Πώς να επισκεφθείτε τον Άρη στο Google Earth Pro

Μπορεί να γνωρίζετε και να απολαμβάνετε το Google Earth για την ικανότητά του να σας μεταφέρει σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο (τουλάχιστον, τουλάχιστον). Γνωρίζατε ότι το Google Earth μπορεί επίσης να σας μεταφέρει σε μια περιπέτεια εκτός του κόσμου στον Άρη; Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Κόκκινο Πλανήτη κάθε φορά που θέλετε. Οι οδηγίες εδώ ισχύουν για το Google Earth Pro, το οποίο είναι η έκδοση του Google Earth που μπορείτε να κατεβάσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Mars online.

Πώς να γίνετε (εικονικός) αστροναύτης

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την τελευταία έκδοση του Google Earth , που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση earth.google.com. Ο Άρης δεν περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε έκδοση πριν από το Google Earth 5.

Μόλις κατεβάσετε το Google Earth Pro, ανοίξτε το. Θα παρατηρήσετε ένα σύνολο κουμπιών στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Κάποιος μοιάζει με τον Κρόνο. (Παρόλο που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε τον Κρόνο ακόμα, είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο για έναν πλανήτη.) Πατήστε το κουμπί που μοιάζει με Κρόνος και επιλέξτε Άρη από την αναπτυσσόμενη λίστα. Αυτό είναι το ίδιο κουμπί που χρησιμοποιείτε για να μεταβείτε στην προβολή Sky ή για να επιστρέψετε στη Γη .

Μόλις είστε σε λειτουργία Mars, θα δείτε ότι η διεπαφή χρήστη είναι σχεδόν ίδια με εκείνη της Γης. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις στρώσεις πληροφοριών στο παράθυρο " Επίπεδα" προς τα αριστερά. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένα ορόσημα και να αφήσετε σημάνσεις μέρους. Αν δεν μπορείτε να δείτε τα διάφορα στοιχεία που έχετε επιλέξει στο παράθυρο "Επίπεδα", αγγίξτε το. Μπορείτε να δείτε το έδαφος σε 3d, εικόνες της επιφάνειας και εικόνες τροχιακών εικόνων υψηλής ανάλυσης. Μπορείτε ακόμα να θαυμάσετε τις φωτογραφίες και τα πανοράματα 360 μοιρών που τραβήχτηκαν από τους επιβάτες, των οποίων τα ίχνη και οι τελευταίες θέσεις είναι επίσης γραφισμένες. Θέλετε να μάθετε τις τελευταίες θέσεις της Περιέργειας και της Ευκαιρίας; Είναι διαθέσιμα.

Μια τέτοια συντριπτική πλειάδα επιλογών και δεδομένων μπορεί να κάνει δύσκολο να αποφασιστεί από πού να ξεκινήσει. Αν ψάχνετε για ιδέες, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο Guided Tours για να προβάλλετε βίντεο όταν είναι διαθέσιμα καθώς "ταξιδεύετε" γύρω από την επιφάνεια. Ελέγξτε τον Οδηγό Ταξιδιώτη στον Άρη για να μάθετε περισσότερα για το τι βλέπετε στον Κόκκινο Πλανήτη.

Επίσκεψη σε άλλα μέρη Όχι άνθρωπος (ή γυναίκα) έχει περάσει πριν

Εάν ένα ταξίδι στον Άρη αναφλέγει ένα πάθος πλανήτη-περιαγωγής, οι Χάρτες Google θα σας μεταφέρουν σε πλήθος άλλων κόσμων. Η NASA και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος έχουν θέσει στη διάθεση της Google χιλιάδες εικόνες που συγκεντρώθηκαν από διαστημόπλοια ή που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή με βάση τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια υψηλής ισχύος. Από τον Δεκέμβριο του 2017, ο κατάλογος των μακρινών θέσεων που μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς διαστημικό σκάφος δεν περιλαμβάνει μόνο τον Άρη, αλλά και τη Αφροδίτη, τον Κρόνο, τον Πλούτωνα, τον Υδράργυρο, τον Κρόνο, διάφορα φεγγάρια και πολλά άλλα. Με τη μεγέθυνση, μπορείτε να εξερευνήσετε τα βουνά, τους κρατήρες, τις κοιλάδες, τα σύννεφα και άλλα χαρακτηριστικά αυτών των μακρινών θέσεων. αν έχουν ονομαστεί, θα τα δείτε με την ετικέτα όπως θα κάνατε σε έναν χάρτη. Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι δικός σας για να επισκεφθείτε. Η Google σχεδιάζει να προσθέσει εικόνες καθώς αυτές γίνονται διαθέσιμες.