Ανοίξτε τις ιδιότητες εφαρμογής για να ορίσετε τη λειτουργία συμβατότητας

Εάν πρόσφατα αναβαθμίσετε τα Windows 7 και διαπιστώσετε ότι μία από τις αγαπημένες σας εφαρμογές δεν λειτουργεί πλέον, αλλά έχει προηγουμένως εργαστεί στα Windows XP ή στα Vista, ίσως να πιστεύετε ότι δεν έχετε τύχη.

Ευτυχώς, η Microsoft συμπεριέλαβε διάφορες λειτουργίες στα Windows 7, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για παλαιότερες εκδόσεις των Windows στα Windows 7. Αυτές οι λειτουργίες είναι Λειτουργία συμβατότητας, Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας προγραμμάτων και Λειτουργία Windows XP.

Λειτουργία συμβατότητας Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε παλιότερες εφαρμογές

Αυτός ο οδηγός θα επικεντρωθεί στη λειτουργία συμβατότητας, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο ποια λειτουργία θα εκτελέσει η εφαρμογή. Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων και η λειτουργία XP θα καλυφθούν σε μελλοντικά άρθρα.

Προειδοποίηση: Η Microsoft συνιστά να μην χρησιμοποιείτε τη Λειτουργία συμβατότητας προγραμμάτων με παλαιότερες εφαρμογές Antivirus, βοηθητικά προγράμματα συστήματος ή άλλα προγράμματα συστήματος λόγω πιθανών αδυναμιών απώλειας δεδομένων και ασφάλειας.

01 από 02

Ανοίξτε τις ιδιότητες εφαρμογής για να ορίσετε τη λειτουργία συμβατότητας

Σημείωση: Συμβουλευτείτε τον εκδότη του λογισμικού για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής. Πολλά θέματα συμβατότητας μπορούν να επιλυθούν με μια απλή ενημέρωση.

Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι ο κατασκευαστής δεν υποστηρίζει πλέον την εφαρμογή για ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, οπότε η λειτουργία XP μπορεί να λύσει τα προβλήματά σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία συμβατότητας στα Windows 7

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση εφαρμογής ή στο εικονίδιο εφαρμογής για να ανοίξετε το μενού.

2. Κάντε κλικ στο Properties (Ιδιότητες) από το μενού που εμφανίζεται.

02 του 02

Ορίστε τη λειτουργία συμβατότητας για την εφαρμογή

Θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες για την επιλεγμένη εφαρμογή.

3. Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε την καρτέλα συμβατότητας στο πλαίσιο διαλόγου Ιδιότητες .

4. Προσθέστε ένα σημάδι ελέγχου για να εκτελέσετε αυτό το πρόγραμμα σε λειτουργία συμβατότητας για:

5. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού που περιέχει τη λίστα των λειτουργικών συστημάτων των Windows και επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από τη λίστα.

Σημείωση: Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που επεξεργάζεται η εφαρμογή που προσπαθείτε να εκκινήσετε στα Windows 7 με την οποία συνεργάστηκε προηγουμένως.

6. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Όταν είστε έτοιμοι, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής ή στη συντόμευση για να ξεκινήσετε την εφαρμογή σε κατάσταση συμβατότητας. Εάν η εφαρμογή αποτύχει να ξεκινήσει ή να ξεκινήσει με σφάλματα, δοκιμάστε μερικές από τις άλλες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος διαθέσιμες.

Όταν η λειτουργία συμβατότητας αποτύχει να ξεκινήσει με επιτυχία την εφαρμογή, συνιστώ στη συνέχεια να δοκιμάσετε την Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας για να μάθετε τι προκαλεί την εκκίνηση της εφαρμογής.