραμμή είναι η ακόλουθη: εάν βρίσκεστε στο Dark Web, βρίσκεστε εκεί επειδή δεν θέλετε να γνωρίζει κάποιος τι κάνετε ή πού βρίσκεστε και ότι έχετε λάβει πολύ συγκεκριμένα βήματα για να το καταστήσετε πραγματικότητα .

Απορρήτου και τον σκοτεινό ιστό

Οι ανησυχίες σχετικά με την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου βρίσκονται στο μυαλό πολλών ανθρώπων τον τελευταίο καιρό, ειδικά καθώς υπάρχουν περισσότερες ενδείξεις ότι οι δραστηριότητές μας στο διαδίκτυο μπορούν ενδεχομένως να παρακολουθούνται από διάφορες οντότητες. Το Dark Web θα μπορούσε να έχει χρήματα για ανθρώπους που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι και ιδιωτικοί , για οποιοδήποτε λόγο - ίσως απλά δεν είστε καλοί στην ιδέα ότι οι προσωπικές σας συνήθειες περιήγησης θα μπορούσαν να εξεταστούν από εξωτερικά κόμματα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το Dark Web και τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση - για να μείνετε ανώνυμα - είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ανωνυμοποιητές, το πιο γνωστό από τους οποίους είναι ο Tor, για να βεβαιωθούμε ότι οι δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο είναι ιδιωτικές - και ποτέ δεν επισκέπτονται το Dark Web.

Ασφάλεια πληροφοριών

Οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν το Dark Web για να μοιράζονται πληροφορίες και να λαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες από ανώνυμους καταγγέλλοντες - για παράδειγμα, οι New York Times διαθέτουν ένα ασφαλές κιβώτιο κλειδιών στο Dark Web, το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να στείλουν αρχεία ανώνυμα. Γίνεται παράδεισος για εκείνους που πρέπει να μοιραστούν πληροφοριών.

Για τις χώρες όπου η χρήση του Διαδικτύου είναι περιορισμένη. τα ανώνυμα εργαλεία και τα πληρεξούσια μπορούν να βοηθήσουν στην ασφαλή μεταφορά πληροφοριών. Ωστόσο, αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην πρόσβαση στο Dark Web, αλλά και στην απλή πρόσβαση στο Surface Web, το Web που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν καθημερινά χωρίς προβλήματα. Διαβάστε περισσότερα για το Surface Web στο What is the Dark Web; .

Προστασία προσωπικών δεδομένων, ασφάλεια και ανωνυμία

Είναι αναπόφευκτο το Dark Web να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται. η έκκληση ενός ανώνυμου αγωγού για διάφορες δραστηριότητες (νόμιμες και παράνομες) είναι απλά πολύ ελκυστική για να αντισταθεί. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για τις εντελώς νόμιμες δραστηριότητες τους στο διαδίκτυο, οι επικοινωνίες κ.λπ. παρακολουθούνται, τα εργαλεία που μας βοηθούν να επιτύχουμε την ιδιωτικότητα θα αυξηθούν επίσης στη δημοτικότητα.