"Το Pinball Arcade" κριτική (PS3)

Το κύμα με δυνατότητα λήψης συνεχίζεται καθώς το 2012 φαίνεται να είναι ένα από τα πιο σημαντικά από την άποψη του τρόπου με τον οποίο παίζουμε παιχνίδια. Είναι μακρά θεωρημένο ότι τα παιχνίδια στο δίσκο θα αντικατασταθούν τελικά από αυτά που θα κατεβάσουμε από το PlayStation Network αλλά η παλίρροια ήταν αργή. Έχουμε βρει ορισμένους τίτλους ορόσημων αλλά οι πρώτοι τρεις μήνες του 2012 ήταν οι πραγματικοί καθώς δύο από τους πιο γνωστούς τίτλους του έτους μέχρι σήμερα δεν ήταν διαθέσιμοι στα καταστήματα - " Journey " και " I Am Alive ". Και τώρα έχουμε το "The Pinball Arcade", μια πολυαναμενόμενη προσομοίωση από την εταιρεία που έκανε "The Williams Collection", ένα από τα πιο αναγνωρισμένα παιχνίδια φλίπερ όλων των εποχών.

Στοιχεία παιχνιδιού

Η αρχική λήψη του "The Pinball Arcade" είναι σαφώς παρόμοια με το "Zen Pinball" και το "Marvel Pinball", σχεδιασμένο να είναι ένα σημείο εκκίνησης για ένα σύστημα παράδοσης για μελλοντικούς πίνακες. Περάστε δέκα δολάρια τώρα, πάρετε τέσσερα τραπέζια, και να πάρει αρκετά εθισμένοι για να αγοράσει περισσότερα δεδομένου ότι απελευθερώνονται. Τα πρώτα τέσσερα βασίζονται σε πραγματικά τραπέζια - "Παραμύθια των αραβικών νυχτών", "Θέατρο της μαγείας", "Το ή όχι" του "Ripley's Believe it or Not" και "Black Hole" - με έμφαση στην επαναφορά κάτι στους παίκτες φαίνεται να έχει λείψει σε αυτή τη γενεά: η εμπειρία arcade.

Παιχνίδι

Ο "τίτλος του Pinball Arcade", ως απλός τίτλος, θέλει να αποτελέσει νοσταλγία για τους παλαιότερους παίκτες όπως εγώ που μπορούν να θυμούνται τις ημέρες των μαρκών και των ματιών τους σε πραγματικές στοές, υπενθυμίζοντας επίσης στους νεότερους παίκτες γιατί το φλίπερ ήταν τόσο δημοφιλές. Το γεγονός είναι ότι το πραγματικό παιχνίδι έχει πάει κάπως το δρόμο του ρεκόρ βινυλίου και της ταινίας VHS, αλλά τα παιχνίδια όπως το "The Pinball Arcade" αποδεικνύουν ότι μπορεί να είναι ακόμα αξιοσημείωτα εθιστικό. Οι προγραμματιστές στο Farsight ξεκίνησαν να αναδημιουργούν τα επιλεγμένα τραπέζια τους με πεπερασμένη λεπτομέρεια κάτω από κάθε αναλαμπή, κλίση και κλίση.

Κατά συνέπεια, τυχόν παράπονα σχεδίου θα πρέπει πιθανόν να επιβληθούν στους δημιουργούς τραπέζι και όχι στους προγραμματιστές παιχνιδιών. Έτσι, ενώ θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι το "Black Hole" είναι ένα είδος ανόητου τραπέζι παντού, το ίδιο ισχύει μάλλον αν το βρείτε σε πραγματική στοά. Με τα ίδια λόγια, τα "Παραμύθια των Αραβικών Νυκτών" και το "Θέατρο της Μαγείας" είναι όμορφα τραπέζια, εμπειρίες arcade που πραγματικά επιτρέπουν σε αυτόν τον παίκτη να θυμάται πότε το τμήμα φλίπερ ήταν το πρώτο που θα πήγαινα σε μια πραγματική στοά. Υπάρχουν στιγμές στο "The Pinball Arcade" που είναι σαν να ακούτε ένα τραγούδι από μια μπάντα που δεν έχετε ακούσει εδώ και χρόνια. Αν παίζατε φλίπερ, θα θυμάστε γιατί το αγαπήσατε (περισσότερο από το υπέροχο "Marvel Pinball" δεδομένου ότι ο τίτλος αυτός είναι περισσότερο βιντεοπαιχνίδι και λιγότερο πραγματική προσοχή φλίπερ).

Γραφικά & Ήχος

"Το Arcade Pinball" φαίνεται προβλέψιμο - ούτε αξιοσημείωτο ούτε ελαττωματικό. Δεν είναι ένας περίπλοκος τίτλος παρόλο που το σχέδιο του πίνακα είναι πιο λεπτομερές από αυτό που θα περίμενε κανείς. Όλα τα χτυπήματα, τα boops και οι ήχοι του τραπεζιού είναι αυτό που θα περιμένατε από ένα παιχνίδι που ονομάζεται "The Pinball Arcade". Το μόνο που λείπει είναι το παιδί που ουρλιάζει για περισσότερο τέταρτο από τη μαμά του δίπλα σου.

Συμπέρασμα

Θα παραδεχτώ ότι είμαι ένας τεράστιος ανεμιστήρας pinball και πώς θα μπορούσε να χρωματίσει την εκτίμησή μου για ένα παιχνίδι που ονομάζεται "The Pinball Arcade". Ωστόσο, σε 2,50 δολάρια ένα τραπέζι (το οποίο θα ήταν ένα κλέψιμο για ένα νυχτερινό παιχνίδι στο Dave & Buster), μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι κάποιος θα μπορούσε να καλέσει αυτή τη δυνατότητα λήψης που δεν αξίζει την τιμή αγοράς. Με αξιοσημείωτο επίπεδο λεπτομέρειας και δυναμικό για συναρπαστικά νέα τραπέζια να χτυπήσουν το δίκτυο, εδώ είναι ένας μόνο λόγος για να παρακολουθήσετε την αγορά με δυνατότητα λήψης.

Γνωστοποίηση: Αντίγραφο αναθεώρησης δόθηκε από τον εκδότη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.