Μετά τις Χριστουγεννιάτικες πωλήσεις και συμβουλές αγορών εκκαθάρισης

Μυστικά για την εξεύρεση μετα-Χριστούγεννα ή εκπτώσεις παζάρι σπίτι θέατρο

Οι πωλήσεις μετά την παραμονή των Χριστουγέννων, του τέλους του έτους και της εκκαθάρισης κατά τη διάρκεια της άνοιξης και της πτώσης είναι μια σπουδαία στιγμή για να κερδίσετε μερικές καλές προσφορές, αλλά μπορείτε επίσης να καταλήξετε σε καταστροφή αγοράς. Μην κάνετε το λάθος να σηκώσετε την εφημερίδα Ad και να σπεύσετε στον τοπικό αντιπρόσωπο ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης χωρίς να οπλίσετε με χρήσιμες γνώσεις και εργαλεία για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το δολάριο σας.

Οι λιανοπωλητές χρησιμοποιούν πωλήσεις εκκαθάρισης για να κάνουν πολλά πράγματα:

Στοιχεία υπερπληρώ

Τα αντικείμενα που υπερφορτωθούν είναι συνήθως οδηγοί με απώλειες, όπως τα 29 DVD players , τα 49 Blu-ray Disc players , οι 199 τηλεοράσεις LED / LCD , τα πακέτα εγχώριων θεάτρων ύψους 249 δολαρίων και τα 149 soundbars που είναι καινούργια και σφραγισμένα. Εδώ ξέρετε ότι δεν έχουν ανοιχθεί, επιστραφεί ή χρησιμοποιηθεί.

Αυτά μπορεί να μην είναι πάντα τα πιο γνωστά μοντέλα μάρκας ονόματος αλλά μπορεί να είναι μια καλή αξία. Τα αντικείμενα που υπερφορτώνονται συνήθως είναι τα πρώτα που πηγαίνουν, ειδικά μετά την πώληση των Χριστουγέννων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε στο κατάστημα νωρίς για την καλύτερη ευκαιρία να αρπάξει ένα.

Σύντομα για εκκαθάριση στοιχεία

Κάθε Ιανουάριο πραγματοποιείται το CES στο οποίο οι περισσότεροι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών από όλο τον κόσμο αποκαλύπτουν τα προϊόντα τους για το επόμενο έτος. Οι αγοραστές από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών σε μικρούς περιφερειακούς και μητροπολιτικούς ανεξάρτητους συμμετέχουν σε αυτό το show προκειμένου να τοποθετήσουν παραγγελίες για νέα προϊόντα τα οποία αρχίζουν να χτυπούν τα ράφια τον Φεβρουάριο και να συνεχίσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός στην τοποθέτηση νεότερων προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων, οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να καθαρίσουν τα τρέχοντα προϊόντα που προορίζονται για αντικατάσταση το ταχύτερο δυνατόν.

Εδώ μπορεί να ωφεληθεί ο καταναλωτής. Εάν ένας έμπορος λιανικής πώλησης έκανε το "λάθος" της υπερτίμησης της ζήτησης για έναν συγκεκριμένο δέκτη AV και έχει άφθονο απόθεμα μέχρι τον Φεβρουάριο, θα είναι πιο δύσκολο να μετακινήσετε το παλαιότερο μοντέλο ως ανταγωνιστές του, παλιό μοντέλο, να πουλήσει το νεότερο μοντέλο όταν φθάνει.

Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές δεν αντιδρούν καλά στη λέξη "εκκαθάριση", γεγονός που δίνει την παραδοχή ότι το προϊόν μπορεί να είναι, κατά κάποιο τρόπο, κατώτερο από ένα νεότερο μοντέλο (κάτι που μπορεί ή όχι να συμβαίνει στην πραγματικότητα). Ως εκ τούτου, η προώθηση του παλαιού μοντέλου φέρει συχνά μια ειδοποίηση AD για "Τιμή Πτώσης", "Άμεση Έκπτωση" ή "Άμεση Εξόφληση" ή ακόμα και "Ειδική Αγορά". Επίσης, μια πρόσθετη ένδειξη ενός στοιχείου κάθαρσης βρίσκεται στη λεπτή εκτύπωση. ελέγξτε για τις φράσεις "Ενώ τα τελευταία υλικά" και / ή "Δεν υπάρχουν βροχοπτώσεις".

Εάν είστε κυνήγι ευκαιρίας, ο λιανοπωλητής απαλλάσσεται από ένα προϊόν το οποίο σύντομα θα διακοπεί και ο καταναλωτής θα αποκτήσει μια εξαιρετική τιμή, ειδικά εάν δεν χρειάζεστε τις τελευταίες και μεγαλύτερες και το προϊόν έχει όλα όσα χρειάζεστε.

Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, προβαίνοντας στον έλεγχο των χαρακτηριστικών πριν από το χρόνο, είτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή του καταστήματος, αν είναι δυνατόν. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να ερμηνεύσετε αυτές τις εβδομαδιαίες εφημερίδες και ηλεκτρονικές διαφημίσεις AD .

Επιστροφές / ανταλλαγές δώρων

Τα καταστήματα θέλουν να γυρίσουν τις επιστροφές και τις ανταλλαγές όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ξυπνάτε την Ημέρα των Χριστουγέννων και ανακαλύψτε ότι έχετε έναν παίκτη Blu-ray $ 49 από τον σημαντικό σας άλλο και έναν άλλο από τους γονείς σας. Πάρτε το ένα πίσω και να το ανταλλάξετε για κάτι άλλο. Ωστόσο, όταν φτάνετε στο κατάστημα, βρίσκεστε σε συμφωνία με άλλα δέκα άτομα που επιστρέφουν για να ανταλλάξουν το ίδιο Blu-ray player.

Τα καταστήματα δεν σας απασχολούν να επιστρέφετε το Blu-ray player και να το ανταλλάσσετε για κάτι άλλο. Ωστόσο, το κατάστημα είναι κολλημένο με κάτι που σκέφτηκε ότι πωλούνται μόνιμα, και αν το αντικείμενο επιστραφεί θα πάρει το κατάστημα ακίνητη περιουσία που πρέπει να αφιερωθεί σε άλλα προϊόντα που μπορούν να πωληθούν με υψηλότερο περιθώριο κέρδους. Η λύση είναι να το επαναφέρετε στο ράφι και να σημείωτε την τιμή από 5% έως 15%.

Ο καταναλωτής μπορεί να το κάνει, αλλά να έχετε κατά νου ότι το στοιχείο μπορεί να έχει ανοιχτεί από τον πελάτη ή από το κατάστημα επιστρέφει το τμήμα για να ελέγξει το περιεχόμενό του. Σε αυτήν την περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα εξής:

Παλιά μοντέλα προβολής

Συνήθως, τα περισσότερα προϊόντα στους καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης εμφανίζονται οπουδήποτε από 90 ημέρες έως έξι μήνες ή ακόμα και για ένα χρόνο. Πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης δεν θα ενημερώσουν με ακρίβεια τον καταναλωτή σχετικά με το πόσο καιρό το συγκεκριμένο στοιχείο εμφανίζεται και δεν θα συζητήσει πώς αντιμετωπίστηκε το στοιχείο από το προσωπικό πωλήσεων και τους πελάτες.

Τα προϊόντα όπως οι βιντεοκάμερες, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, οι τηλεοράσεις και οι βιντεοπροβολείς είναι ιδιαίτερα ύποπτες επειδή, όχι μόνο εμφανίζονται, αλλά λειτουργούν για δώδεκα ώρες την ημέρα για μήνες, ενώ οι βιντεοκάμερες και οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές χειρίζονται και αναπηδούν γύρω από όλους από ευγενείς γιαγιάδες σε μικρά παιδιά.

Ωστόσο, άλλα είδη προβολής, όπως δέκτες οικιακού κινηματογράφου , συσκευές αναπαραγωγής DVD και συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, δεν παίρνουν την ίδια κατάχρηση, καθώς ενεργοποιούνται μόνο όταν ένας πωλητής αποτυπώνει πραγματικά τα προϊόντα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες οθόνες των δεκτών AV, των συσκευών αναπαραγωγής DVD, των συσκευών αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray και άλλων σχετικών εξαρτημάτων συνήθως απλώς κάθονται σε ράφι ως εκθέματα χωρίς ισχύ και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καταναλωτή ούτως ή άλλως χωρίς τη βοήθεια του προσωπικού πωλήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να πάρετε πολλά να αγοράσετε οθόνες HiFi, DVD players και Blu-ray Disc players, αλλά μην πάρετε πολύ ενθουσιασμένος για την αγορά τηλεοράσεων οθόνης, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών ή βιντεοκάμερων. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε τέτοια αντικείμενα, θυμηθείτε, δεν υπάρχει κουτί όταν τα στοιχεία τίθενται στην οθόνη, σχεδόν όλοι οι λιανοπωλητές καταστρέφουν το κουτί. Ως αποτέλεσμα, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα ερωτήματα:

Μια μεγάλη στρατηγική διαπραγμάτευσης για να έχετε μια καλή τιμή σε ένα μοντέλο οθόνης είναι να υποδείξετε ότι θα είστε πρόθυμοι να αγοράσετε ένα εκτεταμένο σχέδιο υπηρεσίας στη μονάδα ή / και κάποια πρόσθετα αξεσουάρ για να το πάτε μαζί του. Αν και νόμιμα, το κατάστημα δεν μπορεί να προσαρμόσει την τιμή ενός προϊόντος προκειμένου να αγοράσετε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξυπηρέτησης ή πρόσθετα εξαρτήματα, αγοράζετε μια ενότητα που το κατάστημα θέλει να απαλλαγεί.

Το κατάστημα μπορεί να ρυθμίσει την τιμή σε ένα στοιχείο της οθόνης όπως το θεωρεί κατάλληλο, αλλά δεν πρέπει να τακτοποιήσετε την αναγραφόμενη τιμή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομική κατευθυντήρια γραμμή που να μπορεί να καθορίσει την αξία ενός προϊόντος με βάση το πόσα άτομα έχουν αγγίξει, πόσο καιρό υπάρχει, τυχόν γρατζουνιές ή χτυπήματα κλπ. Από την εμφάνισή του. Το κατάστημα μπορεί να πουλήσει τέτοια αντικείμενα για οποιαδήποτε τιμή επιλέγουν το κατάστημα ή οι διαχειριστές περιοχής, αρκεί να μην παραβιάζουν την πολιτική καταστήματος ή εταιρικής πολιτικής.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα πάρετε μια καλύτερη συμφωνία χρησιμοποιώντας αυτή τη στρατηγική, αλλά σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Με κάποια σταθερή διαπραγμάτευση, μπορείτε, ενδεχομένως, να πάρετε μια καλή τιμή σε ένα στοιχείο της οθόνης, να πάρετε ακόμα κάποια προστασία για αυτό και / ή χρειάζονται αξεσουάρ με την αγορά. Όλα βράζουν για το αν το προϊόν, ο χρόνος διαπραγμάτευσης και η τελική τιμή αξίζουν πραγματικά.

Επιστροφές υπηρεσίας προϊόντος

Την μέρα μετά τα Χριστούγεννα ή άλλες μέρες που είναι πολύ προωθημένες και περπατάτε στον τοπικό κατάστημα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και βλέπετε "τραπέζια εκκαθάρισης" σε όλο το κατάστημα με προϊόντα εκτός συσκευασίας και ανοιχτού κουτιού. Παρόλο που πολλά από τα προϊόντα στους πίνακες ενδέχεται να προέρχονται από τις κατηγορίες που συζητήθηκαν προηγουμένως (ανοιχτό πλαίσιο επιστρέφει και εμφανίζει), υπάρχει μια άλλη κατηγορία που εμφανίζεται σε αυτούς τους πίνακες: Η επιστροφή υπηρεσίας προϊόντος.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επιστροφής υπηρεσιών προϊόντος:

Πώς μπορείτε να πείτε αν κοιτάτε ένα τέτοιο στοιχείο; Το προϊόν πρέπει να διαθέτει αυτοκόλλητο υπηρεσίας (αυτοκόλλητο που μοιάζει με κωδικό UPC αλλά τοποθετείται στην ίδια τη μονάδα). Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι ο πωλητής ή ο διαχειριστής δεν θα σας ενημερώσουν για το ιστορικό σέρβις του προϊόντος.

Ένας τρόπος για να μάθετε αν κάτι έχει επιστραφεί από την υπηρεσία είναι να ελέγξετε αν η ετικέτα ανοικτού πλαισίου βρίσκεται δίπλα ή εν μέρει πάνω από την ετικέτα υπηρεσίας. Αν το στοιχείο έχει πολλές ετικέτες στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο (όπως όταν τοποθετήσατε την πινακίδα κυκλοφορίας του τελευταίου έτους στην ετικέτα του προηγούμενου έτους), υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι έχει επιδιορθωθεί και / ή ανατιμηθεί αρκετές φορές.

Σε πολλές περιπτώσεις, το τμήμα εξυπηρέτησης δεν δίνει πληροφορίες για το ιστορικό επισκευών στο προσωπικό πωλήσεων. Επιπλέον, πολλές φορές τα αξεσουάρ και το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη δεν είναι πλέον με τη μονάδα και, στην πραγματικότητα, το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη μπορεί να μην είναι ακόμη διαθέσιμο (αν και υπάρχουν online υπηρεσίες που μπορείτε να δοκιμάσετε). Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, μερικές φορές τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι άνω των δύο ετών.

Εάν επιλέξετε να αγοράσετε μια επιστροφή υπηρεσίας προϊόντος, κοιτάξτε την πολύ προσεκτικά και μην ολοκληρώσετε μια τελική αγορά χωρίς να δείτε το προϊόν σε κατάσταση λειτουργίας.

Επιπλέον, ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες που περιγράφηκαν προηγουμένως για την αγορά αντικειμένων ανταλλαγής. Πολλές φορές, οι πωλήσεις σε τέτοια αντικείμενα είναι όπως είναι, η πώληση του καταστήματος είναι τελική (χωρίς επιστροφή) και το κατάστημα δεν μπορεί να εξετάσει την αγορά ενός εκτεταμένου σχεδίου υπηρεσίας για το προϊόν λόγω της ηλικίας του και του ιστορικού επισκευής του.

Η αγορά μιας επιστροφής υπηρεσίας προϊόντος είναι ένα στοίχημα, αλλά αν είστε περιπετειώδης και αποφασισμένος διαπραγματευτής, μπορείτε να πάρετε τυχεροί και να πάρετε κάτι που είναι πραγματικά πρακτικό για τις ανάγκες σας.

Η κατώτατη γραμμή

Λοιπόν, το έχετε εδώ, μερικά από τα μυστικά του λιανικού εμπορίου που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα στην αναζήτησή σας για αυτό το φευγαλέο παζάρι μετά την παραμονή των Χριστουγέννων, το τέλος του έτους ή την εκκαθάριση. Ωστόσο, προτού πάτε για ψώνια, φάτε ένα πλούσιο γεύμα (θα χρειαστείτε τη διανοητική ενέργεια), χαλαρώστε, διασκεδάστε, αλλά προσέξτε και είστε έτοιμοι να διαπραγματευτείτε. Θυμάμαι; μην περάσετε απλά χωρίς να δείτε μια πιθανή αγορά!

Εάν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο, φροντίστε επίσης να ελέγξετε το άρθρο του συντρόφου μας σχετικά με μια άλλη εμπορική στρατηγική αγορών που μπορείτε να επωφεληθείτε από - Αγοράζοντας Ανακαινισμένα Προϊόντα - Τι πρέπει να ξέρετε