Ο σκοτεινός ιστός: Γιατί το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι;

Εάν έχετε ακούσει το "Dark Web" που αναφέρεται στις ειδήσεις, τις ταινίες ή τις τηλεοπτικές εκπομπές, ίσως να είστε περίεργοι ως προς το τι είναι και πώς θα φτάσετε εκεί. Υπάρχουν πολλές παραπληροφορίες σχετικά με το τι είναι το Dark Web πραγματικά και υπάρχουν πολλά ερωτήματα: είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τους χάκερ ; Το FBI παρακολουθεί τι κάνεις εκεί; Χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό ή εργαλεία για να επισκεφθείτε; Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να αγγίξουμε σύντομα το τι είναι το Dark Web, η διαδικασία πρόσβασης στο Dark Web και γιατί μερικοί άνθρωποι θέλουν να επισκεφτούν αυτόν τον κάπως μυστηριώδη προορισμό.

Τι είναι ο Σκοτεινός Ιστός και πώς θα φτάσετε εκεί;

Βασικά, το Dark Web είναι ένα μικρό υποδίκτυο του μεγαλύτερου αόρατου ή Deep Web. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δύο αυτά πράγματα, διαβάστε το τι είναι το Dark Web; και Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Invisible Web και του Dark Web; .

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρόκειται απλώς να εγκαταλείψουν το Dark Web. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται απλώς για την παρακολούθηση ενός συνδέσμου ή τη χρήση μηχανής αναζήτησης , κάτι που η πλειοψηφία μας συνηθίζει να κάνει online. Το Dark Web αποτελείται από ιστότοπους που απαιτούν ειδικό πρόγραμμα περιήγησης και πρωτόκολλα για να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Οι χρήστες δεν μπορούν απλά να πληκτρολογήσουν μια διεύθυνση URL Dark Web στο μέσο περιηγητή ιστού και να φτάσουν στον προορισμό τους. Η πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους δεν γίνεται μέσω της κανονικής διαδικασίας μιας τοποθεσίας .com . και δεν είναι ευρετηριασμένες από τις μηχανές αναζήτησης , επομένως η πλοήγηση εδώ είναι δύσκολη. χρειάζεται να επιτευχθεί κάποιο επίπεδο εκλέπτυνσης υπολογιστή.

Ανωνυμία στον σκοτεινό ιστό

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dark Web, είναι απαραίτητο να κάνετε λήψη ειδικών προγραμμάτων περιήγησης (τα πιο δημοφιλή από τα οποία είναι ο Tor). Αυτά τα εργαλεία θα κάνουν δύο πράγματα: συνδέουν τους χρήστες με το υποσύνολο των δικτύων που απαρτίζουν το Dark Web και πρόκειται να ανώνυμα πλήρως κάθε βήμα κρυπτογράφοντας από πού βρίσκεστε, από πού έρχεσαι, να το κάνεις. Θα είστε ανώνυμοι, που είναι το κύριο πλεονέκτημα του Dark Web. Πλευρική σημείωση: η λήψη του Tor ή άλλων ανωνυμοποιημένων προγραμμάτων περιήγησης δεν σημαίνει ότι ο χρήστης είναι έξω για να κάνει κάτι παράνομο. αντίθετα, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι καθώς μεγαλώνουν περισσότερο ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αυτά τα εργαλεία είναι απαραίτητα.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία ΔΕΝ εγγυάται ότι είστε εντελώς ανιχνεύσιμοι, καθώς αν ακούσετε τις ειδήσεις, θα είστε σε θέση να διαπιστώσετε ότι ακούμε για τους ανθρώπους που έχουν συλληφθεί κάνοντας αρκετά παράνομο υλικό μέσω του Dark Web σε τακτική βάση . Η χρήση αυτών των εργαλείων σας καθιστά πολύ πιο δύσκολο να εντοπίσετε, αλλά όχι αδύνατο. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι ενώ η λήψη αυτών των εργαλείων κρυπτογράφησης και των πελατών δεν είναι σίγουρα παράνομη, μπορείτε να γίνετε ένα "πρόσωπο ενδιαφέροντος" να το πω έτσι χρησιμοποιώντας τα. φαίνεται να είναι ένα μοτίβο με ανθρώπους που παραβιάζουν τον νόμο εδώ που ξεκινούν από το Dark Web και έπειτα καταλήγουν κάπου αλλού, έτσι είναι απλά μέρος της ανίχνευσης αυτής της διαδικασίας.

Ποιος χρησιμοποιεί το Dark Web και γιατί;

Το Dark Web έχει κάπως μια άσχημη φήμη. αν είστε fan του Κάρτας Καρτών, ίσως να θυμάστε τη γραμμή ιστορίας στην εποχή 2 με τον δημοσιογράφο να κοιτάει να βγει από τον Αντιπρόεδρο και να έρθει σε επαφή με κάποιον στο Dark Web για να το κάνει.

Η προσφορά ανωνυμίας του σκοτεινού ιστού είναι σίγουρα μια τεράστια κλήρωση για ανθρώπους που αναζητούν να προμηθευτούν ναρκωτικά, όπλα και άλλα παράνομα αντικείμενα, αλλά έχει επίσης κερδίσει την φήμη ως ασφαλές καταφύγιο για δημοσιογράφους και ανθρώπους που πρέπει να μοιράζονται πληροφορίες, το μοιράζεστε με ασφάλεια.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι επισκέφτηκαν ένα κατάστημα που ονομάζεται Road Silk στο Dark Web. Ο Δρόμος του Μεταξιού ήταν μια μεγάλη αγορά στο Dark Web, ως επί το πλείστον κακόφημη για την αγορά και πώληση παράνομων ναρκωτικών, αλλά και για μια μεγάλη ποικιλία άλλων προϊόντων προς πώληση. Οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν μόνο αγαθά εδώ χρησιμοποιώντας το Bitcoins. εικονικό νόμισμα που είναι κρυμμένο μέσα στα ανώνυμα δίκτυα που απαρτίζουν το Dark Web. Αυτή η αγορά έκλεισε το 2013 και βρίσκεται υπό διερεύνηση. σύμφωνα με διάφορες πηγές, υπήρχαν εμπορεύματα αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου, τα οποία πωλήθηκαν πριν από τη λήψη τους εκτός σύνδεσης.

Επομένως κατά την επίσκεψή σας στο Dark Web μπορείτε να συμπεριλάβετε σίγουρα παράνομες δραστηριότητες - για παράδειγμα, αγοράζοντας αντικείμενα στον Δρόμο του Μεταξιού ή εκσφενδονίζοντας παράνομες εικόνες και μοιράζοντάς τους - υπάρχουν επίσης άτομα που χρησιμοποιούν το Dark Web και έχουν νόμιμη ανάγκη ανωνυμίας επειδή η ζωή τους είναι σε κίνδυνο ή οι πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους είναι πολύ ασταθείς για να μοιραστούν δημόσια. Οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούν το Dark Web για να επικοινωνούν με πηγές ανώνυμα ή να αποθηκεύουν ευαίσθητα έγγραφα.

Η κατώτατη γραμμή: εάν βρίσκεστε στο σκοτεινό ιστό, πιθανότατα υπάρχει, επειδή δεν θέλετε να γνωρίζει κάποιος τι κάνετε ή πού βρίσκεστε, και έχετε κάνει πολύ συγκεκριμένα βήματα για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Επόμενη: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του σκοτεινού ιστού και του αόρατου ιστού;