Πώς να καθορίσει έναν υπολογιστή που δεν θα ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία

Τα μενού των ρυθμίσεων εκκίνησης (Windows 10 & 8) και Advanced Boot Options (Windows 7, Vista, & XP) υπάρχουν ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε τα Windows με ειδικά διαμορφωμένους τρόπους, ελπίζοντας ότι παρακάμπτετε οποιοδήποτε πρόβλημα εμποδίζει την κανονική εκκίνηση των Windows.

Ωστόσο, τι γίνεται αν αποτύχει κάθε επιλογή που προσπαθείτε και όταν επανεκκινηθεί ο υπολογιστής σας, βρίσκεστε πίσω σε μια από αυτές τις οθόνες;

Αυτός ο βρόχος ρυθμίσεων εκκίνησης ή ο βρόχος Επιλογές προχωρημένου εκκινήματος , ανάλογα με την έκδοση των Windows , είναι ένας κοινός τρόπος με τον οποίο τα Windows δεν θα ξεκινούν. Αυτός είναι ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε αν επιστρέψετε πίσω στις Ρυθμίσεις εκκίνησης ή στην οθόνη ABO σε κάθε προσπάθεια εισαγωγής της ασφαλούς λειτουργίας , της τελευταίας γνωστής σωστής διαμόρφωσης και άλλων μεθόδων εκκίνησης.

Σημαντικό: Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το μενού, πηγαίνετε μέχρι την οθόνη σύνδεσης των Windows ή βλέπετε οποιοδήποτε μήνυμα σφάλματος, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιηθεί για έναν καλύτερο τρόπο να διορθώσετε το συγκεκριμένο σας πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που σταματάει πάντα στις ρυθμίσεις εκκίνησης ή στις επιλογές προχωρημένης εκκίνησης

Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λεπτά έως ώρες, ανάλογα με το γιατί τα Windows δεν θα ξεκινήσουν σε ασφαλή λειτουργία ή σε κάποια από τις άλλες διαγνωστικές λειτουργίες των Windows.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε τα Windows σε κάθε διαθέσιμη μέθοδο εκκίνησης.
    1. Μπορεί να έχετε κάνει ήδη αυτό, αλλά εάν όχι, γνωρίζετε ότι κάθε μέθοδος εκκίνησης που είναι διαθέσιμη από το μενού Startup Settings (Ρυθμίσεις εκκίνησης) ή Advanced Boot Options (Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους) είναι εκεί επειδή βοηθά στην αποφυγή ενός ή περισσοτέρων συγκεκριμένων ζητημάτων που μπορούν να προκαλέσουν διακοπή της φόρτωσης των Windows:
  2. Ξεκινήστε τα Windows με την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση 3b
  3. Ξεκινήστε τα Windows σε λειτουργία βίντεο / απεικόνισης χαμηλής ανάλυσης 3c
  4. Χιούμορ με και δοκιμάστε την επιλογή για να ξεκινήσετε κανονικά τα Windows. Ποτέ δεν ξέρεις.
    1. Σημείωση: Βλ. Συμβουλή # 3 στο κάτω μέρος της σελίδας για βοήθεια εάν τα Windows αρχίζουν πραγματικά σε μία από τις τρεις παραπάνω λειτουργίες.
  5. Επισκευάστε την εγκατάσταση των Windows . Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να επιστρέψετε συνεχώς τα Windows στα μενού "Ρυθμίσεις εκκίνησης" ή "Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους" είναι επειδή ένα ή περισσότερα σημαντικά αρχεία των Windows είναι κατεστραμμένα ή λείπουν. Η επισκευή των Windows αντικαθιστά αυτά τα σημαντικά αρχεία χωρίς να καταργεί ή να αλλάζει οτιδήποτε άλλο στον υπολογιστή σας.
    1. Σημείωση: Στα Windows 10, 8, 7 & Vista αυτό ονομάζεται Επισκευή εκκίνησης (Startup Repair) . Τα Windows XP αναφέρονται σε αυτήν ως εγκατάσταση επιδιόρθωσης .
    2. Σημαντικό: Η εγκατάσταση της επιδιόρθωσης των Windows XP είναι πιο περίπλοκη και έχει περισσότερα μειονεκτήματα από την διαθέσιμη επισκευή εκκίνησης σε μεταγενέστερα λειτουργικά συστήματα των Windows. Επομένως, αν είστε χρήστης XP, ίσως να θέλετε να περιμένετε μέχρι να δοκιμάσετε τα βήματα 5 έως 8 πριν δοκιμάσετε.
  1. Εκτελέστε μια Επαναφορά Συστήματος από τις Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους ή τις Επιλογές αποκατάστασης συστήματος, ανάλογα με την έκδοση των Windows, για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές.
    1. Τα Windows ενδέχεται να επιστρέφουν στο μενού "Ρυθμίσεις εκκίνησης" ή "Σύνθετες επιλογές εκκίνησης" λόγω βλάβης σε ένα πρόγραμμα οδήγησης , σε ένα σημαντικό αρχείο ή σε ένα μέρος του μητρώου . Μια Επαναφορά Συστήματος θα επιστρέψει όλα αυτά τα πράγματα στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν σε μια εποχή που ο υπολογιστής σας λειτούργησε καλά, γεγονός που θα μπορούσε να λύσει πλήρως το πρόβλημά σας.
    2. Windows 10 & 8: Η Επαναφορά Συστήματος είναι διαθέσιμη εκτός των Windows 10 & 8 από το μενού Advanced Options Options . Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος πρόσβασης στις επιλογές σύνθετης εκκίνησης στα Windows 10 ή 8 για βοήθεια.
    3. Windows 7 & Vista: Η Επαναφορά Συστήματος είναι διαθέσιμη εκτός των Windows 7 & Vista μέσω των επιλογών αποκατάστασης συστήματος και είναι πιο εύκολα διαθέσιμη κατά την εκκίνηση από το δίσκο εγκατάστασης των Windows. Αν χρησιμοποιείτε Windows 7, οι επιλογές αποκατάστασης συστήματος είναι επίσης διαθέσιμες εδώ από το μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους ως επιλογή Επισκευή υπολογιστή . Εντούτοις, αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει, ανάλογα με το γενικό πρόβλημα που προκαλεί, επομένως ίσως χρειαστεί να εκκινήσετε τον δίσκο εγκατάστασης τελικά.
    4. Μια άλλη επιλογή για τα Windows 10, 8 ή 7: Αν δεν έχετε το δίσκο εγκατάστασης των Windows 10, 8 ή 7 ή τη μονάδα flash, αλλά έχετε πρόσβαση σε έναν άλλο υπολογιστή με μια από τις εκδόσεις των Windows που έχουν εγκατασταθεί, το σπίτι ή το φίλο σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μέσα επιδιόρθωσης από εκεί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα στον σπασμένο υπολογιστή σας. Βλ. Τρόπος δημιουργίας δίσκου επιδιόρθωσης συστήματος Windows 7 ή πώς να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης των Windows 10 ή 8 για εκπαιδευτικά προγράμματα.
    5. Χρήστες Windows XP & Me: Αυτή η επιλογή αντιμετώπισης προβλημάτων δεν ισχύει για εσάς. Η επαναφορά συστήματος ήταν διαθέσιμη από έναν δίσκο εκκίνησης που ξεκίνησε με την κυκλοφορία των Windows Vista .
  1. Χρησιμοποιήστε την εντολή Έλεγχος αρχείων συστήματος (System File Checker) για να επιδιορθώσετε προστατευμένα αρχεία των Windows Ένα κατεστραμμένο αρχείο που σχετίζεται με το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να σας εμποδίσει να ξεπεράσετε το μενού "Ρυθμίσεις εκκίνησης" ή "Σύνθετες επιλογές εκκίνησης" και η εντολή sfc θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα.
    1. Σημείωση: Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows αυτή τη στιγμή, θα χρειαστεί να εκτελέσετε αυτήν την εντολή από τη γραμμή εντολών που διατίθεται από τις επιλογές προχωρημένων εκκινήσεων (Windows 10 & 8) ή τις επιλογές αποκατάστασης συστήματος (Windows 7 & Vista). Δείτε τις σημειώσεις στο βήμα 3 σχετικά με την πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές διάγνωσης.
    2. Χρήστες Windows XP & Me: Και πάλι, αυτή η επιλογή αντιμετώπισης προβλημάτων δεν είναι διαθέσιμη σε εσάς. Ο Έλεγχος αρχείων συστήματος είναι διαθέσιμος μόνο από τα Windows στο λειτουργικό σας σύστημα.
    3. Οι πιθανότητες είναι ότι εάν η επιδιόρθωση των Windows που δοκιμάσατε στο Βήμα 2 δεν λειτούργησε, τότε αυτό δεν θα γίνει, αλλά αξίζει έναν πυροβολισμό λαμβάνοντας υπόψη την επόμενη αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού .
  2. Καθαρίστε το CMOS . Η εκκαθάριση της μνήμης BIOS στη μητρική πλακέτα θα επιστρέψει τις ρυθμίσεις του BIOS στα εργοστασιακά προεπιλεγμένα επίπεδα. Μια εσφαλμένη ρύθμιση του BIOS θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο τα Windows δεν θα ξεκινήσουν καν σε ασφαλή λειτουργία.
    1. Σημαντικό: Εάν η εκκαθάριση του CMOS επιδιορθώσει το πρόβλημα εκκίνησης των Windows, βεβαιωθείτε ότι όλες οι αλλαγές που κάνετε στο BIOS ολοκληρώνονται μία φορά τη φορά, οπότε αν το πρόβλημα επιστρέψει, θα γνωρίζετε ποια αλλαγή προκάλεσε το πρόβλημα.
  1. Αντικαταστήστε τη μπαταρία CMOS εάν ο υπολογιστής σας είναι ηλικίας μεγαλύτερης των τριών ετών ή εάν έχει απενεργοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
    1. Οι μπαταρίες CMOS είναι πολύ φθηνές και μία που δεν διατηρεί πλέον χρέωση μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους παράξενη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης των Windows.
  2. Επαναλάβετε όλα όσα μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας. Η επαναφορά θα επαναφέρει τις διάφορες συνδέσεις μέσα στον υπολογιστή σας και θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα που προκαλεί την παραμονή των Windows στα πλαίσια της επιλογής Advanced Boot Options (Επιλογές εκκίνησης) ή Startup Settings (Ρυθμίσεις εκκίνησης).
    1. Δοκιμάστε να επανατοποθετήσετε το ακόλουθο υλικό και στη συνέχεια να δείτε εάν τα Windows θα ξεκινήσουν σωστά:
  3. Επανατοποθετήστε ξανά τις μονάδες μνήμης
  4. Επανατοποθετήστε τυχόν κάρτες επέκτασης
  5. Σημείωση: Αποσυνδέστε και τοποθετήστε ξανά το πληκτρολόγιο , το ποντίκι και άλλες εξωτερικές συσκευές.
  6. Ελέγξτε τη μνήμη RAM . Εάν μια μονάδα RAM του υπολογιστή σας αποτύχει εντελώς, ο υπολογιστής σας δεν θα ενεργοποιηθεί. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, η μνήμη αποτυγχάνει αργά και θα λειτουργήσει μέχρι ένα σημείο.
    1. Εάν αποτύχει η μνήμη του συστήματός σας, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η εκκίνηση των Windows σε οποιαδήποτε λειτουργία.
    2. Επανατοποθετήστε τη μνήμη στον υπολογιστή σας εάν η δοκιμή μνήμης παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.
    3. Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει το καλύτερο για να ολοκληρώσετε τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων μέχρι αυτό. Τα βήματα 9 και 10 περιλαμβάνουν και πιο δύσκολες και καταστρεπτικές λύσεις στα Windows να κολλάνε στα μενού Startup Settings (Ρυθμίσεις εκκίνησης) ή Advanced Boot Options (Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους). Μπορεί να είναι ότι μία από τις παρακάτω λύσεις είναι απαραίτητη για να διορθώσετε το πρόβλημά σας αλλά εάν δεν είχατε επιδείξει επιμέλεια στην αντιμετώπιση προβλημάτων μέχρι τώρα, δεν μπορείτε να ξέρετε με βεβαιότητα ότι μία από τις πιο εύκολες λύσεις παραπάνω δεν είναι η σωστή ένας.
  1. Δοκιμάστε το σκληρό δίσκο . Ένα φυσικό πρόβλημα με το σκληρό σας δίσκο είναι σίγουρα ένας λόγος για τον οποίο τα Windows ενδέχεται να μην αρχίσουν όπως πρέπει. Ένας σκληρός δίσκος που δεν μπορεί να διαβάσει και να γράψει πληροφορίες σωστά δεν μπορεί να φορτώσει σωστά το λειτουργικό σύστημα - ακόμα και την ασφαλή λειτουργία.
    1. Αντικαταστήστε το σκληρό σας δίσκο εάν οι δοκιμές σας παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα. Μετά την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου, θα πρέπει να εκτελέσετε μια νέα εγκατάσταση των Windows .
    2. Εάν ο σκληρός δίσκος σας περάσει τη δοκιμή σας, ο σκληρός δίσκος είναι φυσικά καλός, οπότε η αιτία του προβλήματός σας πρέπει να είναι με τα Windows, οπότε το επόμενο βήμα θα λύσει το πρόβλημα.
  2. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα διαγράψει εντελώς τη μονάδα δίσκου που είναι εγκατεστημένη στα Windows και στη συνέχεια θα εγκαταστήσει ξανά το λειτουργικό σύστημα από την αρχή.
    1. Σημαντικό: Στο Βήμα 2, σας συνιστούσα να προσπαθήσετε να επιλύσετε ζητήματα εκκίνησης που προκλήθηκαν από τα Windows, επιδιορθώνοντας τα Windows. Δεδομένου ότι αυτή η μέθοδος καθορισμού των σημαντικών αρχείων των Windows είναι μη καταστρεπτική, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει αυτό πριν από την εντελώς καταστρεπτική, τελευταία λύση καθαρής εγκατάστασης σε αυτό το βήμα.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Μήπως χάσαμε ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που σας βοήθησε (ή ίσως να βοηθήσετε κάποιον άλλο) να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν θα αρχίσει ακόμη και σε ασφαλή λειτουργία; Ενημερώστε με και θα χαρούμε να συμπεριλάβουμε τις πληροφορίες εδώ.
  2. Εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ξεπεράσετε τα μενού "Ρυθμίσεις εκκίνησης" ή "Σύνθετη επιλογή εκκίνησης"; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.
  3. [a] Εάν τα Windows θα ξεκινήσουν σε μία ή περισσότερες από τις επιλογές Ασφαλούς Λειτουργίας αλλά αυτό είναι, συνεχίστε με τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτή τη σελίδα, τα οποία θα είναι λίγο πιο εύκολο να ολοκληρωθούν χάρη στην πρόσβασή σας στην Ασφαλής Λειτουργία.
    1. [b] Αν ξεκινήσει η εκκίνηση των Windows μετά την ενεργοποίηση της τελευταίας γνωστής σωστής διαμόρφωσης, τότε κάποια αλλαγή που έγινε μετά την τελευταία φορά που ο υπολογιστής σας ξεκίνησε σωστά προκάλεσε αυτό το πρόβλημα και το ζήτημα μπορεί να επιστρέψει αν γίνουν οι ίδιες αλλαγές. Εάν μπορείτε να αποφύγετε να προκαλέσετε ξανά το ίδιο πρόβλημα, τότε δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να κάνετε και όλα θα πρέπει να είναι εντάξει.
    2. [c] Αν τα Windows ξεκινούν με βίντεο χαμηλής ανάλυσης που είναι ενεργοποιημένα τότε υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την κάρτα γραφικών του υπολογιστή σας ή πιθανόν με κάποιο πρόβλημα με την οθόνη .
    3. Αρχικά, προσπαθήστε να προσαρμόσετε την ανάλυση της οθόνης σε κάτι πιο άνετο και να δείτε εάν το πρόβλημα απλά πηγαίνει μακριά. Εάν όχι, δοκιμάστε αυτήν την αντιμετώπιση προβλημάτων:
      1. Δανείστε μια οθόνη εργασίας από έναν άλλο υπολογιστή και δοκιμάστε την αντί της δικής σας.
    4. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης στην κάρτα οθόνης.
    5. Ελέγξτε τη μνήμη του υπολογιστή σας και αντικαταστήστε τη μνήμη εάν οι δοκιμές δείχνουν κάποιο πρόβλημα.
    6. Αντικαταστήστε την κάρτα οθόνης ή προσθέστε μια κάρτα γραφικών εάν το βίντεό σας είναι ενσωματωμένο στη μητρική πλακέτα.