Προβολέας τσέπης Vivitek Qumi Q2 HD - Ανασκόπηση

Σελίδα 1: Εισαγωγή - Λειτουργίες - Ρύθμιση

Το Vivitek Qumi Q2 HD Projector Pocket είναι μία από τις ολοένα και πιο δημοφιλείς κατηγορίες προβολέων μικρού μεγέθους που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε διάφορες ρυθμίσεις. Το Qumi συνδυάζει τεχνολογίες DLP (Pico Chip) και LED πηγές φωτός για να παράγει μια εικόνα που είναι αρκετά φωτεινή ώστε να προβάλλεται σε μεγάλη επιφάνεια ή οθόνη, αλλά είναι αρκετά συμπαγής ώστε να χωράει στο χέρι σας, καθιστώντας την πολύ φορητή και εύκολη στη ρύθμιση για οικιακή ψυχαγωγία, παιχνίδια, παρουσίαση και χρήσεις ταξιδιού. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την κριτική για περισσότερες λεπτομέρειες και προοπτική. Μετά την ανάγνωση αυτής της αναθεώρησης, βεβαιωθείτε επίσης ότι ελέγξατε τις πρόσθετες δοκιμές φωτογραφιών προϊόντων και βίντεο από τη Vivitek Qumi .

Επισκόπηση προϊόντος

Τα χαρακτηριστικά του Vivitek Qumi περιλαμβάνουν:

1. Προβολέας βίντεο DLP , που χρησιμοποιεί DLP Pico Chip, με 300 φωτεινές λήψεις φωτισμού, εγγενή ανάλυση 720p και ρυθμό ανανέωσης 120Hz .

2. Συμβατότητα 3D - Απαιτεί υπολογιστή εξοπλισμένο με κάρτα γραφικών NVidia Quadro FX (ή παρόμοια) και χρήση γυαλιών 3D Active Shutter 3D DLP Link. Δεν είναι συμβατό με 3D από Blu-ray Disc player ή μετάδοση / καλώδιο.

3. Χαρακτηριστικά φακού: Δεν υπάρχει ζουμ. Χειροκίνητη εστίαση μέσω πλευρικού επιλογέα εστίασης.

4. Χιόνι: 1.55: 1 (απόσταση / πλάτος)

5. Εύρος μεγέθους εικόνας: 30 έως 90 ίντσες.

6. Απόσταση προβολής: 3,92 πόδια έως 9,84 πόδια.

7. Λόγος διαστάσεων: Εγγενής 16x10 - Μπορεί να ρυθμιστεί και για 16x9 και 4x3. Ο λόγος διαστάσεων 16x9 είναι επιθυμητός για ταινίες ευρείας οθόνης και πηγές HD. Ο λόγος διαστάσεων μπορεί να αλλάξει σε 4x3 για προβολή υλικού που έχει τραβηχτεί σε μορφή 4x3.

8. Λόγος αντίθεσης 2,500: 1 (πλήρης ενεργοποίηση / απενεργοποίηση).

9. Πηγή φωτός LED: Περίπου 30.000 ώρες ζωής. Αυτό ισοδυναμεί με 4 ώρες προβολής την ημέρα για περίπου 20 χρόνια ή 8 ώρες ανά ημέρα για περίπου 10 χρόνια.

10. Είσοδοι βίντεο και άλλες συνδέσεις: HDMI (έκδοση mini-HDMI) και ένα από τα ακόλουθα: Component (Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε) και VGA μέσω προαιρετικού καλωδίου προσαρμογέα Universal I / O, Composite Video μέσω προαιρετικής μίνι υποδοχής AV καλώδιο προσαρμογέα, θύρα USB και υποδοχή κάρτας MicroSD . Η έξοδος ήχου (απαιτούνται υποδοχές 3,5 mm) περιλαμβάνεται επίσης για την αναπαραγωγή ήχου και στη συνέχεια έξω από το Qumi.

11. Υποστήριξη σήματος εισόδου: Συμβατό με ανάλυση εισόδου μέχρι 1080p . Συμβατό με NTSC / PAL . Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα σήματα εισόδου βίντεο κλιμακώνονται σε 720p για την οθόνη.

12. Επεξεργασία βίντεο: Επεξεργασία και αναβάθμιση βίντεο έως 720p για σήματα τυπικής ανάλυσης. Downscaling σε 720p για σήματα εισόδου 1080i και 1080p.

13. Έλεγχοι: Έλεγχος χειροκίνητης εστίασης, Σύστημα μενού οθόνης για άλλες λειτουργίες. Παρέχεται ασύρματο τηλεχειριστήριο.

14. Πρόσβαση εισόδου: Αυτόματη ανίχνευση εισόδου βίντεο. Η επιλογή χειροκίνητης εισαγωγής βίντεο διατίθεται επίσης μέσω τηλεχειριστηρίου ή κουμπιών στο βιντεοπροβολέα.

15. Ομιλητής: 1 Watt Μονό.

16. Θόρυβος ανεμιστήρων: 28 db (βασική λειτουργία) - 32 db (τρόπος ενίσχυσης).

17. Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 6.3 "x 1.3" x 4.0 "(162 x 32 x 102 mm)

18. Βάρος: 21,7 ουγκιές

19. Κατανάλωση ισχύος: 85 Watt (λειτουργία ενίσχυσης), Λιγότερο από 0,5 Watt σε κατάσταση αναμονής.

20. Συμπεριλαμβανόμενα αξεσουάρ: Προσαρμογέας τροφοδοσίας, προσαρμογέας καλωδίων γενικής χρήσης I / O σε VGA, καλώδιο Mini-HDMI σε HDMI, καλώδιο Mini-HDMI σε Mini-HDMI, μαλακή τσάντα μεταφοράς, τηλεχειριστήριο, κάρτα εγγύησης.

Προτεινόμενη τιμή: $ 499

Εγκατάσταση και εγκατάσταση

Αρχικά, ορίστε μια οθόνη (μέγεθος της επιλογής σας). Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μονάδα οπουδήποτε ήταν από 3 έως 9 πόδια από την οθόνη. Το Qumi μπορεί να τοποθετηθεί σε τραπέζι ή σχάρα, αλλά ίσως η πιο ευέλικτη επιλογή εγκατάστασης είναι η τοποθέτηση σε τρίποδο κάμερας / βιντεοκάμερας. Το Qumi διαθέτει μια υποδοχή τρίποδου στο κάτω μέρος, η οποία επιτρέπει στον βιντεοπροβολέα να βιδώνεται σε σχεδόν οποιαδήποτε τυπική βάση τρίποδα.

Δεδομένου ότι το Qumi δεν διαθέτει ρυθμιζόμενα πόδια ή οριζόντιες ή κάθετες λειτουργίες αλλαγής φακού, η επιλογή ρύθμισης τρίποδων κάνει πολύ πιο εύκολο το σωστό ύψος και τη γωνία του φακού σε σχέση με την επιλεγμένη οθόνη.

Στη συνέχεια, συνδέστε τα συστατικά στοιχεία της πηγής σας. Ενεργοποιήστε τα εξαρτήματα και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τον προβολέα. Το Vivitek Qumi θα αναζητήσει αυτόματα την ενεργή πηγή εισόδου.Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στην πηγή χειροκίνητα μέσω των χειριστηρίων στο επάνω μέρος του προβολέα ή στο τηλεχειριστήριο

Σε αυτό το σημείο, θα δείτε την οθόνη να ανάψει. Για να τοποθετήσετε σωστά την εικόνα στην οθόνη, σηκώστε ή κατεβάστε το τρίποδο ή άλλο στήριγμα που χρησιμοποιείτε για το Qumi. Επίσης, επειδή ο προβολέας δεν έχει λειτουργία ζουμ, θα πρέπει να μετακινήσετε τον προβολέα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, προκειμένου να εμφανιστεί το επιθυμητό μέγεθος της εικόνας στην οθόνη ή στον τοίχο. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το γεωμετρικό σχήμα της εικόνας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία διόρθωσης Keystone μέσω του συστήματος μενού στην οθόνη.

Χρησιμοποιείται υλικό

Το πρόσθετο υλικό οικιακού κινηματογράφου που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την ανασκόπηση συμπεριλαμβάνεται:

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-93 .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: DVD αναπαραγωγής OPPO DV-980H .

Δέκτης Home Cinema: Harman Kardon AVR147 .

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ (5.1 καναλιών): ηχείο κεντρικού καναλιού EMP Tek E5Ci, τέσσερα ηχεία για βιβλιοθήκες E5Bi για αριστερό και δεξιό κύριο σώμα και περιβάλλοντα και υπογούφερ ES10i 100 watt .

DVDO EDGE Video Scaler που χρησιμοποιείται για συγκρίσεις αναβάθμισης βίντεο βασικής γραμμής.

Καλώδια ήχου / βίντεο: Καλώδια Accell και Atlona.

Οθόνη προβολής: Φορητή οθόνη 80 ιντσών Epson Accolade Duet ELPSC80 .

Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την αναθεώρηση περιελάμβανε τους ακόλουθους τίτλους:

Blu-ray Discs: Σε όλο το Σύμπαν, Ben Hur , Hairspray, Έναρξη, Iron Man 1 & 2, Jurassic Park Trilogy , Shakira - Ορθογωνιστική Περιήγηση, Ο Σκοτεινός Ιππότης , Τα Φρεσκάκια και Μετασχηματιστές: Το σκοτάδι της Σελήνης .

Τυπικά DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Τόμος 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut του σκηνοθέτη), Lord of Rings Trilogy, πλοίαρχος και διοικητής, Outlander, U571, και V Για Vendetta .

Πρόσθετο περιεχόμενο από μονάδες flash USB και iPod nano 2ης γενιάς.

Απόδοση βίντεο

Η απόδοση βίντεο από υλικό πηγής υψηλής ευκρίνειας 2D, ειδικά το Blu-ray, αποδείχθηκε καλύτερη από όσο περίμενα.

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι η έξοδος των lumen είναι χαμηλότερη από τις μεγαλύτερες, προβολείς οικιακού κινηματογράφου "standard", έκανα αρκετές δοκιμές προβολής τόσο σε αχνά φωτισμένο όσο και σε πλήρη σκοτεινό δωμάτιο και, όπως αναμενόταν, το Qumi απαιτεί πραγματικά ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο προβάλλετε μια καλή εικόνα στην οθόνη ή λευκό τοίχο που είναι κατάλληλο για προβολή ταινιών ή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Για να βάλουν την προβαλλόμενη εικόνα του Qumi σε προοπτική, το χρώμα και η λεπτομέρεια ήταν καλές συνολικά, αλλά τα κόκκινα και τα μπλε ήταν ελαφρώς πιο εμφανή, ειδικά στις αχνά ή σκοτεινές σκηνές. Από την άλλη πλευρά, το χρώμα στις σκηνές ημέρας φαινόταν φωτεινό και ζωντανό. Η αντίθεση ήταν πολύ καλή στο μεσαίο εύρος της κλίμακας του γκρι, και οι μαύροι και οι λευκοί ήταν αποδεκτοί, αλλά τα λευκά δεν ήταν αρκετά φωτεινά, ούτε τα μαύρα αρκετά σκούρα για να έχουν πολύ βάθος στην εικόνα, με αποτέλεσμα να είναι κάπως επίπεδη, . Επίσης, όσον αφορά στη λεπτομέρεια, καλύτερα από όσο περίμενα, αλλά ακόμα πιο μαλακά από ότι θα περίμενα από μια εικόνα ανάλυσης 720p.

Επίσης, στο πειραματισμό με διαφορετικά μεγέθη προβαλλόμενων εικόνων, ένιωσα ότι ένα προβλεπόμενο μέγεθος εικόνας περίπου 60 έως 65 ίντσες παρείχε μια καλή εμπειρία προβολής μεγάλης οθόνης, με πτωτική τάση τόσο στη φωτεινότητα όσο και στη λεπτομέρεια καθώς το μέγεθος της εικόνας προσεγγίζει τα 80 ιντσών ή μεγαλύτερο.

Αποσυμπίεση και αναστροφή υλικού τυπικής ευκρίνειας

Σε μια περαιτέρω αξιολόγηση, εστιάζοντας στην ικανότητα του Qumi να επεξεργαστεί σήματα εισόδου βίντεο τυπικής ευκρίνειας, οι δοκιμές διεξήχθησαν χρησιμοποιώντας το DVD Benchmark της Silicon Optix (IDT) HQV (ver 1.4). Για να διευκολύνετε τις δοκιμές, έβαλα το OPPO DV-980H DVD player σε έξοδο 480i και το συνδέσαμε μέσω HDMI στον προβολέα. Κάνοντας αυτό, όλη η επεξεργασία και αναβάθμιση βίντεο έγινε από το Vivitek Qumi.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι το Vivitek Qumi είχε μικτά αποτελέσματα με αποσυμπίεση, κλιμάκωση, καταστολή του θορύβου από βίντεο, επεξεργασία ταινιών και βίντεο, και δεν έκανε καλά βελτιωμένες λεπτομέρειες. Επίσης, βρήκα ότι ο κορεσμός χρώματος ήταν υπερβολικός σε κόκκινα και μπλε χρώματα. Ελέγξτε μια πιο προσεκτική ματιά, και εξήγηση, μερικά από τα αποτελέσματα των δοκιμών.

3D

Το Vivitek Qumi Q2 έχει δυνατότητα 3D απεικόνισης. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να δοκιμάσω αυτήν τη δυνατότητα, καθώς δεν είναι συμβατή με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray ή απευθείας πηγές καλωδιακής / δορυφορικής / εκπομπής. Η προβολή 3D είναι διαθέσιμη μόνο σε περιεχόμενο που αποστέλλεται από απευθείας σύνδεση με υπολογιστή που διαθέτει κάρτα γραφικών NVidia Quadro FX (ή παρόμοια) και το σύστημα γυαλιών 3D DLP Link Active Shutter 3D Glasses.

Αν και δεν μπορώ να σχολιάσω άμεσα την 3D απόδοση του Qumi Q2 από την άμεση παρατήρηση σε αυτό το σημείο, μια ανησυχία που έχω είναι ότι η καλή ποιότητα οθόνης 3D από έναν βιντεοπροβολέα απαιτεί κανονικά πολλές δυνατότητες εξόδου των lumen και ευρεία αναλογία αντίθεσης για να αντισταθμίσουν τη μείωση της φωτεινότητας κατά την προβολή μέσω γυαλιών 3D. Θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον να δούμε πώς λειτουργεί το Qumi σε λειτουργία 3D. Εάν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, θα ενημερώσω αυτό το τμήμα της αναθεώρησης.

Σουίτα πολυμέσων

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το Qumi Media Σουίτα. Πρόκειται για ένα μενού που μεταφέρει πρόσβαση σε ηχητικό, φωτογραφικό και βίντεο περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε μονάδες flash USB και κάρτες microSD. Επιπλέον, ήμουν επίσης σε θέση να αποκτήσω πρόσβαση σε αρχεία ήχου από το iPod Nano της δεύτερης γενιάς μου.

Κατά την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής, εμφανίζεται μια οθόνη που εμφανίζει τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής αναπαραγωγής, καθώς και μια εμφάνιση χρονισμού και συχνότητας (δεν υπάρχουν πραγματικές ρυθμίσεις EQ). Το Qumi είναι συμβατό με τις μορφές αρχείων MP3 και WMA .

Επίσης, η πρόσβαση στα αρχεία βίντεο ήταν αρκετά εύκολη. Μπορείτε απλά να μετακινηθείτε στα αρχεία σας, να κάνετε κλικ στο αρχείο και θα αρχίσει να παίζει. Το Qumi είναι συμβατό με τις παρακάτω μορφές αρχείων βίντεο: H.264 , MPEG-4 , VC-1, WMV9, DivX (Xvid), Real Video, AVS και MJPEG.

Κατά την πρόσβαση σε ένα φάκελο φωτογραφιών, εμφανίζεται μια κύρια συλλογή φωτογραφιών μικρογραφίας, στην οποία μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε φωτογραφία για να δείτε μεγαλύτερη προβολή. Στην περίπτωσή μου, οι μικρογραφίες δεν έδειξαν όλες τις φωτογραφίες, αλλά όταν έκανα κλικ σε μια κενή μικρογραφία, στην οθόνη εμφανίστηκε η πλήρης έκδοση της φωτογραφίας. Οι συμβατές μορφές αρχείων φωτογραφιών είναι: JPEG, PNG και BMP.

Επιπλέον, το Media Suite διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα προβολής του Office που εμφανίζει έγγραφα στην οθόνη, τα οποία είναι ιδανικά για παρουσιάσεις. Το Qumi είναι συμβατό με έγγραφα του Word, του Excel και του PowerPoint σε Microsoft Office 2003 και Office 2007.

Ηχητική απόδοση

Το Qumi Q2 είναι εξοπλισμένο με μονοφωνικό ενισχυτή 1 watt και μικρό ενσωματωμένο μεγάφωνο που μπορεί να αναπαράγει ήχο από οποιαδήποτε συνδεδεμένη πηγή εισόδου, είτε πρόκειται για HDMI, USB, microSD ή αναλογικό. Ωστόσο, η ποιότητα του ήχου είναι πολύ φτωχή (αρκετά μεγάλα για να θυμάστε αυτά τα παλιά ραδιόφωνα τρανζίστορ τσέπης από τη δεκαετία του 1960) και δεν είναι σίγουρα αρκετά δυνατό να γεμίσει ακόμη και ένα μικρό δωμάτιο. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια υποδοχή εξόδου ήχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε ένα ζευγάρι ακουστικών ή να βγάλετε τον ήχο σε έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου (μέσω προσαρμογέα καλωδίων RCA για μίνι βύσμα έως στερεοφωνικό). Ωστόσο, η πρότασή μου, εάν χρησιμοποιήσετε το Qumi Q2 στο σπίτι, θα ήταν να παραιτηθείτε πλήρως από το τμήμα ήχου εάν χρησιμοποιείτε μια πηγή όπως το Blu-ray / DVD player ή το καλώδιο / δορυφορικό κιβώτιο και να κάνετε ξεχωριστή σύνδεση ήχου απευθείας για αυτές τις πηγές σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου.

Τι μου άρεσε

1. Καλή ποιότητα εικόνας, σε σχέση με την έξοδο φωτός, το σκοτάδι της αίθουσας, το μέγεθος του συγκροτήματος φακού και την τιμή. Αποδέχεται αναλύσεις εισόδου μέχρι 1080p - δέχεται επίσης 1080p / 24. Το Vivitek Qumi δέχεται επίσης σήματα εισόδου ρυθμού πλαισίου PAL και NTSC. 480i / 480p μετατροπή και upscaling είναι αποδεκτή, αλλά μαλακή. Όλα τα σήματα εισόδου κλιμακώνονται σε 720p.

2. Το εξαιρετικά συμπαγές μέγεθος διευκολύνει την τοποθέτηση, τη μετακίνηση και το ταξίδι, αν χρειαστεί. Μπορεί να τοποθετηθεί στα περισσότερα τρίποδα κάμερας / βιντεοκάμερας.

3. Η έξοδος των 300 αυλών παράγει μια αρκετά φωτεινή εικόνα, αρκεί το δωμάτιό σας να είναι εντελώς (ή σχεδόν τελείως) σκοτεινό και να παραμείνετε σε μέγεθος οθόνης έως και 60-70 ιντσών.

4. Δεν υπάρχει φαινόμενο ουράνιου τόξου . Λόγω της πηγής φωτός LED, το χρωματιστό συγκρότημα τροχού που βρίσκεται κανονικά σε προβολείς DLP δεν χρησιμοποιείται στο Qumi, το οποίο είναι ιδανικό για όσους θεατές αποφεύγουν τους προβολείς DLP λόγω της ευαισθησίας του φαινόμενου ουράνιου τόξου.

5. Χρόνος γρήγορης ψύξης και απενεργοποίησης. Ο χρόνος εκκίνησης είναι περίπου 20 δευτερόλεπτα και δεν υπάρχει πραγματικός χρόνος ψύξης. Όταν απενεργοποιείτε το Qumi, είναι απενεργοποιημένο. Αυτό το καθιστά πολύ βολικό για γρήγορη ανασυσκευασία όταν βρίσκεστε στο δρόμο.

7. Απομακρυσμένο μέγεθος εύχρηστου μεγέθους μικρότερης από πιστωτικής κάρτας. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα χειριστήρια στην κορυφή του προβολέα.

8. Απαγορεύεται η αντικατάσταση λαμπτήρων.

Αυτό που δεν μου άρεσε

1. Μαύρα επίπεδα και αντίθεση μόνο κατά μέσο όρο (ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την χαμηλή παραγωγή lumens, αυτό δεν είναι απροσδόκητο).

2. Το 3D δεν είναι συμβατό με Blu-ray ή μετάδοση - Μόνο για PC.

3. Δεν υπάρχει φυσική οριζόντια ή κάθετη λειτουργία μετατόπισης φακού. Αυτό καθιστά την τοποθέτηση της οθόνης προβολής λίγο πιο δύσκολη για κάποια περιβάλλοντα δωματίου.

5. Δεν υπάρχει επιλογή ζουμ.

6. Τα παρεχόμενα καλώδια είναι πολύ μικρά. Εάν χρησιμοποιείτε παρεχόμενα καλώδια, η πηγή πρέπει να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον προβολέα.

7. Αδύναμη ένταση ηχείων.

8. Ο θόρυβος του θορύβου του ανεμιστήρα μπορεί να είναι εμφανής όταν χρησιμοποιείτε τυπική ή λαμπρή λειτουργία χρώματος.

Τελική λήψη

Η εγκατάσταση και η χρήση του Vivitek Qumi ήταν λίγο δύσκολη, αλλά όχι δύσκολη. Οι συνδέσεις εισόδου είναι σαφώς επισημασμένες και αποστασιοποιημένες και το τηλεχειριστήριο είναι εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, το Vivitek Qumi δεν προσφέρει φυσικό έλεγχο ζουμ ή οπτική μετατόπιση φακού, οπότε χρειάζεται περισσότερη προς τα πάνω και προς τα κάτω και προς τα πίσω και προς τα πίσω τοποθέτηση προβολέα για να έχετε τον καλύτερο προβολέα στην τοποθέτηση οθόνης. Επίσης, πιθανόν να χρειαστείτε μεγαλύτερα καλώδια, καθώς αυτά που παρέχονται είναι πολύ σύντομα, αλλά τα χωράνε εύκολα.

Μόλις ρυθμιστεί, η ποιότητα της εικόνας είναι στην πραγματικότητα αρκετά καλή, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική έξοδο lumens και περιορίζοντας το μέγεθος της οθόνης σας σε μεταξύ 60 και 80-ίντσες.

Αν ψωνίζετε προβολέα οικιακού κινηματογράφου για τον κύριο χώρο προβολής ή το αφιερωμένο δωμάτιο, το Qumi δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή σας. Ωστόσο, ως προβολέας για ένα μικρό διαμέρισμα, δεύτερο δωμάτιο, γραφείο, κοιτώνα ή επαγγελματικό ταξίδι, το Qumi Q2 έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει. Εάν έχετε εξοικειωθεί με τις δύο δυνατότητες (Λυχνία LED χωρίς φωτισμό, ανάλυση οθόνης 720p, USB, είσοδο microSD, πιθανή χρήση 3D) και περιορισμούς (έξοδος 300 lumens, χωρίς έλεγχο ζουμ, χωρίς μετατόπιση φακού) του Vivitek Qumi Q2 πριν πάτε , είναι μια καλή αξία. Αν και δεν είναι στο ίδιο πρωτάθλημα με τους μεγάλους αδελφούς DLP και τους προβολείς οικιακού κινηματογράφου LCD, το Qumi αύξησε σίγουρα τη γραμμή επιδόσεων για προβολείς με βάση το Pico.

Για μια πιο προσεκτική ματιά στα χαρακτηριστικά, τις συνδέσεις και τις επιδόσεις του Vivitek Qumi, ελέγξτε τα αποτελέσματα δοκιμών Vivitek Qumi για φωτογραφίες και βίντεο .

Ιστοσελίδα Vivitek